Annonce
Alarm 112

42-årig tiltalt for overgreb på dement fanget på video

En mand er tiltalt for at have udnyttet en ældre kvinde seksuelt på et plejehjem.

Tidligere på året gav Retten i Odense tilladelse til, at Fyns Politi kunne sætte et overvågningskamera op hos en ældre, dement kvinde på et plejehjem.

Årsagen var, at kvindens læge havde mistanke om, at hendes patient blev udnyttet seksuelt i sit hjem på Fyn.

Det er kommet frem tirsdag ved Retten i Odense, skriver fyens.dk.

Her bliver sagen om de formodede seksuelle overgreb behandlet.

En 42-årig mand er tiltalt for en voldtægt og yderligere to seksuelle overgreb begået mod den ældre kvinde fra april til juli i år.

I de to tilfælde har han ifølge anklageskriftet fået kvinden til at udføre oralsex.

En overvågningsvideo fra 6. juli viser ifølge anklager Maria Blomsterberg en situation, hvor den tiltalte modtager oralsex af den ældre kvinde.

Ifølge anklagemyndigheden har manden udnyttet kvindens mentale tilstand til at skaffe sig samleje med hende.

Manden nægter sig skyldig, men erkender at have haft seksuelt samkvem med plejehjemsbeboeren. I retten har han forklaret, at de begge - efter hans opfattelse - ønskede at have sex.

- Jeg blev chokeret over anholdelsen og sigtelsen. Det var ren forelskelse, har han forklaret i retten ifølge fyens.dk.

Den 42-årige mødte kvinden under et besøg hos sin morfar på plejehjemmet og har forklaret, at han ikke vidste, at hun var dement.

Den ældre kvinde lider dog ifølge anklagemyndigheden af svær demens.

Der ventes dom i sagen tirsdag eftermiddag.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Derfor fejrer vi luciadag

Leder For abonnenter

Mellem to onder

Skal man være mest glad for Politiets Efterretningstjeneste, der med en storstilet aktion onsdag anholdte 20 personer, som det mistænker for at have forsøgt at skaffe sprængstoffer og våben til brug for en ikke nærmere defineret terroraktion? Eller skal man være mere bekymret over, at der stadig findes radikale grupperinger, der bor mellem alle os andre - i det her tilfælde islamister - der er klar til at bruge terror som våben? Svaret er nok, at man både skal være glad for PET og bekymret over de radikale grupperinger. PET og Politiet får med rette megen ros for at have stoppet et muligt terrorangreb. Og som operativ chef i PET Flemming Drejer siger: "Vi skal ikke lade os kue af terror. Vi skal leve vores liv normalt". Det er naturligvis rigtigt. Men det er stadig vanskeligt ikke at vågne en anelse mere bekymret op i disse dage. Det er desværre ikke den første sag om støtte til eller forsøg på at begå islamistisk terror, som vi ser her i landet. Bemærkelsesværdigt er det dog, at den har grene ud til adskillige politikredse, og at de radikaliserede miljøer derfor ikke "kun" er et storbyfænomen. Lige så afskyelig terroren er, lige så komplekst er det at bekæmpe den, fordi den begås af fanatikere, der ganske enkelt er uden for pædagogisk rækkevidde. Gerningsmændene ønsker ofte bare at se de vestlige frihedsværdier gå op i en sky af røg fra et bombebælte. Modsvaret bliver ofte fakkeloptog og fællessang, som ingen terrorister eller fanatikere frygter - eller måske endnu værre; flere muligheder for at politiet kan overvåge os alle sammen. Senest er debatten om at brugen af kameraer med ansigtsgenkendelse dukket op, som politiet ønsker blandt andet med baggrund i terrortruslen. Ønsket er sådan set forståeligt. Og hvem vil ikke gerne forhindre terror? Men hver gang vi skærper myndighedernes mulighed for at overvåge ikke bare potentielle terrorister men os alle sammen, får vi også alle indskrænket lidt af vores frihed i forsøget på at bevare den. Terror skal naturligvis bekæmpes. Men midlerne vil altid blive valg mellem to eller flere onder.

112

Bilen endte med bunden i vejret

Annonce