Annonce
Læserbrev

Seværdigheder. Dansk turisme skal være endnu mere attraktiv

Dybbøl Mølle i Sønderjylland kan godt konkurrere imod Roms Colosseum, mener læserbrevsskribenten. Arkivfoto: Claus Thorsted/Scanpix

Debat: De danske zoologiske haver og forlystelsesparker er populære i sommerferien, og det er klart. Hvem vil ikke gerne i Zoologisk Have i København for at se de forholdsvis nye pandaer eller i Djurs Sommerland for at prøve Piraten? Disse steder og mange flere er en styrkeposition for Danmark. Vi er attraktive, men vi skal være mere attraktive.

Når danskere tager på ferie i udlandet, prioriterer vi anderledes, end vi gør, når sommerdestinationen hedder Danmark. I udlandet dropper vi forlystelsesparkerne og de søde, vilde dyr i Zoo. Vi vil hellere se historiske attraktioner, bygninger, seværdigheder og museer. Den slags har vi også i Danmark, og det skal der fokus på.

Når vores zoologiske haver og forlystelsesparker er så populære blandt danskerne, som de er, så er det oplagt at få gjort de historiske seværdigheder, nationalparker og UNESCO verdensarvssteder i Danmark endnu mere spændende og attraktive. Vi kan se, at danskerne er interesseret i lignende seværdigheder, når de er i udlandet, så derfor skal vi forsøge at flytte denne interesse til Danmarks seværdigheder. Vores Kronborg Slot i Helsingør eller Dybbøl Mølle i Sønderjylland kan godt konkurrere imod Roms Colosseum eller Londons Madame Tussauds.

Danskerne er interesserede i at få oplevelser, når de tager på ferie. Lad os udnytte denne interesse og sætte endnu mere fokus på alle de ting Danmark har; et af de ældste monarkier i verden, et mangfoldigt udvalg af museer og mange naturoplevelser. Lad os sammen blive endnu bedre til at vise, hvad Danmark har at byde på!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Gavl styrtet ned i stormvejret

Leder For abonnenter

Det er utroligt...

Vi kunne læse her i bladet i lørdags, at fremtiden for et af de absolut allerstørste sportsarrangementer i hele landsdelen, Holstebro Cup, som afvikles hver påske, er i farezonen for ikke at kunne fortsætte. Ikke fordi der ikke er deltagere, som vil tage til Holstebro i påsken for at spille håndbold. Det vil de gerne, og det bidrager naturligvis til omsætning og markedsføring af byen, at der kommer så mange udøvere, ledere og forældre. Formanden for Holstebro Cup, Karsten Marcussen, har stået i spidsen for arrangementet i årevis, og han har i lige så mange år haft stor opbakning fra en række frivillige, der gør det af lyst og ikke fordi, de selv har børn eller anden personlig interesse i arrangementet. Selvfølgelig får de en personlig oplevelse ud af at være sammen med så mange glade mennesker, men man gør det også, fordi det er vigtigt for en by at have et stort arrangement som Holstebro Cup. Men formanden stopper, når denne udgave er klaret. Og han kan frygte, der er flere af de frivillige, der benytter lejligheden til det samme. Begrundelsen er, at det er blevet et bøvl med samarbejdet med kommunen, og formanden opfatter det som direkte benspænd, når det er særdeles vanskeligt at få praktiske ting til at gå op, og der ingen velvillighed er fra kommunens side. Det er fortrinsvis adgangen til skolerne, hvor der indkvarteres deltagere, der er problemet, og i modsætning til de kommunale skoler, så er der ingen problemer med professionskolerne, gymnasiet med videre. I samme avis beklager udvalgsformanden det, og nu skal tonen have en anden lyd. Det må vi så se, om den får. Men det kan jo ikke være rigtigt, at der skal en formands-afgang og en forsideartikel i det lokale dagblad til, før man opfatter alvoren hos kommunen. En kommune bør forkæle frivilliges initiativer og arbejdslyst, når det drejer sig om sådanne arrangementer, som helt klart er i kommunens store interesse, der bliver arrangeret. Det er ingen naturlov - slet ikke i dag, at der er frivillige, der vil gøre sådan et stort stykke uegennyttigt arbejde, så derfor kan det undre, at der skal så stort et brag til, før man vågner op og aflyser alle benspænd for at erstatte dem med skulderklap og "medvind på alle cykelstier". Hvis det altså sker...

Annonce