Annonce
Læserbrev

Seværdigheder. Dansk turisme skal være endnu mere attraktiv

Dybbøl Mølle i Sønderjylland kan godt konkurrere imod Roms Colosseum, mener læserbrevsskribenten. Arkivfoto: Claus Thorsted/Scanpix

Debat: De danske zoologiske haver og forlystelsesparker er populære i sommerferien, og det er klart. Hvem vil ikke gerne i Zoologisk Have i København for at se de forholdsvis nye pandaer eller i Djurs Sommerland for at prøve Piraten? Disse steder og mange flere er en styrkeposition for Danmark. Vi er attraktive, men vi skal være mere attraktive.

Når danskere tager på ferie i udlandet, prioriterer vi anderledes, end vi gør, når sommerdestinationen hedder Danmark. I udlandet dropper vi forlystelsesparkerne og de søde, vilde dyr i Zoo. Vi vil hellere se historiske attraktioner, bygninger, seværdigheder og museer. Den slags har vi også i Danmark, og det skal der fokus på.

Når vores zoologiske haver og forlystelsesparker er så populære blandt danskerne, som de er, så er det oplagt at få gjort de historiske seværdigheder, nationalparker og UNESCO verdensarvssteder i Danmark endnu mere spændende og attraktive. Vi kan se, at danskerne er interesseret i lignende seværdigheder, når de er i udlandet, så derfor skal vi forsøge at flytte denne interesse til Danmarks seværdigheder. Vores Kronborg Slot i Helsingør eller Dybbøl Mølle i Sønderjylland kan godt konkurrere imod Roms Colosseum eller Londons Madame Tussauds.

Danskerne er interesserede i at få oplevelser, når de tager på ferie. Lad os udnytte denne interesse og sætte endnu mere fokus på alle de ting Danmark har; et af de ældste monarkier i verden, et mangfoldigt udvalg af museer og mange naturoplevelser. Lad os sammen blive endnu bedre til at vise, hvad Danmark har at byde på!

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kuk i den kommunale økonomi

I løbet af den kommende måneds tid vil byrådspolitikerne i alle de tre nordvestjyske kommuner træffe en lang række beslutninger, som vil få afgørende indflydelse på din hverdag, når der skal lægges budgetter for den kommunale husholdning i 2020 og frem til 2023. I Struer sker det, når byrådet i løbet af de kommende par dage er samlet til et budgetseminar, hvor de kommer til at bokse med regneark og budgetter for alt det, der har indflydelse på din hverdag. Det er alt fra hullerne i fortovet til plejen af dine børn eller dine forældre. Udgifter til skoler og driften af kulturinstitutioner, investeringer og anlægsudgifter, hvis der skulle være ønsker om for eksempel nye omklædningsrum i den lokale boldklub. Det kan derfor virke en smule paradoksalt, at den kollektive opmærksomhed i langt højere grad er rettet mod landsdækkende temaer som for eksempel formandsskiftet i Venstre. Det er byrådspolitikerne, du skal henvende dig til, hvis det er forhold i din hverdag, det gælder. Det helt store spørgsmål er så, om de har mulighed for at indfri dine ønsker. Nationalbankens direktør, Lars Rohde, udtalte i går, at den danske økonomi er både robust og inde i et historisk opsving. Samfundsøkonomien kører på skinner med lav rente, kun ganske få arbejdsløse og lav inflation, så du får mere og mere for pengene. I den kommunale økonomi ser det bare anderledes dystert ud for byrådspolitikerne i både Struer og Holstebro. Dybøl Mølle maler ikke helt, som den skal, når det gælder fordelingen af de kollektive goder og bidragene til fællesskabet, og kommunerne kæmper for at få enderne til at nå sammen. I Holstebro har det medført, at der nu er fremsat konkrete forslag om en skattestigning på 0,3 procent. I Struer vil borgmester Niels Viggo Lynghøj (S) ikke afvise tanken om at bevæge sig i samme retning. Udgangspunkt må dog stadigvæk være, at politikerne sikrer sig, at borgerne kan føle sig trygge ved de kommunal velfærdsydelser uden at skulle dreje skatteskruen yderligere i bund.

Annonce