Annonce
Lemvig

Serhii ville rejse hjem til Ukraine: Nu er han lærer i Lemvig

Christinelystskolen har fået 67 ukrainske børn på halvanden måned, og de er ved at lære grundlæggende dansk og få en hverdag med skolegang. Foto: Johan Gadegaard.
Danske lærere er mere afslappede end ukrainske lærere er, siger ukrainsk lærer, der har arbejdet som lærer i begge lande

Lemvig: Afskeden med Danmark var taget, og billetten til hjemlandet Ukraine lå klar med afrejse 1. marts.

27-årige Serhii Kushnir havde arbejdet i tre år i Danmark som landbrugsmedhjælper, men da krigen ramte hans hjemland, måtte den læreruddannede ukrainer med kort varsel lave om på sine planer.

I stedet blev han i Danmark, hvor han nu gør brug af sin læreruddannelse som lærer for ukrainske børn i modtageklasserne på Christinelystskolen i Lemvig.

Annonce

- Det viste sig at være et dårligt tidspunkt at rejse tilbage til Ukraine på. Lige nu ved jeg dog ikke, hvor længe jeg skal være i Danmark, siger han i en pause i arbejdsdagen.

Serhii Kushnir nåede at arbejde som lærer i sit hjemland i et års tid, inden han valgte at tage til Danmark for at arbejde. Og han mærker en stor forskel i den måde, skolerne er bygget op i Ukraine og Danmark.

- Miljøet i de danske skoler er anderledes end det, jeg kender i Ukraine. De ukrainske børn er dygtige til lære udenad og har samtidig en del hjemmearbejde. Samtidig er undervisningen også mere stiv og streng i Ukraine, end den er her i Danmark, siger han.

Selv om Serhii Kushnir kun har arbejdet som lærer i Danmark i lidt mere end en måned, så peger han på, at han kender de ukrainske elever ganske godt og ved, hvad deres baggrund er. Han peger på, at miljøet i de ukrainske skoler kan være hårdere, end det er i Danmark, og han har også bemærket andre forskelle.

- Det er mit indtryk, at lærerne i Danmark er mere "easy going", end jeg kender til det fra Ukraine. De går eksempelvis ikke så meget op i deres påklædning, og de sætter sig heller ikke højere end eleverne. Og det kan jeg godt lide, siger den ukrainske lærer, der selv har taget den mere afslappede tilgang til lærerfaget til sig.

I et frikvarter får han pulsen op sammen med nogle af eleverne, der er gået i gang med en fodboldkamp i skolegården. Det giver masser af grin og dueller, når han sammen med eleverne dyster i, hvem der kan få scoret flest mål, inden det igen ringer ind til time.

Annonce
Sport For abonnenter

Følg kampen her: HB er draget til det nordjyske og skal kæmpe for at bibeholde den førsteplads, der kan sende dem op i divisionerne

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Vinderup

Nu kommer den: Cykelsti hele vejen mellem Vinderup og Holstebro

Erhverv For abonnenter

Underskuddet er på 27,8 millioner kroner, men optimismen er intakt: Der er meget, der går vores vej

Holstebro

Mælkebønderne jubler over høje priser: - Nu er der én ting, der gælder. Afdrag, afdrag, afdrag

forside For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Nordvestjylland

Vindmøller er fyldt med stål og beton: Så grønne er de rent faktisk

Holstebro

Mads Mikkelsens nyeste film skal kun optages to steder i Danmark - i Holstebro og Viborg

Leder For abonnenter

Problemet er reelt - men tvang er og bliver dumt

For abonnenter

Fynbo med fem robotfirmaer: Søren Juul køber op og skyder mange flere penge ind i robotterne

Holstebro

Lastbiler er stødt sammen: Tag ikke denne vej, siger politiet

Ministerium vil sælge bolig i New York på 353 kvadratmeter

Holstebro

Nu er der kun én by tilbage: Så få bliver testet

Holstebro For abonnenter

Skole er blevet til boligområde: Kom indenfor i den første færdige bolig

Holstebro

Den delte vandene - nu gør museum den aktuel igen

Annonce