Annonce
Navne

Sennels formand for Dansk Teater

Teaterdirektør Lars Sennels. Arkivfoto: Henning Bagger / Scanpix

Danmark: Dansk Teater, der er en branche- og arbejdsgiverorganisation for professionelt producerende teatre og scenekunstkompagnier i hele Danmark, har fået ny bestyrelse. Den nye formand, som blev enstemmigt valgt, er Lars Sennels, direktør for Vendsyssel Teater i Hjørring.

Lars Sennels var i perioden 1997 til 2007 direktør for Musikteatret Holstebro.

Nu er han direktør for det nye Vendsyssel Teater, der åbnede dørene i 2017 og har haft stor kunstnerisk såvel som publikumsmæssig succes lige siden.

Den samlede bestyrelse for Dansk Teater tæller ud over Lars Sennels: Carsten Wittrock, Nørregårds Teater (næstformand) Eva Præstiin, Betty Nansen Teatret Marianne Thorsen, Det Kongelige Teater Allan Aagaard, Aarhus Teater Pelle Koppel, Teater V Betina Grove, Teatret st. tv.

Suppleanter: Sofie Villsen, Mungo Park Kolding Elisabeth Wedderkopp, Teatret Svalegangen Jens August Wille, Odense Teater

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Den bedste vaccination

75 år er lang tid. Det er en menneskealder - og mere skal der måske ikke til, for at glemslen om Holocausts rædsler slår igennem. I går var det 75 år siden, at russiske soldater befriede Auschwitz, og ingen længere kunne benægte det vanvid og massemord, som tyskerne havde sat i system på Europas jøder. I dag ser vi over hele Europa desværre nye angreb på jøder. Vi har set det senest i Danmark, hvor en jødisk kirkegård i Randers er blevet vandaliseret, og hvor jødiske medborgere har fået sat gule stjerner på deres postkasser. Der er naturligvis langt fra manglende respekt og hærværk fra historieløse højreradikale til nye koncentrationslejre. Men den antisemitisme, som man skulle tro, verden for evigt var blevet vaccineret mod med Anden Verdenskrig, trives desværre stadig. Det gør den i Danmark, og det gør den ude i verden. I et indlæg i nyhedsmagasinet Der Spiegel advarer den tyske udenrigsminister, Heiko Maas, ligefrem om, at fornærmelser og angreb på jøder er blevet dagligdags forekommende, og at næsten hver anden jøde i Tyskland har overvejet at forlade landet. Truslen mod den jødiske befolkning kommer mange steder fra. Den kommer fra højreradikale, den kommer fra muslimer, og den er sågar tidligere også set komme fra venstrefløjen, hvor man har sympatiseret med og økonomisk støttet grupperinger, der mest af alt ønskede staten Israel opløst. I alt seks millioner jøder blev myrdet under Anden Verdenskrig. Langt de fleste i udryddelseslejre som Auschwitz, der lå i det sydlige Polen. Og når antisemitismen viser sit grimme ansigt igen, så er det ikke kun et problem for den jødiske befolkning. Den er vores alles problem. Den viser, at vi ikke lært en dyt af historien, at vi stadig er nødt til at minde om rædslerne fra koncentrationslejrene, og hvad galoperende vanvid kan føre til. 75-året for befrielsen af Auschwitz og enden på Holocaust er en glimrende lejlighed til at genfortælle historien - og minde hinanden om, at den bedste vaccination mod gentagelse af fortidens dumheder og den stigende antisemitisme er at huske fortiden.

Danmark

Mette F: Østdanmark skal betale mere for et land i balance

112

Stjal dåseøl og mad fra båd

Annonce