Annonce
Lemvig

Seniorhøjskolen ansætter ny forstander

Ny forstander på Seniorhøjskolen i Nørre Nissum, Jesper Vinther. Pressefoto
55-årige Jesper Vinther tiltræder stillingen 1. juni, mens skolen endnu ventes at stå tom
Annonce

Nørre Nissum: Seniorhøjskolen i Nørre Nissum har valgt den 55-årige Jesper Vinther til at stå i spidsen som ny forstander.

- Vi forventer, at han med sin ledelseserfaring kan sikre højskolen i denne lidt usikre tid, vi er havnet i. Han har både blikket rettet fremad, men også kompetencen til at klare de store udfordringer, vi er havnet i, siger Frede Krøjgaard, der er formand for højskolens bestyrelse.

Skolen er lukket ned på grund af den igangværende corona-epidemi, og derfor er det endnu usikkert, hvornår den genåbner. Frede Krøjgaard understreger, at skolen ikke er lukningstruet af den grund, men Jesper Vinther kan forvente at tiltræde en stilling som forstander på en midlertidigt tom højskole.

- Og det er jo helt forkert, for en højskole skal jo være fyldt og have et liv af mennesker. Jeg er dog meget optimistisk og håbefuld og har netop hørt, at der blandt kursisterne er en stor opbakning til at komme tilbage på Seniorhøjskolen, siger Jesper Vinther.

Derfor skal der nok komme liv igen, selv om det endnu er usikkert, hvornår genåbningen kan ske. Det giver til gengæld den nye forstander tid til at komme ind i den nye funktion, hvor han afløser den konstituerede leder, Ivar Brændgaard, der fortsat hjælper med at få kursusprogrammet for det følgende år strikket sammen samt lagt et holdbart budget for 2021.

- Jeg glæder mig til at blive forstander på Seniorhøjskolen og til at virke midt i højskolelivet. Jeg har hele mit liv været grebet af højskoletanken - om måden, man er sammen på i et eksamensfrit fællesskab, siger Jesper Vinther.

Det er en erfaren herre inden for undervisningsvæsenet, der sætter sig i forstanderens stol. Han stammer oprindeligt fra Sjælland, hvor han blandt andet har været leder af et aftenseminarium, hvor han uddannede musiklærere til den danske folkehøjskole. Han har også selv været militærmusiker i søværnet, taget læreruddannelsen, læst sig til en kandidatgrad i musikpædagogik samt en master i ledelse.

- Og lige i øjeblikket er jeg i min fritid i færd med at læse til journalist, siger han.

Senest har han undervist i musik på lærerseminarium i 12 år, virket som konsulent i Undervisningsministeriet i to år samt virket som henholdsvis uddannelsesleder og rektor på Aalborg Seminarium samt uddannelseschef på læreruddannelsen i 15 år.

- Jeg har været leder for nogle af de store koncerner, men jeg har altid haft den tanke, at jeg skulle prøve at være forstander for en mindre enhed. Et job som forstander er ikke et 8-16 job, men en livsstil. På Seniorhøjskolen er vi et lille fællesskab på omkring 20 mennesker, der alle brænder for at lave højskole. Nu er jeg 55 år, så det passer lige til mit arbejdsliv. Det glæder jeg mig enormt til at prøve, siger Jesper Vinther.

Derfor er han klar til at rykke fra Ålborg sammen med hustruen Pia Vinther, der er uddannet lærer. De vil slå sig ned i Nørre Nissum, som Jesper Vinther allerede kender som en skoleby med tre efterskoler, et seminarium og selvfølgelig en højskole.

- Der ud over har jeg tre store børn, der alle er i gang med en tilværelse i Ålborg, siger han.

Jesper Vinther er valgt ud af et felt på 23 ansøgere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport For abonnenter

Tea er ny i ligatruppen: - Det har været ti tusind gange federe, end jeg regnede med, og jeg havde altså høje forventninger

Annonce