Annonce
Holstebro

Sender millionregning for falleret butikscenter-projekt

Kommunen er snart klar med millionregning til entreprenør, der opgav at bygge Enghavecentret. Arkivillustration

Holstebro Kommune sender snart en millionregning til entreprenørfirmaet A. Enggaard, efter firmaet valgte ikke at bygge indkøbscenter på den reserverede grund i Enghaven.

HOLSTEBRO: I næsten tre år var parkeringspladsen i Enghaven reserveret til firmaet A. Enggaard, som ønskede at købe den store grund for at bygge et stort butikscenter, hvor der også var kontorer og boliger. Først på året gik de planer endelig i vasken og entreprenørfirmaet droppede projektet.

Nu er kommunen snart klar til at sende en millionregning for spildt arbejde til A. Enggard. Kommunaldirektør Lars Møller henviser til kommunens chefjurist Jesper Dürr, som bekræfter, at der er en sådan regning på vej.

- I forbindelse med, at firmaet fik forlænget tidsfristen til at købe grunden, blev der lavet klausuler om, at de under visse forudsætninger skal betale, siger Jesper Dürr.

Kommunen skulle opfylde sin del af forpligtelserne, som delvis fremgår af en betinget købsaftale fra oktober 2012, men især af en såkaldt "Allonge", som er et tillæg til købsaftalen fra december 2014.

Her fremgår det, at A. Enggaard skal betale 83.333 kroner om måneden fra januar 2015, hvis byggeriet ikke bliver til noget. Beløbet er udregnet som en forrentning på 2,5 procent af købesummen på grunden på cirka 40 millioner kroner.

- Jeg har ikke gjort beløbet endeligt op endnu, men det vil ske senere på året, og så sender vi en regning. Vi har blandt andet afventet, om der var et andet centerprojekt, som ville bygge indkøbscenter på Enghaven. Men nu er det helt afklaret, at der i stedet bliver udbygget ved Nørreportcentret, siger Jesper Dürr.

Han bekræfter, at den samlede regning bliver på over to millioner kroner for de godt to år, der gik, inden Enghave-projektet blev annulleret.

- Beløbet skal dække nogle af de udgifter, som kommunen har haft i forbindelse med planen - og herunder til udfærdigelse af forslag til lokalplan, siger Jesper Dürr.

Lokalplanen trak til sidst ud, da kirkemyndighederne nedlagde et betinget veto mod højden af et tårn på Enghavecentret - og det kan have medvirket til, at entreprenøren opgav projektet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det er til glæde vendt

Da amerikanske FMC overtog Cheminova i 2014, fulgte nogle år, hvor medarbejder-antallet blev reduceret kraftigt. Amerikanerne lavede nyt hovedsæde for sine europæiske aktiviteter på Sjælland. Udmærket for Danmark, men rigtig skidt for Lemvigegnen, som i årene efter overtagelsen måtte konstatere, at det meget store og for kommunen vigtige antal såkaldte videnarbejdspladser på Cheminova forsvandt. Anlægget blev et produktionsanlæg uden forskningsafdeling med meget mere, og derudover har man også set antallet af medarbejdere i produktionen skrumpe. Vi skal ikke lang tid tilbage, før der på Lemvigegnen begyndte at brede sig en tvivl, om amerikanerne på sigt også ville satse på afdelingen på Rønland, eller man ville flytte produktionen og dermed lukke egnens største private arbejdsplads ned med de følgevirkninger, det ville have. Nu får melodien tilsyneladende en helt anden positiv melodi. Vi kan i dag afsløre, at FMC har planer om at etablere et anlæg, der omregnet til danske kroner ligger på omkring en halv milliard kroner at bygge. Og 300 skal arbejde på at etablere produktionsanlægget. Nu skal det selvfølgelig siges, at på Rønland vil man ikke bekræfte, at det er korrekt. Man vil ikke udtale sig om noget, der ikke er besluttet endeligt. Men vi observatører kan jo så også bemærke, at det ikke bliver kontant afvist. Rygterne kører, og der tages ikke til genmæle. Meget tyder på, der er noget reelt om snakken. Det er beviset på, at FMC ikke blot har en fremtidig plan med Cheminova, hvilket man jo også i dag bekræfter, man har. Det slukker også tidligere tiders pessimisme om, at man kunne risikere, at der lukkes ned. Det er en meget velkommen nyhed, som har stor betydning for Vestjylland og for beskæftigelsen i fremtiden. Det fremgår ikke noget om antal arbejdspladser i forbindelse med et nyt anlæg. Men under alle omstændigheder vil det skabe aktivitet og beskæftigelse både på virksomheden og hos underleverandører til gavn for hele egnen.

Annonce