Annonce
Udland

Betjent er død og flere er såret af bomber i Tunis

Fethi Belaid/Ritzau Scanpix
Bombe eksploderer foran politibil i Tunis. To betjente og tre civile meldes såret.

To selvmordsbombere har torsdag middag sprængt sig selv i luften i Tunesiens hovedstad, Tunis. En person er dræbt og adskillige såret, oplyser regeringen.

Den ene sprængning skete foran en politibil i den centrale del af Tunesiens hovedstad, Tunis. Her blev en politimand dræbt og en kollega såret. yderligere tre civile er såret.

Kort efter lød endnu en eksplosion, da en selvmordsbomber sprængte sig selv i luften foran en politistation i området al-Qarjani. Her blev fire personer såret.

En korrespondent for AFP siger, at han har set kropsdele spredt på vejen omkring politibilen. Den befandt sig på Habib Bourguiba Avenue nær den gamle bydel, da den blev ramt.

Det står ikke umiddelbart klart, hvem der står bag bombesprængningen. Men mistanken retter sig i første omgang mod Islamisk Stat.

Tunesien har i de senere år oplevet flere alvorlige angreb fra islamistiske ekstremister.

Et angreb på nationalmuseet Bardo i Tunis kostede i 2015 21 mennesker livet. De fleste var europæiske turister.

Tre måneder senere blev 40 mennesker dræbt ved et angreb nær turistbyen Sousse.

Flere års ro på den front blev brudt, da en kvinde i oktober sidste år med et selvmordsbælte sprængte sig selv i luften i Tunis. Her blev 15 mennesker såret. Ti af dem var politifolk.

De to selvmordsbomber torsdag kommer, netop som Tunesiens turistsæson topper. Turismen blev hårdt ramt af de voldsomme angreb i 2015 og var først så småt ved at komme sig.

/ritzau/Reuters

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det kan ikke blive 100 procent

Flere ældre overlever ikke det uheld, at de taber en cigaret, og så går der ild i tøjet eller sengen, og det får fatale konsekvenser i form af dødsfald. Senest skete det i denne uge i Holstebro i en plejebolig. Det får debatten til at køre på, om man skal forbyde denne rygning, så man undgår disse uheld. Selv en snarrådig indsats fra plejepersonalet var ikke nok til at forhindre dødsulykken i Holstebro. Der er sket mange begrænsninger af rygning de sidste år, og det er sket af hensyntagen til andre, der ikke skal udsættes for passiv rygning. Derfor er rygning forbudt flere og flere steder i det offentlige rum, og den udvikling stopper sandsynligvis ikke. Det vil sikkert ikke vare længe, før eget hjem er eneste sted, man må ryge. Det er dog fortsat op til ens eget ansvar, om man vil ødelægge sit eget helbred med rygningen, og det vil også være noget af en tærskel at overskride, da det så må følges op af, vi heller ikke må spise flødeskumskager og flæskesvær - endsige drikke alkohol. Alt sammen noget, der ikke er godt for helbredet - i hvert tilfælde i større mængder. Derfor er det ikke muligt at skride ind over for den ældres ret til selv at bestemme, at han/hun vil ryge i eget hjem. En plejebolig er eget hjem. På fællesarealerne må der naturligvis ikke ryges af hensyn til ansatte og andre beboere. Der er dog den diskussion i emnet, at en plejebolig også er arbejdsplads for en række ansatte, som nødvendigvis må komme der for at pleje beboeren. Her kan man så sige, at der ikke må ryges, mens de ansatte er der, og der skal luftes ud. Men når beboeren sidder alene, så er det svært med et forbud, da det vil være et opgør med den ældres selvbestemmelsesret. Så det er en vanskelig diskussion, fordi vi jo skal passe på, at beboeren ikke sætter ild til sig selv og kan forårsage, at branden også breder sig til at gå ud over andre. Det er ikke altid, rygeforklæder med mere er nok. Vi kan se, at alarmer heller ikke altid er det. Men man kan ikke gøre andet, end at disse sikkerhedsmæssige ting er 100 procent i orden, så man mindsker risikoen. Men den ældres selvbestemmelsesret gør, at det aldrig kan blive 100 procent sikkert, og det er så den risiko, den ældre har lov til selv at vælge ved at ryge.

Lemvig For abonnenter

Ældrerådet utilfreds med overflytning af plejehjemspladser fra Nørre Nissum til Harboøre.: - Det er helt uacceptabelt

Annonce