Annonce
112

Selv om vi nu kan give et klip i kørekortet, så tror jeg ikke, at det løser problemet

- Selv om vi nu kan give et klip i kørekortet, så tror jeg ikke, at det løser problemet, siger leder af færdselspolitiet, Henrik Glintborg. Foto: FDM.
Landets 12 politikredse sætter ind med en uopmærksomhedskontrol frem til søndag. Det er især mobiltelefoner, der forstyrrer bilisterne, og nu giver mobilsnak et klip i kørekortet. - Jeg tror desværre ikke, at vi får det udryddet, siger leder af færdselspolitiet.

Holstebro: Der er uopmærksomhed involveret i hver tredje dødsulykke i trafikken.

Og en af de største syndere i forhold til uopmærksomhed er mobiltelefonen:

- Vi har ikke et nøjagtigt tal på, hvor ofte der sker færdselsuheld, fordi bilisterne har øjnene på telefonen og ikke vejen, siger leder af færdselsafdelingen ved Midt- og Vestjyllands Politi, Henrik Glintborg.

Men det er ofte, at politiet støder på bilister, der har øjnene rettet mod telefonskærmen, og fra midt i sidste uge, så var straffen ikke længere bare en bøde, men også et klip i kørekortet.

- Fordelen ved at give et klip fremfor bare en bøde er, at det også har en fremadrettet effekt. En bøde kan man betale, og så er man videre. Har man først fået et klip, så står det i "banken" i tre år. Det kan måske få nogle til at tænke sig bedre om, siger Henrik Glintborg.

I løbet af den første lille uge, hvor det har kostet et klip i kortet at have fokus på mobiltelefonen fremfor kørslen, er der uddelt tre klip i Holstebro, oplyser Glintborg:

- Selv om vi nu kan give et klip i kørekortet, så tror jeg ikke, at det løser problemet. Mobiltelefonen fylder så meget i manges liv, at de slet ikke er bevidste om, at de bruger den, siger Glintborg.

- Derfor forventer jeg også, at vi fremadrettet kommer til at uddele mange flere klip for uopmærksomhed.

Annonce

Især de tungeste

Rigspolitiets Nationale Færdselscenter gennemførte i foråret 2017 en undersøgelse, hvor man på by-, lande- og motorveje så nærmere på, hvad 26.000 trafikanterne foretog sig bag rattet.

Undersøgelsen slog fast, at cirka seks procent af alle førere af personbiler og varevogne under deres kørsel udfører en handling, der kan distrahere dem og tage deres fokus fra trafikken. Det vil sige, at de enten taler i håndholdt mobiltelefon, indstiller deres GPS, spiser eller drikker, mens bilen er i fart.

Undersøgelsen konkluderer også, at det særligt blandt lastbiler er et problem. Mens cirka seks procent af førerne af personbiler og varevogne foretager sig distraherende handlinger, når de kører på vejene, så er det tilsvarende tal for de tunge køretøjer mere end dobbelt så stort, nemlig cirka 15 procent, viser observationerne fra Rigspolitiets Nationale Færdselscenter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Spilfirma i gang efter konkurs

Danmark

Frygter skævvridning af Danmark efter coronakrise: Regeringen varsler særlig hjælp til landdistrikterne

Lemvig

Søren V. Jensen overtager murer-firma

Annonce