Annonce
Erhverv

Selskabet bag Jysk skifter ud: Direktør gennem 17 år stopper

Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Hans Henrik Kjølby stopper som direktør for Lars Larsen Group, der er selskabet bag Jysk.

Lars Larsen Group, der er selskabet bag Jysk, skifter direktør.

Hans Henrik Kjølby stopper efter 17 år på posten og bliver erstattet af Jesper Lund, der kommer fra en stilling som partner i revisionshuset PwC.

Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Jesper Lund er det rette valg til at overtage posten, mener Jacob Brunsborg, der i juni overtog posten som bestyrelsesformand for Lars Larsen Group efter sin far, Lars Larsen, der døde i august.

- Jeg har kendt Jesper gennem en årrække, og jeg ser frem til, at han bliver en del af koncernen med ansvar for yderligere at udvikle virksomhederne og formuen i Lars Larsen Group.

- Samtidig bliver Jesper ansvarlig for det fortsatte arbejde med at forenkle strukturen i Lars Larsen Group, som grundet mange år med vækst og udvikling er blevet meget kompliceret, siger Jacob Brunsborg i en pressemeddelelse.

Selv om Hans Henrik Kjølby ikke længere skal være direktør, fortsætter han i Lars Larsen Group som bestyrelsesmedlem.

Desuden vil han være bestyrelsesmedlem i flere selskaber inden for koncernen.

Lars Lars Group ejer ud over Jysk selskaber i samme branche som Sengespecialisten, Bolia og Ilva.

Derudover er der en række virksomheder, som er i andre brancher.

Det gælder blandt andet Garia, der producerer og sælger golfbiler over hele verden, sushikæden Letz Sushi og leasingselskabet Solid Leasing.

Samlet havde Lars Larsen Group sidste år en omsætning på 31,6 milliarder kroner om året.

De 28,3 milliarder kroner stammer fra Jysk, der har 2800 butikker på verdensplan og 23.000 ansatte.

/ritzau/

Annonce
Link til pressemeddelse
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kom efter dem. Hårdt

Bedst som man troede, at man havde set det meste, så dukker der endnu en sag op om misbrug af offentlige midler. Denne gang i Forsvaret, hvor anklagemyndigheden mener at kunne bevise, at civile erhvervsdrivende har kunnet bestikke sig til lukrative vedligeholdelseskontrakter betalt af skatteyderne. Sagen - sammen med andre lignende sager - sætter desværre et stort spørgsmålstegn ved, hvor godt det offentlige egentlig har styr på de penge, som borgerne har betroet dem. I Socialstyrelsen kunne Britta Nielsen gennem mange år berige sig selv - og det har udvalgte medarbejdere i Forsvarets Ejendomsstyrelse sandsynligvis også kunnet. To medarbejdere i Forsvaret er allerede tiltalt i en sag, der ligger tre år tilbage. Og yderligere sigtelser kan være på vej i en ny sag, der begyndte med, at en økonomimedarbejder ved et installationsfirma i Holstebro råbte vagt i gevær over for Rigsrevisionen. Midt det mørke og rod som er ved at blive afdækket, kan den tidligere økonomimedarbejder holde hovedet og fanen højt. Det er sandsynligvis takket være ham, at sagerne kommer frem i lyset, så det forhåbentligt bliver muligt også at stille de ansvarlige til ansvar. Desværre ryster sådanne sager ikke bare den enkelte afdeling, hvor svindlen er begået. Den rammer i det her tilfælde hele Forsvaret og alle de mennesker, der er ansat. Det er naturligvis bunduretfærdigt - men mistanken om urent spil er svær at viske bort igen, og derfor er der også kun en løsning, og det er at komme juridisk efter de ansvarlige - og komme efter dem hårdt. Vores samfundsmodel bygger på en høj grad af tillid. Både til hinanden men også til de myndigheder, der forvalter en af verdens højeste skatteprocenter. Forsvinder tilliden, så bliver det både vanskeligere at være borger og myndighed. Heldigvis var det moralske kompas rigtigt indstillet hos den unge mand, der gik til Rigsrevisionen og politiet med sin bekymring. Det kan alle, der læser bare lidt i Rigsrevisionens beretning om sagen, konstatere ved selvsyn.

Annonce