Annonce
112

Seks personer truede og røvede par - én er anholdt

Genrefoto: Michael Bager

Ulfborg: Fredag aften lykkedes det politiet at finde frem til en gerningsmand, som dagen forinden havde røvet et par i Ulfborg.

Parret bor på Harbogade, og her blev det torsdag opsøgt af seks personer.

- De truede blandt andet med vold, forklarer vagtchef med Midt- og Vestjyllands Politi, Anders Olesen.

Gruppen stjal også et hævekort, som et mindre beløb blev hævet fra.

- Dermed er der tale om røveri-lignende forhold, tilføjer Anders Olesen.

Det har været overvejet, om manden - en 29-årig mand fra Holstebro-området - skulle fremstilles i grundlovsforhør. Det blev dog ikke tilfældet.

- Det er en sammenblanding af mange aspekter, der afgør det, såsom om der er en forventet straf på over et år, eller hvilken fortid gerningsmanden har, siger vagtchefen.

Ingen af de øvrige personer var lørdag eftermiddag anholdt.

- Det er den 29-årige, vi har fået fat i. Om der søges efter andre, er op til lokal efterforskning at bestemme. Jeg kan ikke udtale mig om de forskellige personers forhold til hinanden, udover at de er fra misbrugsmiljøet, og man kender som regel hinanden i det miljø. Om der har været tale om udelukkende røveri, gældsinddrivning eller noget helt tredje, det kan man kun gisne om, siger vagtchefen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kom efter dem. Hårdt

Bedst som man troede, at man havde set det meste, så dukker der endnu en sag op om misbrug af offentlige midler. Denne gang i Forsvaret, hvor anklagemyndigheden mener at kunne bevise, at civile erhvervsdrivende har kunnet bestikke sig til lukrative vedligeholdelseskontrakter betalt af skatteyderne. Sagen - sammen med andre lignende sager - sætter desværre et stort spørgsmålstegn ved, hvor godt det offentlige egentlig har styr på de penge, som borgerne har betroet dem. I Socialstyrelsen kunne Britta Nielsen gennem mange år berige sig selv - og det har udvalgte medarbejdere i Forsvarets Ejendomsstyrelse sandsynligvis også kunnet. To medarbejdere i Forsvaret er allerede tiltalt i en sag, der ligger tre år tilbage. Og yderligere sigtelser kan være på vej i en ny sag, der begyndte med, at en økonomimedarbejder ved et installationsfirma i Holstebro råbte vagt i gevær over for Rigsrevisionen. Midt det mørke og rod som er ved at blive afdækket, kan den tidligere økonomimedarbejder holde hovedet og fanen højt. Det er sandsynligvis takket være ham, at sagerne kommer frem i lyset, så det forhåbentligt bliver muligt også at stille de ansvarlige til ansvar. Desværre ryster sådanne sager ikke bare den enkelte afdeling, hvor svindlen er begået. Den rammer i det her tilfælde hele Forsvaret og alle de mennesker, der er ansat. Det er naturligvis bunduretfærdigt - men mistanken om urent spil er svær at viske bort igen, og derfor er der også kun en løsning, og det er at komme juridisk efter de ansvarlige - og komme efter dem hårdt. Vores samfundsmodel bygger på en høj grad af tillid. Både til hinanden men også til de myndigheder, der forvalter en af verdens højeste skatteprocenter. Forsvinder tilliden, så bliver det både vanskeligere at være borger og myndighed. Heldigvis var det moralske kompas rigtigt indstillet hos den unge mand, der gik til Rigsrevisionen og politiet med sin bekymring. Det kan alle, der læser bare lidt i Rigsrevisionens beretning om sagen, konstatere ved selvsyn.

Annonce