Annonce
112

Seks personer truede og røvede par - én er anholdt

Genrefoto: Michael Bager

Ulfborg: Fredag aften lykkedes det politiet at finde frem til en gerningsmand, som dagen forinden havde røvet et par i Ulfborg.

Parret bor på Harbogade, og her blev det torsdag opsøgt af seks personer.

- De truede blandt andet med vold, forklarer vagtchef med Midt- og Vestjyllands Politi, Anders Olesen.

Gruppen stjal også et hævekort, som et mindre beløb blev hævet fra.

- Dermed er der tale om røveri-lignende forhold, tilføjer Anders Olesen.

Det har været overvejet, om manden - en 29-årig mand fra Holstebro-området - skulle fremstilles i grundlovsforhør. Det blev dog ikke tilfældet.

- Det er en sammenblanding af mange aspekter, der afgør det, såsom om der er en forventet straf på over et år, eller hvilken fortid gerningsmanden har, siger vagtchefen.

Ingen af de øvrige personer var lørdag eftermiddag anholdt.

- Det er den 29-årige, vi har fået fat i. Om der søges efter andre, er op til lokal efterforskning at bestemme. Jeg kan ikke udtale mig om de forskellige personers forhold til hinanden, udover at de er fra misbrugsmiljøet, og man kender som regel hinanden i det miljø. Om der har været tale om udelukkende røveri, gældsinddrivning eller noget helt tredje, det kan man kun gisne om, siger vagtchefen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Gymnasiet må afskedige to undervisere

Leder For abonnenter

Læserbrev oversvømmer kommunens hjemmeside

Overskriften her er måske nok en stramning. Faktisk findes der kun et enkelt læserbrev på Holstebro Kommunes hjemmeside, men det er også nok til, at man må løfte et øjenbryn og undre sig. Under overskriften "Meninger om Storå oversvømmer dagbladets artikler" skriver kommunens natur- og miljøchef Torben Mølgaard om planerne for at sikre Holstebro mod oversvømmelser og adresserer samtidig nogle af de holdninger og kritikpunkter, forskellige borgere har rejst i artikler i denne avis. Indlægget præsenteres på kommunens hjemmeside netop som et læserbrev, og samme læserbrev har Torben Mølgaard sendt til avisen, som bragte det i sin fulde længde søndag. I avisen er det utvivlsomt et partsindlæg i en debat. Ovenikøbet et indlæg fra en person, som kan udtale sig om emnet med en overbevisende tyngde i kraft af sin stilling. Et meget velkomment læserbrev. Men skal det også opfattes sådan på kommunens hjemmeside? Altså som Torben Mølgaards holdning til debatten og til den kritik, visse kilder har rettet mod kommunens kamp mod oversvømmelserne? Det er svært at se det som andet. Og det åbner for en interessant diskussion: Kan enhver borger nu få adgang til forsiden af kommunens hjemmeside for at debattere aktuelle emner? Kan man få adgang til at bringe et læserbrev, hvis det er kommunens sagsbehandling, man er utilfreds med, eller gælder det kun, hvis det er avisens dækning af en sag, man er uenig i? Gælder muligheden for at få optaget sit læserbrev på kommunens hjemmeside alle, eller skal man være chefansat ved kommunen for at opnå det privilegium? Læserbrevsskribenten tager i sin tekst Holstebro Kommune til indtægt for indholdet med formuleringen: "...så finder Holstebro Kommune, at der er nogle påstande og meninger om mulige løsninger, som ikke kan stå uimodsagt." Måske er der således blot tale om en uheldig håndtering af begrebet læserbrev. Det er måske i virkeligheden information fra kommunen og ikke holdninger fra Torben Mølgaard. Forvirringen er stor, om end vi nu ved, at natur- og miljøchefen er uenig i visse holdningerne til sagen.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];