Annonce
Holstebro

Seks måneder efter coronaen slog ned: 400 har mistet jobbet

Det er særligt i den private sektor, at jobbene er forsvundet. Ifølge Danmarks Statistik er der på landsplan omkring 5.000 færre job i det offentlige i juli sammenlignet med februar. Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
- Jeg tror, at vi en overgang frygtede, at det kunne blive endnu flere, siger formand for arbejdsmarkedsudvalget, Lars Stampe (S).
Annonce

Holstebro: Regnskabet kan gøres nogenlunde op, og det viser, at omkring 400 personer har mistet arbejdet i Holstebro som følge af forårets corona-nedlukning.

- Hvis situationen ikke forværres, så er det nok også der, vi ender. Jeg kan ikke garantere, at der ikke sker en yderligere nedlukning, og situationen bliver forværret igen. Men det forventer jeg ikke, siger formanden for arbejdsmarkedsudvalget, Lars Stampe (S).

Om 400 tabte arbejdspladser er mange eller få, afhænger af, hvordan man anskuer det, men det ligger lidt under landsgennemsnittet.

- Men jeg tror, at vi en overgang frygtede, at det kunne blive endnu flere. Min fornemmelse er, at erhvervslivet stort set har skåret det til, som de skulle, siger Lars Stampe forud for, at arbejdsmarkedsudvalget skal forholde sig til jobtallene.

Hos 3F fortæller formand Flemming Sørensen, at mange af de 3F'ere, der har mistet jobbet i løbet af foråret og de første sommermåneder, er i arbejde igen:

- Vi havde en overgang vores bange anelser. Men mange har fået job i andre industrier. Og faktisk er det sådan nu, at vi har færre arbejdsløse nu end på samme tidspunkt sidste år.


Min fornemmelse er, at erhvervslivet stort set har skåret det til, som de skulle.

Lars Stampe, formand for arbejdsmarkedsudvalget


Ifølge 3F-formanden er der faktisk mange lyspunkter lige nu.

- Det, vi ser her og nu, er, at hotel- og restaurationsbranchen har det vanskeligt igen på grund af de nye restriktioner. Men ellers er de fleste områder oppe i omdrejninger igen, siger Flemming Sørensen.

Annonce

Først de private

Det er særligt i den private sektor, at jobbene er forsvundet. Ifølge Danmarks Statistik er der på landsplan omkring 5.000 færre job i det offentlige i juli sammenlignet med februar.

Omvendt er det tal omkring 50.000 for den private sektor.

Ifølge Tore Stramer, der er cheføkonom i erhvervsorganisationen Dansk Erhverv, er det klassisk, at en krise i første omgang rammer den private sektor.

- Og vi ved, at de hårdest ramte brancher som eksempelvis turisme- og oplevelsesbranchen har været hårdt ramt, ligesom hotel- og restaurationsbranchen,« siger han til Berlingske.

Ifølge en analyse fra Holstebro Kommune, så er en indikator på, hvordan det går, antallet af ledige stillinger. Og her er antallet godt på vej til at være tilbage ved niveauet fra før den første nedlukning i marts.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Hvad mener du om sexisme-debatten?

CORONAVIRUS

Live: Smittetal sætter kedelig rekord - over 900 nye coronatilfælde i Danmark

Annonce