Annonce
Navne

Seks lægmænd afgør skatteklager

Skatteankenævn Vestjylland Nord: Fra  fra venstre mod højre: Peter Larsen, Arne Thorgaard, Bente Østergaard, Ivan Møller Sørensen, Nina Schønning Vestergaard, Poul Østergaard. Pressefoto
Det nye Skatteankenævn Vestjylland Nord har konstitueret sig.
Annonce

Vestjylland: Det nye Skatteankenævn Vestjylland Nord har nu konstitueret sig, og det er blevet med Ivan Møller Sørensen fra Lemvig som formand.

Dette nye Skatteankenævn skal afgøre skatteklager fra borgere i Morsø, Struer, Skive, Thisted og Lemvig kommuner. Ankenævnet består af seks lægmænd, som ikke er skatteeksperter. Det er en styrke, mener den nye formand.


Vi er jo ikke skatteeksperter, men jeg mener, at det er en styrke, at vi ser med friske øjne på afgørelsen.

Ivan Møller Sørensen, formand, Skatteankenævn Vestjylland Nord


- Ankenævnsarbejdet er en ny og spændende verden, der åbner sig, og jeg glæder mig til at komme i gang. Mit ønske er, at vi fremstår pålidelige og troværdige. Vi er jo ikke skatteeksperter, men jeg mener, at det er en styrke, at vi ser med friske øjne på afgørelsen. Desuden har klageren ret til et møde med nævnet, hvor han eller hun kan uddybe sine argumenter, og vi kan stille spørgsmål. Det, tror jeg, er med til at styrke retssikkerhedsfølelsen, siger Ivan Møller Sørensen.

Annonce

Medlemmerne

Der er seks kommunalt indstillede medlemmer af Skatteankenævn Vestjylland Nord:

Poul Østergaard indstillet af Morsø Kommune, Arne Thorgaard indstillet af Struer Kommune, Nina Schønning Vestergaard og Bente Østergaard indstillet af Skive Kommune, Peter Larsen indstillet af Thisted Kommune og Ivan Møller Sørensen indstillet af Lemvig Kommune.

Direktør for Skatteankestyrelsen Winnie Jensen  er sikker på, at det nye skatteankenævn her i det nordlige Vestjylland kommer til at løfte opgaven på en rigtig fin måde.

Skatteankenævn

I november 2019 vedtog Folketinget en ny struktur for landets ankenævn, som bevarer et stærkt lægmandselement suppleret med medlemmer med særlig indsigt i skatteområdet. Lægmandselement skal bidrage til at sikre, at borgerne oplever at få forståelige afgørelser præget af sund fornuft. Hvad enten de får medhold eller ej.

Skatteankenævnene afgør klager fra borgere i lokalområdet, som er uenige i en afgørelse fra Skatteforvaltningen. Som klager har man altid ret til at møde op og forklare sig, når nævnet skal afgøre ens klage.

Skatteankenævnene træffer afgørelse baseret på et forslag til afgørelse udarbejdet af Skatteankestyrelsen. Styrelsen er sekretariat for skatteankenævnene, og det er derfor her, klagerne modtages og behandles.

-  Der er kommet et par nye kræfter til nævnet, både i form af lokale byrådspolitikere og de særlige medlemmer med skattefaglig indsigt. Vi gør os umage for at tage godt imod de nye nævnsmedlemmer og sikre, at de er klædt på til at træffe korrekte afgørelser, siger Winnie Jensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Film. Selvfølgelig er det kultur

Annonce