Annonce
Holstebro

Seks huse i Halgård ulovlige efter ny lokalplan

Efter at byrådet har ændret lokalplanen er der stadig seks huse, som har forhold der er ulovlige. De får formentlig ikke dispensation og skal nu fysisk ændre det. Arkivfoto: Morten Stricker
Problemerne med terrænregulering i Halgård, hvor 27 huse var blevet bygget udenfor reglerne af den gældende lokalplan, fortsætter. En ny lokalplan kommer ikke til at omfatte seks huse, som skal lovliggøre deres huse fysisk.

Holstebro: Seks husejere i Halgård skal få deres hus lovliggjort fysisk, da de ikke bliver omfattet af en ny lokalplan. Det fremgår af dagsordenen til mødet i teknisk udvalg, hvor forvaltningen indstiller til, at man ikke giver dispensation til lokalplanen.

- Jeg synes, at det er en rigtig indstilling fra forvaltningen, og jeg håber meget, at udvalget lægger sig tæt op ad den. Og så håber jeg på, at der er er bred enighed i udvalget, siger Klaus Flæng (S), der er formand for teknisk udvalg

Det betyder, at de seks husejere skal sørge for, at deres huse komme til at passe under lokalplanen. De seks har udført terrænregulering for tæt på skel og terrænregulering af havearealer, som ikke er udført efter hensigten i lokalplanen.

- Der er nogen, som har udført terrænregulering af indkørsler, og det er noget, som vi efterkommer, fordi man skal have mulighed for at komme ind og ud af sit hus. Det er dog vigtigt, at husene ikke har terrænreguleret forskelligt, fordi det kan give gener for naboerne, siger Torben Mølgaard, som er chef for natur, miljø og byggesag ved Holstebro Kommune.

Ifølge Klaus Flæng så har kommunen ikke været naive, da man lavede lokalplan for Halgård. Dog er kommunen også nødt til at trække en streg i sandet

- Vi skal op i helikopteren og kigge på hele kommunen, og se på hvordan vi udvikler kommunen i sin helhed. Vi har samtidig haft nogle helt særlige udfordringer i Halgård Vest, siger Klaus Flæng.

De seks husejere, som fysisk skal sørge for, at deres hus efterlever lokalplanen kan i øvrigt se frem til en regning, som de selv må betale.

Annonce
Husene har fejl på støttemure ligesom, at der er blevet terrænreguleret mere end det tilladte. Arkivfoto: Morten Stricker

Lokalplan ændret

På udvalgets møde i april diskuterede man en ny lokalplan for området. Det kom efter, at man havde konstateret, at der var 27 huse i Halgård Vest, som ikke levede op til kravene i lokalplanen.

- Det er et helt særligt område, med nogle helt særlige udfordringer. Det er noget, der formentlig har overrasket en del, når de er begyndt at bygge derude, siger Klaus Flæng.

- Dog får man også en helt unik udsigt, hvis man bygger efter lokalplanen, og det er netop derfor, at vi nu tager hånd om dette, inden der er bygget færdig i Halgård, fortsætter Klaus Flæng.

Da man vedtog en ny lokalplan for området, var der stadig otte huse, som havde forhold der skulle bringes i orden og ikke ville være omfattet af en ny lokalplan. Af dem er der nu seks, som formentlig får besked på, at de skal lovliggøre deres huse fysisk.

- Vi er nødt til at trække en streg i sandet, og jeg synes, at indstillingen fra forvaltningen og den nye lokalplan er landet et rigtigt fornuftigt sted, siger Klaus Flæng.

Han fortæller, at kommunen samtidig skal bruge sagen til at blive klogere og lære, så man ikke ender i en lignende situation i fremtiden.

- Sager som denne er heldigvis ikke noget, som vi ser særlig tit. Det betyder dog ikke, at vi ikke skal blive klogere, og se om der er noget, vi kan gøre bedre i fremtiden, siger Klaus Flæng.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Spilfirma i gang efter konkurs

Danmark

Frygter skævvridning af Danmark efter coronakrise: Regeringen varsler særlig hjælp til landdistrikterne

Lemvig

Søren V. Jensen overtager murer-firma

Annonce