Annonce
Holstebro

Syv ansatte er syge: Fjerkræslagteri ramt af corona

Seks medarbejdere på fjerkræslagteriet HKScan i Vinderup med 550 ansatte er ramt af Covid-19. I løbet af torsdag er 400 medarbejdere testet - og resten bliver quick-testet fredag. Produktionen fortsætter dog som normalt. Arkivfoto: Jens Bach 
Onsdag var der én smittet - og torsdag blev der fundet yderligere fem smittede medarbejdere på Rose Poultry i Vinderup. Og endnu én fredag. Produktionen fortsætter som normal. 150 ansatte er dog endnu ikke testet.

VINDERUP:  Der er udbrudt corona blandt medarbejderne på fjerkræslagteriet HKScan i Vinderup. Torsdag er seks medarbejdere konstateret smittet med Covid-19. Det oplyser administrerende direktør Jukka Nikkinen.

Onsdag oplyste en af medarbejderne, at han var blevet testet positiv.

- I løbet af torsdagen har vi quick-testet cirka 400 af de 550 ansatte, og her blev fundet yderligere fem smittede, og de seks er nu hjemsendt, fortæller Jukka Nikkinen.

Annonce

Testene fortsatte til klokken 21.30 torsdag aften.


Det er en antigentest, hvor man tager prøver i næsen, og metoden er godkendt af WHO. Efterfølgende vil medarbejderne få taget den officielle test.

Jukka Nikkinen, administrerende direktør, HKScan.


Det er fem medarbejdere i samme afdeling i produktionen, som er testet positive, og nu er hjemsendt til de er smittefrie.

- Vi har i første omgang testet de afdelinger, som er tættest på den smittede afdeling - og vi fortsætter testene i dag fredag, fortæller Jukka Nikkinen.

Medarbejderne er testet med en quick-test, hvor der er svar inden for 15 minutter.

- Det er en antigentest, hvor man tager prøver i næsen, og metoden er godkendt af WHO. Efterfølgende vil medarbejderne få taget den officielle test, siger Jukka Nikkinen.

Opdatering: Fredag middag oplyser direktøren, at der løbet af fredag formiddag er kommet en ekstra smittet. Det er dog en ansat, som i forvejen var sygemeldt - og som har fået konstateret Covid-19 ved en offentlig test.

Produktionen fortsætter

Produktionen er ikke berørt af, at virksomheden nu har seks medarbejdere, som er syge.

- Produktion og leveringer fortsætter helt som normalt, siger direktøren.

Virksomheden har fra starten gjort meget for at holde smitten ude - og bortset fra et par enkelte tilfælde i marts er det lykkedes.

- Medarbejderne i afdelingerne holdes adskilt, så de ikke mødes på arbejdspladsen - og heller ikke i kantinen. De har været gode til at vaske hænder og holde afstand og overholde reglerne, og det er jeg stolt af, siger Jukka Nikkinen.

Virksomheden har også løbende taget test af spildevand for se, om der er Covid-19  et sted i virksomheden.

- På den måde kan vi se, hvis vi har smitte et sted - men ikke i hvilken afdeling, siger Jukka Nikkinen.

Direktøren er fortrøstningsfuld omkring situationen.

- Lige nu ser alt godt ud. Medarbejderne i den berørte afdeling vil vi dog blive testet en ekstra gang inden for et par dage, siger han.

Opdatering: Jukka Nikkinen oplyser fredag middag, at de ansatte i den berørte afdeling vil blive gentestet for Covid-19 på mandag.

150 ansatte mangler endnu at blive testet, men det er to skiftehold, som først møder igen henholdsvis på søndag og på onsdag, hvor de så vil blive testet.

Annonce

3F: Gode til at passe på

HKScans medarbejdere er organiseret hos 3F.

Coronaudbruddet på fjerkræslagteriet er det første indenfor industrien i Holstebro, Struer og Vinderup, som forbundet har hørt om.

- Generelt har industrivirksomhederne været gode til at passe på deres medarbejdere, og det har de også på HK Scan. Funktionærerne har helt fra start været sendt hjem og sidder fortsat hjemme i det omfang, det kan lade sig gøre. I produktionen er medarbejderne delt op i afdelinger, og alle afdelinger har deres egen omklædning, deres egen spiseafdeling og deres egen rygeafdeling. Derudover bruger alle medarbejdere mundbind, fortæller Solvej Jensen, faglig sekretær hos 3F Holstebro.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Struer

47-årig familiefar omkom i redningsforsøg - forsøgte at svømme ud til to børn i en gummibåd

Struer For abonnenter

Kristian efterlod sig millionformue efter langt og nøjsomt liv - nu får plejehjemmets venner de sidste 720.000 kroner af arven

Holstebro

Se video: Sygeplejersker på gaden for at forklare sig - derfor strejker vi nu

Annonce