Annonce
Sport

Sejr i sidste træningskamp: Smilene er tilbage hos ligaens bundprop

Lemvig-Thyborøn Håndbold har fået bearbejdet efterårets skuffelser og er klar til at sætte jagten ind på TMS Ringsteds 13. plads, selvom missionen ser svær ud. Foto: Morten Strægaard
Lemvig-Thyborøn Håndbold har brugt pausen til at tanke op på både den mentale og fysiske konto, inden jagten på TMS Ringsted og 13. pladsen skal sættes ind. Sidste træningskamp inden ligaen genstartes bød på en sejr over Ribe-Esbjerg HH.
Annonce

Holstebro: Der var ikke specielt meget at smile af, da Lemvig-Thyborøn Håndbold gik på julepause i slutningen af december.

Isoleret på ligaens sidsteplads med tre point op til de direkte konkurrenter fra TMS Ringsted og med en trup, der både fysisk og mentalt kørte på pumperne. Holdet havde i bogstavligste forstand brug for en pause.

Halvanden måned senere var det på mange måder et forvandlet mandskab, der tirsdag eftermiddag i Idrætscenter Vest i Holstebro besejrede Ribe-Esbjerg HH med 33-31 i den sidste træningskamp, inden sæsonen genoptages. Ikke blot på grund af sejren, men også når man ser på spillet og udstrålingen.

- Pausen har gjort os godt. Vi har fået tanket ny energi, samtidigt med at vi har accepteret vores rolle, og nu er vi klar på at sætte jagten ind på Ringsted, siger cheftræner Anders Thomsen.

LTH skal formentlig vinde to-tre af grundspillets sidste otte kampe, hvis man vil undgå den nedrykningsgivende sidsteplads i HTH Herreligaen. Med hjemmekampen mod TMS Ringsted den 24. februar som den absolutte nøglekamp.

Annonce

Mental gevinst

En af de ting, der er sket siden ligaen lukkede ned før jul er, at klubben har tilknyttet en mentaltræner, hvilket ifølge bagspilleren Jonas Langerhuus har hjulpet.

- Vi har haft nogle rigtigt gode snakke og flyttet os. Både mentalt og fysisk har vi rykket os, ligesom vi har brugt noget energi på at få truppen rystet godt sammen, hvilket måske var gået lidt tabt i løbet af efteråret, forklarer Langerhuus.

Mark Nikolajsen (til højre), som i efteråret missede flere kampe på grund af både skader og coronavirus, så skarp ud i træningskampen og scorede en håndfuld mål. Foto: Morten Strægaard

I sejren over Ribe-Esbjerg var der flere positive elementer at tage med, udover det forbedrede humør. Defensiven så mere kompakt ud end i slutningen af 2020, offensiven blev ved med at skabe chancer, og så var der sat tempo på kontraspillet.

Dermed fik truppen en fin generalprøve på lørdagens udekamp mod Mors-Thy.

- Det var et dejligt sidste indtryk, inden det rigtigt gælder. Vi fik set nogle af de ting, vi har gået og arbejdet med på træningsbanen, virkede efter hensigten og føler os klar, siger Anders Thomsen.


Pausen har gjort os godt. Vi har fået tanket ny energi, samtidigt med at vi har accepteret vores rolle og nu er vi klar på at sætte jagten ind på Ringsted.

Anders Thomsen.


Annonce

Tre mindre skader

Langtidsskadede Frederik Iversen og Christian Holm er med sikkerhed ude af lørdagens kamp i Nykøbing Mors, mens der er tvivl om tre andre.

Målmand Ronnie Nicolaisen bøvler med ryggen og blev sparet i hele kampen mod Ribe-Esbjerg, ligesom man også forsøger at dosere den lange keepers træning, så ryggen ikke belastes unødvendigt. Han regner selv med at kunne spille forårets kampe, men mon ikke han i højere grad end normalt kommer til at dele spilletiden med Shadrach Nsoni, så længe ryggen er i uorden.

For Pelle Schilling handler det om at komme tilbage i topformen efter at have siddet udenfor det meste af efteråret. Fløjspilleren fik to gange 10 minutter mod Ribe-Esbjerg, men ligner en mand, der stadig har et stykke arbejde endnu, før han er klar til at udfordre Søren Nørgård om en startplads.

Sidst, men ikke mindst, måtte stregspilleren Niels Lindholt udgå af træningskampen, da han fik et hårdt slag på den næse, han brækkede tidligere på sæsonen. Han er dog en kriger og har allerede en skinne, han kan spille med, så mon ikke han også spiller igen på lørdag...

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro

Højst 20 kilometer til en test og særlige planer for skolerne: Her er den omfattende testplan for genåbning

Danmark

Politikere er ikke i særlig kategori: Middelfarts 46-årige borgmester lod sig covid-19-vaccinere på samme tid som plejehjemsbeboere

Annonce