Annonce
Holstebro

Sebastians vilde cykeltur gik ikke som planlagt i Vestjylland

Oplevelserne står i kø, men det gør anstrengelserne også. Sebastian Arnstedt skal være den første til at indrømme, at det er et voldsomt projekt, han har sat sig for at gennemføre, men reaktionerne og velgørenheden er belønningen. Foto: Sebastian Arnstedt
50-årige Sebastian Arnstedt føler sig i disse dage som én på 60 år. Han har nemlig sat sig for at cykle alle mountainbike-spor i Danmark og selv køre bilen fra sted til sted. I den gode sags tjeneste.
Annonce

Holstebro: Endnu en god oplevelse ventede på Sebastian Arnstedt, da han mandag morgen slog øjnene op.

"Go' morn. Der er frisk kaffe i huset...", lød ordlyden på et visitkort ved det sted, han overnattede.

Tilbuddet var et af mange, der for en stund har afløst et lidende udtryk til fordel for et smil.

- Men jeg havde desværre ikke tid til kaffe, må Sebastian Arnstedt dog sande.

Tidsprogrammet er nemlig ultra-stramt. Han har sat sig for på 14 dage at cykle de mere end 170 mountainbike-spor i Danmark. Det giver 1.400 kilometer, godt 28.000 højdemeter og 3200 kilometer i bil mellem sporene. Han klarer alt selv. Cykler selv, kører selv. Programmet er tætpakket, og mandag kom turen til Vestjylland.

- Jeg vil ikke sige, at det ligefrem er et problem, men folk er utroligt imødekommende og nysgerrige. Jeg møder gamle venner, og der er et hav af beskeder. Det er helt vildt og bestemt ikke ensomt. Men jeg havde troet, at jeg ville have mere tid, indrømmer Sebastian Arnstedt.

Én dag ud af 14

Til fordel for KidsAid cykler Sebastian Arnstedt i disse dage alle spor i Danmark på mountainbike; i alt over 170 spor og 1400 kilometer. Projektet kan støttes med et valgfrit beløb på Mobilepay (på nummer 124218) - pengene går ubeskåret til syge børn og unge i isolation.

Cykelturen er sat til at vare 14 dage, og Dag 3 bragte ham forbi Vestjylland. I alt bød dagen på 125,1 kilometer med start i Vilsbøl Plantage og afslutning i Sinding Plantage. Her er eksempler fra de vestjyske stop:

Klosterheden (Langergårdvej - Klosterheden - Ellebæk), 50,5 kilometer, varighed: tre timer.

Dernæst transport i bil i 27 minutter og 27 kilometer til...

Sir Lyngbjerg, 4,2 kilometer, varighed: 20 minutter.

Transport: 15 km og 15 minutter til...

Vestre Plantage (Harrestrupvej), 8,1 kilometer, varighed: 35 minutter

Transport: 11 km og 12 minutter til...

Stråsø Plantage (Troldtoftvej), 3,9 kilometer, varighed: 20 minutter

Transport: 20 kilometer og 22 minutter til...

Fejsø Plantage (Lystlundvej - Ulfborg), 6,6 kilometer, varighed: 30 minutter

I alt var dagen sat til at gå fra klokken 7.30 (måtte dog begynde tidligere for at indhente forsinkelser fra søndag) til klokken 20.03 (men sluttede først klokken 22.50).

Annonce

Føles som 60

Søndagens voldsomme regn kombineret med spor, der er længere, end det Sebastian Arnstedt havde fået opgivet på forhånd, har gjort, at han ikke har kunnet overholde tidsplanen. Det har betydet, at han måtte starte en i forvejen lang dag tidligere. Mandag hed planen, at han skulle nå Klosterheden først på eftermiddagen, men nåede først frem ved aftentid.

"Det er ikke gået efter planen, men humøret er højt, og benene har hjulet derudad. Kom afsted 06.40 fra Sletten Strand og sluttede i Viborg 22.50. 10 timer i sadlen, resten i bil," lød hans status på Facebook efter endt arbejde.

Sebastian Arnstedt er 50 år.

- Men det føles som 60 år lige nu, tilføjer han.

- Jeg havde regnet med, at det ville være hårdt, men det har vist sig at være meget hårdere, og jeg har ikke tid til meget andet end at cykle og køre bil. Det gør, at jeg ikke får spist det, jeg gerne vil. Det bliver mest til knækbrød og energibarer. Der har ikke været så mange supermarkeder på min vej.

Annonce

Over en halv million

Sebastian Arnstedt er fra Gentofte og partner i et rådgivningsselskab. Han har tre børn, der heldigvis alle er raske, men det er med tankerne på dem, der ikke er så heldige, at han er begyndt på sit ridt.

- Jeg gør det her af to årsager. For det første er der udfordringen. Jeg kan godt lide at sætte barren højt og se, om jeg nu kan det, jeg sætter mig for. Og kombineret med at det går til et godt formål, så har vi vist en win-win-situation, siger han og ler.

De indsamlede penge går til KidsAid og sygdomsramte børn og unge. KidsAid samler indtil den 6. juni ind til tryllekunstnere, musik og underholdning på hospitalerne.

- Der er allerede indsamlet over 200.000 kroner ind, og det er eksklusiv, hvad der er kommet ind på mobilepay. Inden vi gik i gang, sagde vi, at vi samlet set gerne skulle nå 500.000 kroner, men jeg tror, vi når endnu højere op, siger Sebastian Arnstedt.

Han begyndte rundfarten den 23. maj i Skagen og slutter 5. juni i Holte. Efter mandag at have cyklet i blandt andet Klosterheden, Stråsø Plantage og Fejsø Plantage drog Sebastian Arnstedt mod øst.

"Dagen (mandag, red.) bød på fantastisk vejr, enestående natur oplevelser i blandt andet Nationalpark Thy og Klosterheden. Super fede og vanvittige hårde spor, og så var jeg på Mors for første gang. I dag (mandag) kørte jeg Klosterheden, som er det længste spor, der er på knap 53 km," lyder Sebastian Arnstedts opdatering fra det vestjyske visit. Her ses han i et tidligere løb. Foto: Sebastian Arnstedt
Annonce
Annonce
Holstebro

Skal vi forbyde spillereklamer?

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Info til vandhunde: Fun Park er åben

Annonce