x
Annonce
Struer

Sebastian Klein tryllebandt eleverne med en dræberkanin og en mus, der blev kæmpestor

- Ja, hvad tror I så, der skal ske nu?, lød det torsdag, da Sebastian Klein besøgte Resen Friskole. Det, han har i hånden, er musen Herkules. Foto: Johan Gadegaard
Som præmie for at være blevet Årets Panthelte fik elever fra Resen Friskole sig lidt af et show og på det nærmeste et personligt møde med en særdeles populær og til tider ganske højtråbende skikkelse kendt fra tv.

Resen: Man kan nærmest ikke undgå at blive blæst bare lidt bagover af den energi, naturformidler og tv-vært Sebastian Klein bringer med sig, når han indtager en scene.

Det var i hvert fald tilfældet, da han torsdag besøgte Resen Friskole, hvor der var pyntet op med både flag og guirlander i skolens fællesrum.

3.-4. klasse skulle fejres.

Eleverne og deres lærer havde nemlig deltaget i Dansk Retursystems klimakonkurrence, der er for 0.-4. klasser landet over, og havde vundet, hvilket betyder, at de nu er årets panthelte efter at have samlet hele 38.242 tomme dåser og flasker.

En del af præmien for det var et besøg af Sebastian Klein, som begyndte med at uddele en medalje til hver og en af eleverne i 3.-4. klasse. Det gjorde han med både en fanfare og en lille sang til hver enkelt.

Og til heftige klapsalver fra de øvrige af skolens elever, som også var at finde i fællesrummet.

- Asta, Asta går, som var hun en blød pasta, lød det blandt andet fra manden, der havde børnene fanget fra start til slut.

Annonce

Jeg ser ham normalt på min tablet, og lige nu sidder han lige derhenne på min plads.

Torkil, 10 år, Resen Friskole

Mus på hovedet

Sebastian Klein begyndte med at spørge eleverne, om de havde opgivet deres normale liv for at kunne nå at samle så mange tomme flasker og dåser, og så kørte det ellers bare derudad.

- Marius, Marius bliver kørt over af en bus, lød det eksempelvis også, inden medaljeoverrækkelsen var til ende, hvilket dog langt fra betød, at showet også var det.

Inden Sebastian Klein kunne gå videre, havde børnene dog lige en lille overraskelse til ham i form af et billede, de havde lavet, medfølgende en tale om alt det, de havde lært i forbindelse med konkurrencen - summeret op til, at det jo i bund og grund handler om at passe på Moder Jord.

Så var det igen Sebastian Kleins tur, og han havde taget et par venner med. Dyr for nu at være helt præcis.

Herkules var det første - en helt særlig mus, som krævede to helt særlige frivillige på scenen.

Det kom der så i form af to piger, som fik en snor mellem sig, som Herkules så skulle gå på line på og ende hos den af de to piger, "han" syntes så bedst ud. Og det var vel at mærke direkte på hovedet af den af de to, han syntes, så bedst ud.

Dræberkaninen

Dyr nummer to var så en af de sødeste dræberkaniner, undertegnede hidtil har set - Pedro, der ved sin seneste optræden havde ædt hele 25 børn.

Det lod han være med i Resen.

Pedro fik dog på fornem vis "hoppet" igennem en hulahopring, før det igen var Herkules' tur.

Musen måtte en tur ned i en magisk selvtillidskasse, da den havde lidt af et mindreværdskompleks over at være så lille.

Børn og voksne fik derefter lov at puste selvtilliden tilbage i ham, og da han kom op af kassen igen, var han blevet lige så stor som en rotte, hvilket medførte et hvin eller to, da han blev taget med ud til publikum.

- Vildt og sjovt, var blot nogle af de ord, 10-årige Torkil fra 3. klasse efterfølgende satte på oplevelsen, der bestemt ikke blev mindre af, at han fik en selfie med Sebastian Klein.

- Jeg ser ham normalt på min tablet, og lige nu sidder han lige derhenne på min plads, tilføjede den unge panthelt, før det igen var tilbage til fejringen.

Smil du er på. Foto: Johan Gadegaard
Og det gjorde de så - eleverne på Resen Friskole. Foto: Johan Gadegaard
Det var ikke kun Sebastian Klein, der gav, han fik også en gave af de børn, han optrådte for i anledning af, at de havde vundet titlen Årets Panthelte. Foto: Johan Gadegaard
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Lad os nu høre om vejen ud

En af corona-krisens store frustrationer for mange er usikkerheden om, hvor lang tid denne alternative virkelighed kommer til at herske. Prisen for at begrænse belastningen på sundhedsområdet er enorm. Erhvervslivet er lammet, mange virksomheder risikerer at lukke - også selv om skatteborgernes store pengekasse er åbnet på vid gab med diverse støtteordninger. Uanset hvor mange skattekroner, Folketinget besluttet at sende ud til de ramte brancher, kommer nedlukningen til at koste arbejdspladser. Den kommer til at ødelægge grundlaget for et utal af virksomheder. Økonomien bliver påvirket langt frem i tiden. For at kunne håndtere de barske realiteter, har vi behov for at kende planerne for, hvordan landet igen kan åbnes. Vi har behov for at vide, hvad myndighederne forestiller sig muligt - og hvornår. Ingen forlanger, at Mette Frederiksen, Nikolai Wammen eller Søren Brostrøm skal kunne svare på, hvornår smittefaren er drevet over, men vi må kunne få svar på, hvilke planer der er for rækkefølgen af genetableringen af samfundet. De fleste kan nok forestille sig, at rejsebranchen og teater- og koncertarrangører vil være ramt af begrænsninger længere ind i fremtiden end frisørerne. Eller genbrugspladserne. Eller skolerne. Indtil nu har Danmark ageret trofast og fulgt retningslinjerne. Men hvis vi skal blive ved med at have tillid til myndighederne, må vi sammen kunne se en vej ud af det hele. Ingen tror på en snarlig vaccine eller kur, hvorfor vi må forvente begrænsninger eller risici i en periode, der strækker sig noget længere end til den 13. april, som lige nu er den eneste kendte dato i planerne. Det gik fint med at vise os forskellige scenarier for, hvad der ville ske, hvis vi ikke lukkede landet. Med pædagogiske plancher og grafer, blev vi alle overbevist om nødvendigheden. Vis os nu de forskellige scenarier for, hvordan vi igen får landet på fode. Også selv om de er skræmmende. Vi kan tåle det meste, men hemmeligheder og uvished hører ingen steder hjemme.

Annonce