Annonce
Struer

Sebastian Klein tryllebandt eleverne med en dræberkanin og en mus, der blev kæmpestor

- Ja, hvad tror I så, der skal ske nu?, lød det torsdag, da Sebastian Klein besøgte Resen Friskole. Det, han har i hånden, er musen Herkules. Foto: Johan Gadegaard
Som præmie for at være blevet Årets Panthelte fik elever fra Resen Friskole sig lidt af et show og på det nærmeste et personligt møde med en særdeles populær og til tider ganske højtråbende skikkelse kendt fra tv.

Resen: Man kan nærmest ikke undgå at blive blæst bare lidt bagover af den energi, naturformidler og tv-vært Sebastian Klein bringer med sig, når han indtager en scene.

Det var i hvert fald tilfældet, da han torsdag besøgte Resen Friskole, hvor der var pyntet op med både flag og guirlander i skolens fællesrum.

3.-4. klasse skulle fejres.

Eleverne og deres lærer havde nemlig deltaget i Dansk Retursystems klimakonkurrence, der er for 0.-4. klasser landet over, og havde vundet, hvilket betyder, at de nu er årets panthelte efter at have samlet hele 38.242 tomme dåser og flasker.

En del af præmien for det var et besøg af Sebastian Klein, som begyndte med at uddele en medalje til hver og en af eleverne i 3.-4. klasse. Det gjorde han med både en fanfare og en lille sang til hver enkelt.

Og til heftige klapsalver fra de øvrige af skolens elever, som også var at finde i fællesrummet.

- Asta, Asta går, som var hun en blød pasta, lød det blandt andet fra manden, der havde børnene fanget fra start til slut.

Annonce

Jeg ser ham normalt på min tablet, og lige nu sidder han lige derhenne på min plads.

Torkil, 10 år, Resen Friskole

Mus på hovedet

Sebastian Klein begyndte med at spørge eleverne, om de havde opgivet deres normale liv for at kunne nå at samle så mange tomme flasker og dåser, og så kørte det ellers bare derudad.

- Marius, Marius bliver kørt over af en bus, lød det eksempelvis også, inden medaljeoverrækkelsen var til ende, hvilket dog langt fra betød, at showet også var det.

Inden Sebastian Klein kunne gå videre, havde børnene dog lige en lille overraskelse til ham i form af et billede, de havde lavet, medfølgende en tale om alt det, de havde lært i forbindelse med konkurrencen - summeret op til, at det jo i bund og grund handler om at passe på Moder Jord.

Så var det igen Sebastian Kleins tur, og han havde taget et par venner med. Dyr for nu at være helt præcis.

Herkules var det første - en helt særlig mus, som krævede to helt særlige frivillige på scenen.

Det kom der så i form af to piger, som fik en snor mellem sig, som Herkules så skulle gå på line på og ende hos den af de to piger, "han" syntes så bedst ud. Og det var vel at mærke direkte på hovedet af den af de to, han syntes, så bedst ud.

Dræberkaninen

Dyr nummer to var så en af de sødeste dræberkaniner, undertegnede hidtil har set - Pedro, der ved sin seneste optræden havde ædt hele 25 børn.

Det lod han være med i Resen.

Pedro fik dog på fornem vis "hoppet" igennem en hulahopring, før det igen var Herkules' tur.

Musen måtte en tur ned i en magisk selvtillidskasse, da den havde lidt af et mindreværdskompleks over at være så lille.

Børn og voksne fik derefter lov at puste selvtilliden tilbage i ham, og da han kom op af kassen igen, var han blevet lige så stor som en rotte, hvilket medførte et hvin eller to, da han blev taget med ud til publikum.

- Vildt og sjovt, var blot nogle af de ord, 10-årige Torkil fra 3. klasse efterfølgende satte på oplevelsen, der bestemt ikke blev mindre af, at han fik en selfie med Sebastian Klein.

- Jeg ser ham normalt på min tablet, og lige nu sidder han lige derhenne på min plads, tilføjede den unge panthelt, før det igen var tilbage til fejringen.

Smil du er på. Foto: Johan Gadegaard
Og det gjorde de så - eleverne på Resen Friskole. Foto: Johan Gadegaard
Det var ikke kun Sebastian Klein, der gav, han fik også en gave af de børn, han optrådte for i anledning af, at de havde vundet titlen Årets Panthelte. Foto: Johan Gadegaard
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

En fiasko(le)

Det er næppe en overraskelse, at folkeskolereformen fra 2015 ikke er blevet en succes. Det har mange børn og forældre kunnet mærke på egen krop på dag til dag basis. Men at det fem år efter reformen står så elendigt til, som Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd, VIVE, nu har analyseret sig frem til, er alligevel bemærkelsesværdigt. Den helt grundlæggende tanke bag folkeskolereformen var sådan set rigtig nok; der var brug for at løfte fagligheden, især i kernefagene. Men i praksis har reformen ført til alt for rigid styring, alt for meget spildtid, alt for mange vikartimer, alt for mange frustrerede børn, lærere og forældre. De svageste elever, der skulle løftes med blandt andet understøttende undervisning, har ikke rykket sig en tøddel - de har i bedste fald stået stille. Og et af de mest konkrete og mærkbare resultater af den store reform er, at andelen af elever med høj trivsel i skolen er faldet. Folkeskolen er en grundsten i velfærdssamfundet. En god folkeskole med et højt fagligt niveau er dét, der kan give alle børn lige muligheder på trods af ulige udgangspunkter. Derfor skal man naturligvis tage VIVE’s konklusioner seriøst, inden alle landets børn og forældre finder ud af, hvor slemt det egentlig står til. Men der er næppe brug for en helt ny folkeskolereform - forskerne peger selv på, at det kan tage mellem fem og 15 år før store reformer for alvor slå igennem. Det har de færreste forældre nok tålmodighed til, og derfor kan der være brug for justeringer, inden den sidste elev har søgt tilflugt på en af landets mange succesfulde friskoler. Man kunne jo begynde med at sætte folkeskolen mere fri. En stor del af de bindende mål, der nok er indført i bedste mening, er endt som spændetrøje, og kunne afskaffes helt, og afløses af mere frihed til den enkelte skole i forhold til at opfylde folkeskolens formål. Det kunne måske give tid til ægte forældreinddragelsen og større metodefrihed. Og det bedste af det hele: Det koster ikke en krone.

Struer

Gymnasiet må afskedige to undervisere

Annonce