Annonce
Sport

Se videoen: HB på træningslejr mellem feriehytter og badeland

Fra onsdag til og med søndag har Holstebro Boldklub været på træningslejr i Sønderjylland, hvor den normale træningslejr i Tyrkiet på grund coronaen er skiftet ud med Skærbækcentret.

Skærbæk: Når man nu ikke kunne komme til Tyrkiet på grund af en coronaen, så er sådan en træningslejr i Sønderjylland nu ikke helt dårligt.

Ikke på sådan en forårsdag med relativt vindstille, blå himmel og høj sol.

Ved et af feriehusene sidder angrebstræner Kim Gravgaard udenfor med en kop kaffe og forbereder sig på eftermiddagens træningskamp mod FC Sydvest, ved et andet sidder en håndfuld af holdets spillere og nyder solen. Forsvarsspilleren Kristian Bach har ovenikøbet smidt trøjen for at få lidt sol på den vinterblege krop.

- Det er lige så godt som i Tyrkiet, konstaterer han.

Holstebro Boldklub har i denne uge 24 spillere, tre trænere , to holdledere og en sportschef afsted på træningslejren i Skærbækcentret syd for Ribe. En luksus for et hold, der normalt møder ind til træning efter fyraften oven på en lang dag med arbejde eller skole.

- Vi får tid til virkeligt at kunne lægge vægt på fodbolden, der normalt er andenprioriteten, på sådan en træningslejr. Det er rigtigt godt, at vi kan få trænet så meget sammen, forklarer anfører Andreas Kiilerich.

Annonce

Socialt sammenhold

Udover tid til at øve dødbolds-opstillinger og intervalløb, betyder træningslejren også en masse på den sociale konto.

- Normalt vil man jo gerne hjem og slappe af efter en træning, for man ved at der venter en ny dag i morgen. Her kommer vi virkeligt tæt på hinanden og har tiden, til også at hygge os og lave noget socialt, ud over fodbolden, fortæller Andreas Kiilerich.

Holstebro Boldklub er på træningslejr i Skærbækcentret, hvor der er god plads til alle. Selv om hytterne er beregnet til seks personer bor man kun to i hver, så alle kan få deres eget værelse. Foto: Morten Strægaard

Det betyder blandt andet at gøre brug af nogle af feriecentrets aktivitetstilbud, spille kort, konkurrere i quizzer og ikke mindst den højt profilerede turnering i Playstation-spillet FIFA 21.

- Der er nogle af de unge gutter, der spiller hver weekend derhjemme, så de er på et helt andet niveau end os "gamle" spillere. Men så kan vi tage dem i bordtennis, siger Sebastian Lau.

For topscoreren har den årlige træningslejr også stor værdi på den sociale konto.

- Begge de to ture til Tyrkiet og denne her, de har virkeligt rykket os som hold. Det giver noget  til sammenholdet hver gang, vi er afsted på de her ture, forklarer Sebastian Lau.

I Skærbæk er HB indkvarteret i feriehytter, to mand i hver så alle kan sove corona-sikret på eget værelse.


Normalt vil man jo gerne hjem og slappe af efter en træning, for man ved at der venter en ny dag i morgen. Her kommer vi virkeligt tæt på hinanden og har tiden, til også at hygge os og lave noget socialt, ud over fodbolden.

Andreas Kiilerich.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce