Annonce
Kultur

Se video af afsløringen af hyldest til Tørfisk: - Det er lidt vildt, at der nu står en skulptur til ære for os

De fire medlemmer af Tørfisk anede ikke hvordan de skulle hyldes, men de er godt tilfredse med resultatet

Thyborøn: - Det er da godt, at det er fire tørfisk og ikke fire torsk.

Bent Bro var i det humoristiske hjørne, da bandet Tørfisk lørdag eftermiddag modtog en hyldest fra Thyborøn Borgerforening i anledning af bandets 40 års jubilæum.

Borgerforeningen havde fået fremstillet en skulptur, der hædrer bandet, der med foreningens formand Cherie Welle Schmidt har været med til at promovere Thyborøn.

Annonce

- Det er jeres skyld, at I har kunnet sætte Thyborøn på danmarkskortet, selv om I nok selv vil sige, at det er verdenskortet, at I har placeret os på. Men I gør god reklame for vores lille by og gør det med højt humør, sagde hun blandt andet i sin hyldesttale til bandet kort før afsløringen af skulpturen.

Der har været kort vej fra tanke til handling med fremstillingen af skulpturen, der er tegnet af Charlotte Trillingsgaard og lavet af John Jensen. Ham har flere af Tørfisk-medlemmerne i øvrigt gået i klasse med i deres barndom.

Selv om jeg kører forbi den fem gange om dagen, så tror jeg, at jeg hver gang vil dreje hovedet for at se på skulpturen og stadig tænke, at det er fantastisk, at skulpturen står der

Anker Hviid, Tørfisk

- Der er nok kun gået halvanden måned fra ide til handling. I forvejen har Johnny Madsen og Rav-Aage fået opkaldt en vej efter sig her i Thyborøn, men det ville nok være svært at lave et vejnavn til alle fire Tørfisk-medlemmer. Jeg fik ideen om at lave en hyldest til Tørfisk og efter at have vendt forskellige ideer kom vi frem til skulpturen, fortæller Cherie Welle Schmidt.

En stor ære

Det var også fire stolte Tørfisk-medlemmer, der tog imod hyldesten fra de omkring 200 fremmødte, der havde trodset en mild Thyborøn-brise og let regn for at være med til afsløringen af skulpturen.

- Det er en stor ære, og det er fantastisk, at vi har fået denne hyldest. Selv om jeg kører forbi den fem gange om dagen, så tror jeg, at jeg hver gang vil dreje hovedet for at se på skulpturen og stadig tænke, at det er fantastisk, at skulpturen står der, siger Anker Hviid, der er en af de fire Tørfisk-medlemmer.

Et par hundrede gæster havde trodset vind og småregn for at deltage i afsløringen af den nye skulptur, der hylder bandet Tørfisk. Foto: Jesper Lundsgaard

Lige som de tre bandkolleger anede han ikke noget om, hvad der skulle ske i forbindelse med hyldesten.

Det eneste de havde fået at vide var, at der ville være en hyldest lørdag eftermiddag inden de skulle på scenen i Wærket i Thyborøn om aftenen for at spille til bandets store jubilæumsarrangement.

Derfor vidste Anker Hviid intet om, hvad der skulle afsløres ved hyldesten.

- Måske havde jeg troet, at der var blevet fremstillet en flise med vores navn. Men jeg har vidst lige så lidt om det som andre, der har spurgt mig de seneste dage, siger han og tilføjede, at det var blevet en pæn skulptur.

Annonce

Spændende som juleaften

Egon Kirk, er det eneste bandmedlem, som ikke bor i Thyborøn, men i stedet har placeret teltpælene i Vejle. Han glædede sig også over hyldesten.

- Det har været lige så spændende som juleaften at finde ud af, hvad det egentlig drejede sig om. Men jeg synes, det er blevet et godt resultat, og det er heldigt, at den ligner, siger han.

Bent Kirk, Bent Bro, Anker Hviid og Egon Kirk beundrer den skulpturen, der hylder Tørfisk sammen med formanden for Thyborøn Borgerforening, Cherie Welle Schmidt. Foto: Jesper Lundsgaard

Egon Kirk glæder sig også over, at byen påskønner bandet.

- Det er lidt vildt, at der nu står en skulptur til ære for os, som jeg nu kan vise frem til mine børn, siger Egon Kirk, mens de mange Thyborøn-borgere fotograferede og beundrede hyldesten til Tørfisk.

Annonce
Sport

Cheftræner sygemeldt på ubestemt tid med stress - Uhrenholt tager over

Danmark

Torsdagens coronatal: Yderligere 4680 er smittet med corona - antallet af indlagte falder med 12

Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro

De er de mest vaccinerede men også de mest smittede

forside For abonnenter

Sådan ser tallene ud: Her er ugens regnskaber fra Nordvestjylland

Vestjylland

Se hvem der bliver formand for hvad: Region Midtjyllands nyvalgte regionsråd har konstitueret sig

Struer

Georg kom på tidlig pension: - Jeg er sgu slidt

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

Struer For abonnenter

Panik i venteværelset: Lægen lukker, hvad gør vi nu?

Kultur

Fem nye navne til Open Air: - Det er danske musikere fra allerøverste hylde

Struer

Mistanke om Omikron-smitte på landsbyskole: Klasse sendt hjem sammen med halvdelen af lærerstaben

Skal man absolut fyre krudt af, bør det begrænses til mellem klokken 24 og 01 nytårsaften. Bum!

Vestjylland

De praktiserende læger må nu vaccinere mod covid-19 - fra fredag kan du se, om din egen læge tilbyder vaccine

Erhverv For abonnenter

Tre brud på tre år: - Jeg tror, det er vigtigt, at man nyder at leve livet, når man er her. Det lyder så fint, men jeg mener det faktisk alvorligt

Erhverv

Bagermester i kovending: Åbner igen med det samme

Annonce