Annonce
Podcast

Se video og billeder: Padel er blevet de gamle sportsstjerners nye legeplads

- Mange af os har jo stadigt lyst til at konkurrere selv om vi ikke er helt så unge og hurtige på fødderne, som vi var engang. I padel kan jeg stadigt være med, selv om jeg snart fylder 50 år, fortæller Jan Paulsen. Foto: Morten Strægaard
Thomas Gravesen, Lars Krogh Jeppesen, Søren Frederiksen, Kasper Søndergaard. Listen over prominente sportsnavne var lang, da en stribe tidligere fodboldspillere fredag aften dystede mod en stribe tidligere håndboldspillere hos Padel Zone i Mejrup.

Mejrup: Engang var det tennis, alle tidligere sportsstjerner med respekt for sig selv, begyndte at spille da den professionelle karriere var ovre.

I andre perioder har det været squash- og golfbanerne, der var været de mest anvendte kamppladser, når gamle holdkammerater og modstandere skulle udfordres til en hyggelig dyst. Og nu om dage er det så padel, de tidligere eliteatleter har forelsket sig i.

- Padel er bare et sjovt og hyggeligt spil, hvor alle kan være med og som man hurtigt bliver grebet af. Det er meget taktisk og så har vi jo stadigt vores konkurrencegen i os, som vi kan få dyrket, forklarer Jan Paulsen.

Den 49-årige tidligere håndboldlandsholdsspiller er en ivrig padelspiller, der dyrker sporten flere gange om ugen og underviser i den på Idrætshøjskolen i Aarhus. Fredag aften var han en af de syv tidligere håndboldspillere der dystede mod syv tidligere fodboldspillere i et lille internt stjernetræf hos Padel Zone i Mejrup.

En turnering, der var stablet på benene af superligatræner Thomas Thomasberg, der er en del af ejerkredsen bag det lokale padelcenter.

Snak i supermarkedet

Jan Paulsen kan også godt huske de tidligere diller, men mener alligevel ikke de kan sammenlignes med padel. Interessen for den i Danmark stadigt unge sport, er ifølge håndboldtræneren af en helt anden kaliber, end hvad han tidligere har oplevet med andre sportsgrene.

- Den måde padel vokser på er helt vild, sporten er bare alle steder. Du kan jo ikke stå i køen nede i supermarkedet, uden at du overhører nogen tale om padel, forklarer Jan Paulsen.

Ligesom man husker ham på fodboldbanen, sprudlede Thomas Gravesen af energi fredag aften i Mejrup. Og snakketøjet stod sjældent stille på den tidligere Real Madrid-spiller, der i perioder frivilligt og formentlig opfordret påtog sig rollerne som både træner, motivator og dommer på en og samme tid. Foto: Morten Strægaard

Og situationen er da også sådan, at det faktisk er en større opgave at skulle sige fra til invitationer om at spille, end det er at finde modstandere til en kamp.

- Antallet af folk der skriver, at de mangler det og det til en kamp er helt vildt. Det er næsten som dengang vi var børn og alle kammeraterne hele tiden spurgte om man kunne komme ud og lege, fortæller Jan Paulsen.

Sjovt og let

Efter han har stillet fodboldstøvlerne på hylden har den tidligere superligaprofil Mads Agesen også fundet ind i padelcentrene.

- Jeg er virkeligt blevet bidt af det og spiller to-tre gange om ugen. Tidligere har jeg også prøvet golf og tennis, men jeg kan bedre lide padel. Det har en god intensitet og man kan sagtens spille sammen, selv om der er niveau-forskel, og så tager det kun en til to timer og ikke fem-seks timer som golf, så det er lidt nemmere at få passet ind i familielivet, forklarer Mads Agesen.

Stjernetræf

Fodbold-holdet ved stjernetræffet i Padel Zone Holstebro bestod af følgende:

Søren Frederiksen, Kaspar Dalgas, Morten Karlsen, Søren Pedersen, Mads Agesen, Thomas Gravesen og Thomas Thomasberg.

Håndbold-holdet bestod af:

Lars Krogh Jeppesen, Kasper Søndergaard, Anders Oechsler, Andreas Toudahl, Mathias Madsen, Søren Nørgård og Jan Paulsen.

Turneringen blev spillet over fire runder af tre doublekampe. 12 kampe i alt.

Og hvem vandt så håneretten i dysten mellem håndbold og fodbold? Godt spørgsmål, men da avisen listede hjemad for at se EM-fodboldkampen mellem England og Skotland var stillingen 5-1 i håndbolds favør, så pilen pegede i hvert fald imod en sejr til håndboldfolket.

En stribe tidligere håndbold- og fodboldstjerner, heriblandt Thomas Gravesen, Lars Krogh Jeppesen, Thomas Thomasberg, Kasper Søndergaard og Søren Frederiksen, deltog fredag aften i en intern padel-turneringen hos Padel Zone i Mejrup. Foto: Morten Strægaard
Holstebro

Onsdag åbnes der for vaccination uden tidsbestilling

Danmark

Tirsdagens coronatal:Yderligere 810 personer er testet coronapositive

Struer For abonnenter

Mand varetægtsfængslet: Afviser voldtægt, men erkender samleje med sin 16-årige datter, der blev gravid

Kultur For abonnenter

Nostalgi-festivalen er aflyst: Det kan du gøre med billetten

Vestjylland

Politiets telefonnummer bruges af svindlere: Snyder sig til penge og personnumre

Erhverv

Det er blevet sjovere at være chef i Sinnerup: Stor forløsning at tjene penge igen

Lemvig For abonnenter

Lemvig Kommune bruger millioner på sikkerhedsvagter for at beskytte de ansatte

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Podcast For abonnenter

Mortens Madklub byder på iberisk eventyr til din sommergrill

Struer

Visioner om ny bydel: Venstre klar til et opkøb af slagteriet

Danmark

Jimmy er manden bag dramatisk ugleredning: - Selvom man er stor og skaldet og har masser af tatoveringer, kan man godt være blød indeni

Holstebro

Tirsdagens coronatal: Smitten er stabil - undtagen Nørreland

Debat For abonnenter

Det må så koste millioner - de ansattes sikkerhed må man ikke spille hasard med

Struer

Opbakning fra biografdirektøren: Det er 20 år siden, jeg kom til byen og undrede mig over, at der ikke blev bygget boliger på havnen