Annonce
Ulfborg/Vemb

Se video fra en af landets farligste strande: - Vi har måttet flytte livreddertårnet og badearealet

Thorsminde strand er et af farligste strande i Danmark, og en af de strande, hvor det røde flag oftest kommer op.

Thorsminde: Solens varme stråler dyster med blæstens kulde denne sommerdag på Thorsminde Strand. Havet har trukket sine tænder tilbage og efterladt et blåstemplet badevand til gæsterne. Men kun få kaster sig ud i det kolde gys.

Mellem mole og høfde er spændt et flydetov ud, der skal gribe de badegæster, der driver for langt ud. Det er her områdets strandbadning plejer at foregå. Men Trygfonden Kystlivrednings livreddere har i år sat tårnet - og dermed det flag-indrammede badeareal - cirka 150 meter længere op ad stranden mod nord.

- Når, man går ud i vandet, går det mere stejlt nedad mellem mole og høfde end det gør her, og vi har bedre oversigtsforhold her, siger Stine Knudsen.

Annonce

Hun er 22 år, og er livredder på fjerde sæson.

Men selvom badeområdet og tårnet er blevet flyttet, så forbliver badestranden i Thorsminde en af de potentielt farligste i landet - dog afhængigt af de ret forskellige daglige forhold.

- Hvis der er meget vind, når bølgerne kommer ind, kan det være nogle meget voldsomme bølger, som rammer stranden. Samtidig kommer det bag på mange, hvor stejl kysten egentlig er, siger hun.

I Thorsminde har man flyttet livreddertårnet længere op ad stranden for at øge sikkerheden for de badende. Foto: Morten Stricker

Det sker desuden fire-fem gange dagligt, at livredderne må bede gæsterne om ikke at gå ud i vandet tæt på høfden eller molen og holde sig til det afmærkede badeområde, hvor livredderne har bedst opsyn.


Hvis der er meget vind, når bølgerne kommer ind, kan det være nogle meget voldsomme bølger, som rammer stranden. Samtidig kommer det bag på mange, hvor stejl kysten egentlig er.

Stine Knudsen, livredder


For selvom her virker roligt, så går det galt, når danske og tyske turister trækker i badeshortsene. Det kan 23-årige Mads Eriksen fortælle om. Han er livredder på 3. sæson og var også på Thorsminde strand sidste år.

- Der var der nogle badegæster, der blev trukket ud af vandet og de to andre, der hoppede i for at hjælpe, blev også revet med ud, så der måtte jeg ud med boardet, siger han.

Små og store ulykker

Livreddertjansen er dog ikke kun til for at forebygge og redde ved badeulykker. Det kan 20-årige Stella Falkenberg skrive under på. Hun kommer fra Varde og havde onsdag kørt en tur til stranden i Thorsminde for at komme lidt væk fra hjemegnen, hvor det regnede.

Hun havde taget en romkugle med fra bageren, og pludselig, da hun satte tænderne i den, kunne hun mærke, at den var helt gal:

- Jeg havde fået en romkugle med nødder, som jeg er allergisk overfor, så min hals hævede op. Så jeg kom hurtigt i kontakt med livredderne, som jo så ringede efter ambulance og lægebil, og så blev jeg ellers kørt til sygehuset i Holstebro, siger hun.

Det kræver et fast øje på stranden at være livredder. Foto: Morten Stricker

Hun er derfor hernede denne eftermiddag for at sige tak og for at hente sin bil på havnens parkeringsplads.

- Jeg synes, de gjorde et rigtig godt stykke arbejde, siger hun.

Annonce

Sommerjob

Når de ikke er på job, er Mads Eriksen og Stine Knudsen blev indkvarteret på Thorsminde Naturskole, før det på søndag er videre til næste strand. Livredderne skiftes nemlig om strandene og afløser derfor hinanden på skift, og indkvarteres så i sommerhuse eller lignende tæt på stranden.

Oftest er livredderne unge, som er mellem uddannelse eller job. Det er Stine Knudsen også:

- Lige nu har jeg sabbatår, har været på højskole, og så skal jeg starte på et studie næste år. Der er mange, der har det som studiejob og bruger deres sommerferie på at være på stranden, siger hun.

Annonce
Sport For abonnenter

Karakterbogen: Damgaard stjal rampelyset på Brammings store aften

Danmark

Fredagens coronatal: 324 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Videoanalyse og liveblog: TTH indkasserede nederlag i Brammings rekordkamp

Holstebro For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Nordvestjylland

Holstebro

Hvis nye barselsregler giver flere børn i institutionerne, så  må vi bare håndtere det

Struer

Borgmesterens sidste budgetaftale: Enigt byråd vil løfte tagene

Erhverv

Lyd fra Lydens By skrev historie: 50.000 koncertgæster til The Minds Of 99 i Parken fik leveret vellyd af lokalt firma

forside For abonnenter

Sådan ser tallene ud: Her er ugens regnskaber fra Nordvestjylland

Ulfborg/Vemb

Blomsterudstilling forlænger

Holstebro

Han var fuld, påvirket af narko og endte på taget i Vandkraftsøen

Danmark

Løvkvist: Thulesen vil trække en streg i sandet - men vil Pia K. dele vandene?

Erhverv

Gårdejer undrer sig: Blev bedt om at tilbagekalde grillpølser efter fire timer langt besøg

Holstebro For abonnenter

Spidskandidater: Nærmest umuligt at hente stemmer, men vælgermøder er ikke spild af tid

Kultur

Biograf gentager gallaåbning - halvandet år efter åbning: - Åbningen af Big Bio Holstebro har været mit livs mareridt

Annonce