Annonce
Holstebro

Se kortet: Smitten fordeler sig på 27 sogne

På grund af et incidenstal på over 50 er der indført besøgsrestriktioner på tre botilbud i Holstebro Kommune. Genrefoto: Morten Stricker

Nordvestjylland: Mange steder er der kun tale om et enkelt smittetilfælde, men i 27 af de nordvestjyske sogne er smitten inden for sognegrænsen.

Nok en gang er det Nørrelands Sogn i Holstebro, der har flest smittede med 16 tilfælde i løbet af de seneste syv dage. Det viser tal fra Statens Serum Institut.

Der er dog stadig et stykke vej til, at Nørrelands Sogn kommer i fare for at skulle lukke ned. Den nyeste model for nedlukningen af et sogn siger, at incidenstallet skal være mere end 500, og her har Nørrelands Sogn med de 16 smittede et incidenstal på 198.

Annonce

De øvrige kriterier for nedlukningen af et sogn går på, at sognet skal have mindst 20 smittede indenfor den seneste uge og en positivprocent på mere end 2,5.

Mens der ikke er nogle sogne, der balancerer på kanten af nedlukning, har incidenstallet i Holstebro Kommune betydet, at Styrelsen for Patientsikkerhed har påbudt kommunen at lave besøgsrestriktioner på tre botilbud.

Det er på Specialtilbuddet Lillelund, Skovbo – Specielcenter Skovvang og Sportsvej 6-8 botilbud, at der er indført restriktioner for besøgende, da der her ikke er opnået fuld vaccinedækning, hvilket vil sige, at mere end 80 procent af beboerne er færdigvaccinerede, oplyser kommunen på sin hjemmeside.

Restriktionerne gælder i første omgang fire uger frem fra den 28. april, eller indtil at kommunen har haft et incidenstal på under 50 i en uge. Tirsdagens incidenstal for kommunen er på 99, viser tallene for Statens Serum Institut.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce