forside For abonnenter

Se Danmark: Styrkeprøve blandt jernmænd

Vojens: Ishockeyspillere fra hver af alle landets ligalubber samles i Vojens til en hel dag, hvor de testes på alle ledder og kanter. Målet er at kåre ligaens stærke mand - jernmanden. Martin Eskildsen fra Sønderjyske placerede sig midt i felet med 10. plads blandt de 18 deltagere. Foto: Jacob Schultz

Som læsernes øjenvidner i den jyske og fynske virkelighed, er avisens fotografer dagligt på farten for at fortælle historier i billeder. Se deres bedste fotos i dette daglige galleri.

0/0
Annonce
112

Tre personer stadig i kritisk tilstand efter frontalsammenstød

Kultur

Galleri: Endnu mere Rock i Holstebro

Fodbold For abonnenter

Én dansker, én rumæner og 14 ukrainere: Nyt fodboldhold har indtaget Sørvad

HB

HB henter midtstopper hos superligaklub

Struer For abonnenter

Fik selv en "fisker"lussing af vælgerne, men: - Jeg har fået mit Danmark tilbage

Leder For abonnenter

Går det dårligt, skifter vi dem bare ud næste gang

I ugevis har folketingskandidaterne beredvilligt stillet op til alt, hvad de er blevet inviteret til. Og lige til det sidste klør de på med kampagnen for at overbevise alle os - vælgerne - om at det vil være en god idé at stemme på netop dem. Nogle af dem gør det, fordi de har en reel sandsynlighed for at blive valgt til Folketinget. Andre gør det for at sikre deres parti det bedst mulige resultat, selv om de godt ved, at der skal ske mange overraskende ting, hvis de selv skal sikre sig en plads. Men de kæmper for hver eneste stemme. I det store spil om magten synes en stemme måske ligegyldig. Men det er ganske ofte ret få stemmer, der gør forskellen på, om den ene eller anden kandidat bliver valgt. Derfor betyder din stemme også noget. Og derfor bør du stemme i dag. Normalt er stemmeprocenten i vores landsdel ganske flot - og typisk over landsgennemsnittet. Sådan bør det også være denne gang. For vi kender risikoen for at blive glemt og klemt i centraliseringer og beslutninger med brede penselstrøg. Derfor stemmer vi. Og derfor er det vigtigt med repræsentation på Christiansborg af folk, som også kender vores hverdag og de udfordringer, der er hos netop os. Det er langt fra ligegyldigt, hvilken kandidat fra det enkelte parti, der løber med en plads. Valget er selvfølgelig helt dit eget, men vær opmærksom på, at kandidaterne inden for samme parti også har forskellige dagsordener - og at de personlige stemmetal har enorm betydning. Stemmetallene er selvfølgelig afgørende for, hvem der tager pladsen i Folketinget. Men det er heller ikke uvæsentligt, hvilket mandat en valgt politiker kommer med. Hvis man sidder i en af de store partigrupper, er der kæmpe forskel på, om man sidder der med opbakning fra 6000 vælgere eller fra 12.000 vælgere. Det giver simpelthen mere pondus at blive valgt med solid opbakning. Stemmen bliver stærkere. Med en floskel af de store ynder vi at udråbe valgdagen til demokratiets festdag. Hvad enten dit parti eller din kandidat vinder eller taber i dag, så er det glædeligt, at vi selv bestemmer, hvem der styrer landet. Og går det skidt, skifter vi dem ud næste gang. Godt valg.

Holstebro

Jørn Bruun: - Rock i Holstebro skal blive ved med at nytænke

Holstebro For abonnenter

Til minde om: Omsorgsfulde Bodil syntes, det var for farligt at få børn, og man forstår hende...

Holstebro

Lottovinder i Holstebro Kommune løb med tocifret millionbeløb

Annonce