Annonce
Danmark

Se Danmark: Op på hesten

Andebølle: Tine Kristensen ejer, ifølge hende selv, Danmarks største hest. Shirehesten, Goldstone Moss, måler 201 cm over skulderne. Foto: Frederik Steen Nordhagen
Som læsernes øjne er avisens fotografer hver dag på farten i Jylland og på Fyn. Se nogle af deres bedste billeder i dette daglige fotogalleri.

Andebølle: Med en højde på 201 centimeter over skulderen får vallakken Goldstone Moss sin rytter, 40-årige Tine Kristensen, til at ligne en lille pige, når hun sidder på hans ryg. Goldstone Moss er af racen shire, vejer lige over ét ton og kan trække en vægt på det femdobbelte. Fotojournalist Frederik Steen Nordhagen besøgte sammen med journalist Lærke Bjørn Bang Tine Kristensen, som siden hun var en lille pige har drømt om at eje en stor hest. I dag ejer hun tre: Goldstone Moss, som hun på billedet sidder på, John Little, som hun trækker, og føllet Centurion.

Annonce
Sønderborg: Der blev koncentreret kæmpet om titel og penge under bymesterskabet i bowling. Foto: Timo Battefeld
Horsens: Med narkohunden Siva på arbejde i Horsens natteliv. Foto: Michael Svenningsen
Sønderborg: Sønderborg skatehal. Foto: Timo Battefeld
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Lad det nu blive realistisk

Som vi skrev i avisen onsdag, følger de lokale idrætshaller - sammen med landets øvrige - noget interesseret, hvad der sker med planerne om de såkaldte B18, et nyt bygningsregulativ. Hvis det gennemføres, som der er lavet udkast til, vil det give voldsomme problemer med en række af de mange arrangementerne, hallerne har i dag. Hvis det gennemføres, skal der ved hvert arrangement laves en pladsfordelingsplan, som skal godkendes af en brandteknisk virksomhed. Og der skal være folk til stede, som skal være uddannet i brandmateriellet. Ud over det vil være en uoverskuelig økonomisk byrde for de mange små-arrangementer, der er i hallerne, vil det også give en masse praktiske udfordringer. Som for eksempel at hvis der kommer lidt flere mennesker, end man havde regnet med, må der ikke stilles ekstra borde op, fordi de ikke indgår i den plan, der er godkendt. Nu må man håbe, at de, der har udarbejdet udkastet, også vil forholde sig til den realistiske dagligdag. Naturligvis skal sikkerheden være i orden, og det grundlæggende i hallerne er, at der er nødudgange, flugtveje er beskrevet, og der er brandmateriel, der også virker. Og det siger sig selv, at man ikke må stille ekstra borde, store gymnastikredskaber eller andet op foran flugtvejene. Men at der skal laves en plan for hvert et lille arrangement, som skal godkendes og dermed betales hos en virksomhed, det er at gå alt for langt. Det vil i realiteten betyde, at en lang række arrangementer ikke kan gennemføres, fordi der ikke er penge til det, og fordi det bliver for besværligt. Der er gjort indsigelser mod det nye regulativ, og forhåbentlig vinder fornuften, så der naturligvis er et indhold, der sikrer sikkerheden. Men at man også forholder sig til virkeligheden. En halbestyrer ved jo alt om, hvordan man må stille borde op, uden det går ud over sikkerheden, og han er i jævnlig kontakt med brandmyndighederne, der både kontrollerer og giver gode råd. Det må række. Vi kan ikke undvære de mange små arrangementer i de haller, der binder mange mindre samfund sammen.

Struer For abonnenter

SSP om ny indsats: - Man er så provokerende i sin adfærd, at det er fuldstændig ligegyldigt, om det er politiet, der kommer, eller ej

Annonce