Annonce
Danmark

Se Danmark: Historisk voldanlæg får frisk luft

Fredericia: HedeDanmark er i gang med at rydde Ravelinen, Danmarks Bastion og Kongens Bastion for træer og buske. Foto: Peter Leth-Larsen
Hver dag er avisens fotografer på farten i læsernes tjeneste for at fortælle historier om livet i Danmark vest for Storebælt. Se nogle af deres bedste bileder i dette daglige fotogalleri.

Fredericia: Det store fæstningsanlæg omkring Fredericia er for tiden ved at få sig en stor makeover, hvor det tætte krat og træer fjernes. Kongens Bastion, Danmarks Bastion, Ravelinen og en række mindre områder skal føres tilbage til deres udseende som kampklart forsvarsanlæg anno 1600-tallet, hvor svenskekrigene hærgede. Pressefotograf Peter Leth-Larsen sendte forleden sin drone på vingerne for at se det store anlæg fra fugleperspektiv og kom hjem med en meget seværdig billedserie.

Annonce
Randers: Konceptet Fodboldfabrikken, der er kendt fra flere af de større byer, kom i januar til Randers. I weekenden var der dømt både sjov og alvor, da to flokke af fyre gav den gas i bedste Messi-stil, inden der bagefter skulle drikkes øl. Foto: Anne Myrup Pedersen
Horsens: Basketball, pokalfinale HIC-Bakken Bears, Forum Horsens Foto: Søren E. Alwan
Vejle: Stort judostævne I DGI-Huset i Vejle. Foto: Søren E. Alwan
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Lyden af image-tab

Mens Struer Kommune forsøger at markedsføre sig som Lydens By, er det lige nu lyden af den ene dårlige historie efter den anden, som rammer byen og ikke mindst dens borgere. I januar var det den tidligere kommunaldirektør Mads Gammelmark, der kom i søgelyset, da det kom frem, at han havde brugt det kommunalt udleverede kreditkort til utal af privathævninger. Op til sidste weekend blev havnechefen så fritaget for tjeneste, da kommunen havde ”mistanke om uretmæssigheder i ansættelsen", som formuleringen lød. Og tirsdag var den gal igen, igen. Nu kom det frem, at flere chefer i kommunen havde brugt deres kommunale kreditkortet til formål, det er mere end vanskeligt at se det kommunale formål med. Hvorfor skal skatteyderne eksempelvis betale for et barbesøg i Vejle? Ret skal være ret, det er ude i småtingsafdelingen, at der er fundet uregelmæssigheder for i den seneste sag, der er kommet i kølvandet på Gammelmark-sagen. Men den er sammen med de andre sager med til at tegne et billede af, at der ikke har været ret meget styr på bilagene i kommunens top. Tidligere borgmester Mads Jakobsen (V) ærgrer sig forståeligt nok over sagerne:"Der sker rigtig mange gode ting i Struer, og det her kommer bare til at skygge for det, og det, synes jeg ikke, Struer fortjener”, siger han gårsdagens avis. Det har Mads Jakobsen ret i. Borgerne fortjener det hvert fald ikke. De har ikke kommunale kreditkort, og de har intet ansvar for den svigtende kontrol. Borgerne kan bare se til, mens deres kommune bliver sat i forbindelse med den ene dårlige sag efter den anden, som involverer personer, der har siddet i betroede offentlige stillinger. Retfærdigt eller ej, så koster sagerne i form af et stort overtræk på kommunens image-konto. Man må for borgerne håbe, at der ikke ligger flere skeletter og venter på at falde ud af de kommunale arkivskabe, og at en ny kommunaldirektør kan være med til at få sat en stopper for problemerne. Der er trods alt en grænse for, hvad man kan holde til at høre på og om - også i Lydens by.

Danmark

Sådan undgår du at få coronavirus: Tag bare til Norditalien, men kram ikke en italiener

Annonce