Annonce
Sport

Se billederne: Håndbold på skoleskemaet er et hit - og ikke kun hos eleverne

Introduktionen til håndbold på skoleskemaet har fået ekstra krydderi i form af ligaprofilerne fra TTH Holstebro, der både har deltaget i idrætstimer på skolerne og onsdag agerede dommere ved det afsluttende stævne. Foto: Morten Stricker
400 elever fra 3. og 4. klasse har prøvet kræfter med håndbold i skoletiden og sluttede onsdag projektet af med et stort skolehåndbold-stævne. Mere håndbold og mindre dansk og matematik, lyder det knap så overraskende ønske fra flere skolebørn.

Mejrup: Har du været uheldig, så husker du idrætstimerne fra din skoletid som en evig rotation mellem fodbold, hockey og høvdingebold.

Klassikerne, som alle kan være med til. Andre sportsgrene som håndbold var en mere sjælden gæst i timerne - ofte med den undskyldning, at hvis ikke lige idrætslæreren selv havde en fortid som håndboldspiller, så var det bare en svær sport at gå ind i. Både teknisk og i forhold til reglerne.

Overnævnte scenarie er en af de bærende grunde til, at DGI Vestjylland, Holstebro Kommune og TTH Holstebro før skoleårets start satte gang i et projekt, der skulle få håndbolden tilbage på skoleskemaet.

Annonce

- Idéen har været, at vi gerne ville gøre elever og lærere fortrolige med håndbold, så man ikke gik udenom sporten i undervisningen. Derfor har vi hjulpet kommunens skoler med at komme i gang med håndbolden og har haft spillere fra TTH ude som gæstelærere, fortæller Ole Schmidt fra DGI Vestjylland.

Projektet kulminerede onsdag, hvor 400 elever fra syv skolers 3. og 4. klasser fyldte hallerne i Idrætscenter Vest og Mejrup Kultur- og Fritidscenter til et stort håndboldstævne med ligaprofilerne fra TTH Holstebro som dommere og vejledere.

Bedre end dansk og matematik

For dem det handler om, eleverne, var der ikke tvivl om, at det har været en succes at få håndbold på skoleskemaet.

- Det er fedt, meget sjovere end at skulle have dansk eller matematik. Men jeg går også til håndbold i fritiden, så jeg kan bare rigtig godt lide det, fortæller ni-årige Celina Dahl Laursen fra Mejrup Skole.

En holdning, hun ikke var alene om onsdag formiddag, hvor avisen kiggede forbi Mejrup Kultur- og Fritidscenter.

- Jeg synes det bedste ved håndbold er, at man ikke skal lave lektier. Det skal man i dansk, siger Nicoline Marie Nordkjær på otte år.

Når sådan en onsdag normalt ville være brugt i klasselokalet med retstavning, verber og regnestykker, er det ikke så underligt, at det var svært at finde et surt ansigt på de håndboldspillende skolebørn i Mejrup Kultur- og Fritidscenter. Foto: Morten Stricker

For klassekammeraten Clara Sandra Poulsen, også otte år, er noget af det, der gør det ekstra sjovt, deltagelsen af de professionelle håndboldspillere fra TTH Holstebro. Selv om hun måske ikke har helt styr på hvem TTH-profilerne er - og bliver ret imponeret da journalisten kan fortælle at Magnus Bramming faktisk er verdensmester - så er det alligevel et ekstra krydderi på oplevelsen.

- Man vil gerne vise dem, at vi har lært en masse og er blevet dygtige til håndbold, forklarer Clara Sandra Poulsen.

Annonce

Mere varieret undervisning

En af de skoler, der har sagt ja til tilbuddet om at få en hjælpende hånd til at sætte håndbold på skoleskemaet er Rolf Krake Skolen.

- Jeg synes, det har været helt vildt godt. Tidligere har vi ikke spillet ret meget håndbold i undervisningen, men eleverne har taget rigtig godt imod det. Vi vil gerne vise vores elever en masse forskellige sportsgrene og her passer håndbolden godt ind, fortæller Tina Rindom Svejgård, der er lærer på Rolf Krake Skolen.

- Jeg synes, det har været helt vildt godt. Tidligere har vi ikke spillet ret meget håndbold i undervisningen, men eleverne har taget rigtig godt imod det, fortæller Tina Rindom Svejgård, der er lærer på Rolf Krake Skolen. Foto: Morten Stricker

Hendes klasse har tidligere i forløbet haft Christian Jensen og Magnus Bramming ude som gæstelærere. Noget, der ifølge læreren gav et ekstra positivt pift til undervisningen i håndbold.

- Eleverne synes jo, det var sjovt at møde dem, især en Magnus Bramming, der kunne fortælle om, at han havde spillet sammen med Mikkel Hansen på landsholdet. Det var de meget imponerede over, siger Tina Rindom Svejgård, der i øvrigt ikke bebrejder, hvis eleverne siger, at de hellere vil have håndbold på skoleskemaet end de mere boglige fag.

- Nej, det er jeg ikke så overrasket over. Havde du spurgt mig, da jeg selv gik i skole, havde jeg sagt præcis det samme, griner Tina Rindom Svejgård.

TTH Holstebros spillere har over flere uger introduceret lokale skolebørn til håndbold-sporten. Nu sluttes det hele af med et stort skolestævne i Mejrup Hallen med TTH-profilerne Magnus Bramming og Jonas Porup. Foto: Morten Stricker

Jeg synes det bedste ved håndbold er, at man ikke skal lave lektier. Det skal man i dansk.

Nicoline Marie Nordkjær, elev på Mejrup Skole.
Annonce
Holstebro

Tag kandidattesten her

Erhverv

Hun kunne have stillet sig op i køen over folk, der brokker sig over vejarbejde og kaos - men det ville Else Marie ikke: Nu er hendes forretning vokset

Vestjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: Yderligere 1247 er smittet med corona

Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro

Står nederst på listen til kommunalvalget: - Min chance for at blive valgt? Den er lig nul

Erhverv For abonnenter

Butikker og kommune klar til fælles front: - Vi skal finde småjob til de sårbare og udsatte

Erhverv

Vindmøller og gas: Er Ausumgaard mere kraftværk end landbrug?

Holstebro For abonnenter

Marlene er som regel eneste kvinde i rummet: - Nogle gange lægger jeg først mærke til det i bilen på vej hjem

Debat

Vi himler op om det uretfærdige i andre landes valgsystemer - men vort eget er slet ikke retfærdigt

Sport For abonnenter

Karakterbogen: Andrea West skulle igen bære en umulig vægt

Sport

Mads uddelte tæsk og indløste en billet til VM

Navne

Klavertalent på ni år: Det største var at spille for Sigurd Barrett - der blev jeg godt nok nervøs

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Holstebro

Hun råbte og skreg og blev anholdt

Sport For abonnenter

Holstebro løb igen tør for ressourcer: - Man bliver træt af, at det skal være undskyldningen

Struer

Arriva: - Vi forstår godt frustrationen

Annonce