Kultur

Se billederne: Anlæggets mølle fik endelig sit hjul igen

Foto: Tommy Bay
I går ankom møllehjulet til Lægaard Mølle.

Holstebro: Det er i år 500 år siden, Lægaard Mølle, der befinder sig i Lystanlægget i Holstebro, blev bygget. Dens historie byder på en brand, et besøg af selveste H.C. Andersen - og møllens forfald.

Anført af Ole Rømer - med støtte fra blandt andre Holstebro Kommune og Realdania - er møllen ved at blive sat i stand igen. Det inkluderer et nyt møllehjul.

Den seneste tid har en gruppe mænd bygget møllehjulet ud fra de originale tegninger af møllehjulet helt fra 1913. Det eneste, der er ændret, er at forvandle målestokken om fra fod og tommer til centimeter på tegningerne.

I går ankom hjulet så til anlægget.

Foto: Tommy Bay
0/0
Annonce
Kultur

Lokal sanger med på Grand Prix-holdet: En kæmpestor oplevelse

Kultur

Sidste dag med Kentaurlandsbyen

Kultur

Kilen Rock er klar til to dage, men formanden er blevet overrasket

Kultur For abonnenter

Anne, Sanne og Lis triumferede: Fortræffelig fredagsfest med toptunet trekløver

Forrygende: De 7000 publikummere i Ceres Arena i Aarhus genererer en elektricitet, som forplanter sig ned i halgulvet, allerede inden Anne, Sanne og Lis indtager scenen. Med dette publikum i ryggen kan det ikke gå galt, tænker jeg et par minutter før kampstart. Den forudsigelse viser sig at holde stik. Lyden i arenaen er fremragende (omend til den høje side), bandet spiller nærmest fejlfrit og de tre kvinder, som alles øjne og ører hviler på, leverer ikke mindre end en pragtpræstation. Allerede fra åbningsnummeret, Anne Linnet Bands "You're Crazy", konstaterer jeg, at de tre ikoniske, danske sangerinder synger markant bedre end flertallet af deres jævnaldrende mandlige kolleger. I de første sange er det især Sanne Salomonsens soulede stemme, som imponerer mig. Jeg har ikke hørt hende synge bedre i 15 år. Det er sikkert, selvsikkert og sprudler af determination. Da hun alene på scenen trakterer med "Det er ikke det, du siger", er det svært ikke at få gåsehud i den glohede arena. Ufatteligt, at hun kan proppe så meget nerve og sjæl ind i et nummer, hun må have fremført mange hundrede gange.

Kultur

Sub Festivalen er i gang: - I Holstebro er det sgu cool at være frivillig

Kultur

Forlag sletter 'Lille negerdukke' og andre rim fra Halfdan Rasmussen-bog: - Min far var alt andet end racist

Kultur

Daniel skaber melankolske toner under brobuerne

Annonce