Annonce
Holstebro

Se billeder og video: Her er det nye Nørreport

Nørreport får et nyt markant varetegn med den syv etager høje bygning, der skal rumme 50 ungdomsboliger og en Rema 1000-købmand. Illustration: Atra Arkitekter A/S
Rema1000 overtager grunden med den gamle politistation. Flytter fra Nørreportcentret og bliver del af en total forandring af området fra banegården og ned mod Nørregade.

Holstebro: I fire år har den gamle politistation ved Nørreport stået tom, men nu er dens dage i bogstavelig forstand ved at være talte.

Hele området skal laves om, så hvor der tidligere var betjente og postcentral, der skal der nu være boliger, supermarked og cafeer.

- Målet er at binde hele området bedre sammen med gågaden hele vejen op til busterminalen, fortæller Sigurd Jakobsen fra ATRA Arkitekter, der har lavet planen for området.

Annonce

I dag er området ejet af Knud Lundgaard-Karlshøj - men planen er, at Rema1000 køber grunden og flytter deres supermarked i Nørreportcentret over på den anden side af gaden. Her skal politistationen rives ned, en ny butik bygges og oven på den, skal der så bygges 50 ungdomsboliger - og et boligselskab står allerede klar til at realisere den del af planen.

- Den del af planen kan sådan set gå i gang, så snart byrådet får lavet en lokalplan for området, siger Sigurd Jakobsen.

Ud over ungdomsboligerne er planen at opføre fire "punkthuse" med lejligheder - det kan være både ældreboliger, ejerlejligheder eller andre bo former.

- Vi håber, at der i underetagen kan komme cafeer eller andre erhverv. Man vil få et helt nyt byrum i den del af byen, siger Sigurd Jakbobsen.

Arkitekt Sigurd Jakobsen fra Atra visualiserer over for borgmester H.C. Østerby, hvordan det nye byggeprojekt ved Nørreport vil tage sig ud. Foto: Morten Stricker

Det bliver som udgangspunkt Knud Lundgaard-Karlshøj, der får retten til at opføre punkthusene af Rema1000. Planen er, at hvert hus bliver fem etager højt og kan rumme mellem 20 og 30 lejligheder:

- Den del af planen kan bygges i etaper, siger Sigurd Jakobsen.

Nyt og genkendeligt

Sigurd Jakobsen fortæller, at planen har været undervejs i små to år. Og at mange ideer har været oppe at vende, før man endte på den nuværende model.

- Vi har i både i farvevalg og udformning fået lavet noget nyt, der samtidig er meget genkendeligt og binder området sammen. Vi har lagt vægt på, at projektet også passer ind i Byens Plan (den plan for den overordnede byudvikling i Holstebro, som blev præsenteret for 14 dage siden red.).

Ny Nørreport

Byrådet er da også allerede blevet taget med på råd. På det sidste møde inden sommerferien blev økonomiudvalget på den lukkede del præsenteret for planerne, der også har været forbi kommunens planchef i forløbet.

Borgmester H.C. Østerby (S) er begejstret for projektet:

- Det er lige det her, vi har brug for. Nørreport har længe været et smertensbarn i byen. Nu kan vi få bundet Nørregade sammen med området op mod banegården, Slagterigrunden og hele Hostrupområdet.

Og ifølge Østerby var politikerne meget positive overfor projektet.

Annonce

Vi mener det

Byrådet skal efter sommerferien og en forhøring have lavet en lokalplan for området.

Kører alt efter en snor, vil byggeriet af første etape - supermarked og ungdomsboliger - kunne begynde efter sommerferien næste år.


Det er lige det her, vi har brug for. Nørreport har længe været et smertensbarn i byen.

H.C. Østerby (S), borgmester


- I forhold til Byens Plan, så er det vigtigt, at vi har et projekt, der passer ind, og som kan komme i gang hurtigt. Det er vigtigt, at vi ikke bare kan lave planerne, men at de også kan realiseres. Det her kan være med til at tiltrække yderligere investorer til andre dele af planen, fordi man kan se, at det bliver til noget. Man kan se, at vi mener det, siger Østerby.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Struer For abonnenter

Kristian efterlod sig millionformue efter langt og nøjsomt liv - nu får plejehjemmets venner de sidste 720.000 kroner af arven

Holstebro

Se video: Sygeplejersker på gaden for at forklare sig - derfor strejker vi nu

Annonce