Annonce
Kultur

Scala-biografen solgte ud - Hardsyssel Efterskole købte ind

75 biografstole fra den gamle Scala-biograf i Holstebro har nu fået nyt hjem hos Hardsyssel Efterskole. Privatfoto
Hardsyssel Efterskole har købt 75 stole fra den nu lukkede Scala Biograf i Holstebro for at gøre skolens hjemmebiograf endnu bedre for eleverne, der endelig er vendt tilbage efter corona-nedlukningen
Annonce

Struer: Den nu lukkede Scala Biograf i Holstebro har løbende sat deres inventar, lige fra popcornmaskiner til Pepsi-krus og biografstole, til salg. Og i en artikel, som Dagbladet Holstebro skrev tidligere på ugen, havde nogen endda lagt en bestilling ind på 110 af den gamle biografs bløde, røde sæder. Det viste sig at være Hardyssel Efterskole, der gjorde det.

- Vi havde håbet på 110 stole, men efter at have haft kontakt til brandmyndighederne viste det sig, at vi lige akkurat ikke havde plads til så mange, siger forstander Jonas Hejsel.

Derfor endte det med "kun" 75 nye-gamle biografstole til den hjemmebiograf, som efterskolen allerede har.

- Men indtil nu har vi kun haft 36 stole, og vi ville rigtig gerne have mindst 60, for så var der plads til hele vores 10. klasses-årgang, som er vores største årgang, forklarer Jonas Hejsel.

Annonce

Ny hverdag

Og de 36 stole, der allerede stod i hjemmebiografen, trængte til en udskiftning, så onsdag gik nogle af skolens pedeller og elever i gang med arbejdet med at få dem skiftet ud med de nye. De resterende 15 biografstole fra købet skal ind i skolens esports-lokale, så eleverne på den linje kan se deres kammerater spille på skærmen. Så nu har biografen altså fået et ansigtsløft.

- Vi kalder det rent faktisk en biograf. Vi har en kæmpe skærm, projektor og gode højttalere, og det er stort set altid der, eleverne ser film i forbindelse med undervisning, ligesom vores filmlinje naturligvis bruger lokalet meget, siger Jonas Hejsel.

Hardsyssel Efterskole fik, som så mange andre efterskoler landet over, endelig deres elever tilbage for nyligt efter den lange uventede corona-ferie, og ifølge forstanderen går det godt.

- Eleverne er rigtig gode til at holde afstand udenfor deres egne familiegrupper, og de er på og nyder livet. Det er skønt, siger Jonas Hejsel.

Der er dog stadig en ny hverdag at vænne sig til, oplyser forstanderen, som især giver lærerne en del ekstra forberedelsestid.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Skuffet Mathiesen fandt aldrig VM-benene

Annonce