Annonce
Holstebro

Savner flere indsamlere: - Forskning giver os, der lever med sclerose, håb om en bedre fremtid

Til venstre ses Annemette Clemmensen, der er indsamlingsleder i Struer, og til højre ses Edle Pedersen, der udover at være formand i Scleroseforeningens lokalafdeling i Nordvestjylland også er indsamlingsleder i Lemvig. I midten ses de tre søskende Janni Søgaard Hilligsøe, Jette Groth Søgaard og Jesper Groth Søgaard, der er indsamlingsledere i Holstebro. Pressebillede
Annonce

Nordvestjylland: Sygdommen er fortsat uhelbredelig, men behandlingen for sclerose er blevet bedre de seneste 20 år. Det skyldes blandt andet de penge, der kommer fra Scleroseforeningens årlige landsindsamling.

Netop af den grund savner formand for Scleroseforeningen i Midt- og Vestjylland, Edle Pedersen, flere indsamlere i Nordvestjylland til indsamlingen den 13. september.

- Forskning giver os, der lever med sclerose, håb om en bedre fremtid og forhåbentlig en verden uden sclerose. Forskningen giver håb, og håb koster penge - pengene skal samles ind, og derfor har vi brug for indsamlere, siger hun.

- Vi er i alt 86 indsamlere i Nordvestjylland. Det er rigtigt godt, men vi har stadig mange flere ruter, der kan besættes; særligt omkring indkøbsmulighederne i alle byer - at stå ved en butiksindgang, giver normalvis rigtigt godt. Men hvis de hellere vil have en almindelig rute, skal det selvfølgelig ikke afholde dem, siger Jesper Groth Søgaard, der er indsamlingsleder i Holstebro.

Mere end 16.000 danskere lever med sclerose, tre ud af fire er kvinder. Ofte bryder sygdommen ud i 30-40 års alderen, men der er en tendens til, at flere unge bliver ramt.

- Sygdommen rammer unge mennesker på den tid i livet, hvor de har allermest fart på, både i familie- og arbejdsliv. En tid i livet, hvor der er brug for alle ressourcer, siger Edle Pedersen.

Sclerose kan for eksempel medføre føleforstyrrelser, nedsat funktionsevne, ekstrem træthed, kognitive problematikker som problemer med hukommelsen og manglende overblik. Dertil kommer neurogene smerter eller nervesmerter, der kan føles som brændende, skærende eller jagende smerter i kroppen.

Sådan bliver du indsamler

Scleroseforeningens Landsindsamling foregår søndag den 13. september mellem klokken 10 og 16.

Man kan melde sig til en rute på www.sammenmodsclerose.dk. Indsamlingsbøtterne rundsendes med posten til de tilmeldte indsamlere, der har tilmeldt sig senest den 5. september. Tilmelder man sig senere, skal man afhente bøtten på sit indsamlingssted.

Indsamlingssteder i Nordvestjylland:

Holstebro: Kultur og frivillighuset, Nygade 22

Lemvig: Lemvig frivilligcenter, Havnegade 14, st. th.

Struer: Struer Aktivitetscenter Skolegade 5A

Man kan sende penge på Mobilepay til 80333, både før og under indsamlingen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Aktivist snød sig ind til corona-pressemøde: - Journalisterne er bare mikrofonholdere - de stiller jo ingen kritiske spørgsmål

CORONAVIRUS

Live: Corona-virus gik nærmest amok på Aarhus-bar - antallet af smittede er nu oppe på 25  

Annonce