Annonce
Udland

Saudiskledet koalition udfører militærangreb i havneby i Yemen

-/Ritzau Scanpix
Målet for den militære operation er steder, hvor der kan samles fjernstyrede både og søminer.

Den saudiskledede koalition har udført et militært angreb nord for den yemenitiske havneby Hodeidah.

Det oplyser den statslige saudiarabiske tv-station Ekhbariya TV, som påpeger, at der er tale om "legitime militære mål". Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Koalitionen meddeler, at den har ødelagt fire steder, der anvendes til at samle fjernstyrede både og søminer.

Målet skulle være at beskytte muligheden for at bevæge sig frit på havet.

Tidligere på dagen havde koalitionen bedt civile om at holde sig væk fra områderne.

Koalitionen hævder ifølge Reuters at have foretaget kamphandlingerne på en måde, hvor man har taget de nødvendige forholdsregler.

I løbet af torsdag meldte den saudiskledede koalition ifølge nyhedsbureauet AFP ud, at den havde forpurret et angreb fra en ubemandet båd fyldt med sprængstoffer.

Denne skal ifølge koalitionen være sejlet ud fra den nordlige del af Hodeidah-området.

Houthi-bevægelsen, som har taget skylden for et angreb mod to saudiarabiske olieanlæg lørdag, meddeler ifølge Reuters, at den ser koalitionens handlinger som et brud på en FN-aftale om våbenhvile i Hodeidah.

Denne blev indgået i Sverige sidste år og skulle bane vejen for mulig fred i området. Men det tog flere måneder, før houthi-oprørerne forlod tre vigtige havnebyer, som det var planen.

Havnebyen Hodeidah anses som et vigtigt knudepunkt i det borgerkrigshærgede land.

Den militære operation finder sted på et tidspunkt, hvor spændingerne i regionen er på et højdepunkt efter et droneangreb mod store olieanlæg i Saudi-Arabien i weekenden.

Den saudiskledede, sunnimuslimske koalition, der har opbakning fra USA, greb i marts 2015 ind i Yemen over for houthi-oprørere, som har støtte fra Iran.

FN har kaldt situationen verdens største humanitære krise.

Krigen har kostet tusindvis af liv og ført til en alvorlig mangel på mad, rent vand og medicin.

Borgerkrigen begyndte i 2014. Det skete, da houthi-oprørerne indtog hovedstaden Sanaa og en stor del af landets nordlige områder.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
HB

HB hentede tredje udesejr i træk

Leder For abonnenter

Lad nu bare forældrene være forældre på deres måde

Ingen ferieuge uden historier i medierne, som til hverdag næppe havde fået stor opmærksomhed. Nogle kalder det lidt nedladende agurketids-historier, men ofte kaster den slags ret interessante ting af sig. Og ofte giver ferie hos politikere og embedsmænd mulighed for at fortælle noget om helt almindelige mennesker. Det er som udgangspunkt positivt. Denne efterårsferies store historie uden stor relevans er historien om forældre, der ønsker at få deres børns skolefoto manipuleret. Ikke mindst harmen over disse forældre og den massive afstandtagen til redigering af virkeligheden har fyldt meget. Meningsdannere og politikere - og mange andre - har med glæde delt deres egne gulnede skolefotos på sociale medier. Ledsaget af mere eller mindre harmdirrende kommentarer om nutidens forældres forkvaklede syn på udseendet. Det er en automatredaktion, og den er ærligt talt kedelig. Det er også helt ligetil at lange ud efter forældregenerationen og dennes tilgang til børn og opdragelse. For den er unægtelig anderledes end den forriges. For slet ikke at tale om forskellen, hvis vi går to generationer tilbage. Vi kan hurtigt blive enige om, at børn skal have lov at være børn, og at vi skal passe på med, hvor store krav om perfektion, vi flasker dem op med. Men udviklingen giver altså nye muligheder, som de unge ser som noget helt naturligt. Til hverdag er der digitale filtre på billederne, så det hele tager sig lidt bedre ud. Og selv måske skal være en af de rigtig gode dage, hvis vi i virkeligheden skal leve op til udseendet på billedet, foretrækker vi helt naturligt den pæne udgave, når vi viser os frem. Hvorfor skulle det være anderledes for børnene? Hvor langt skal man alternativt gå for at sikre autenticitet i billederne? Skal det tages om, hvis øjnene er halvt lukkede? Skolefotoet er i sig selv ret ligegyldigt for samfundet. Men historien er interessant, fordi den siger noget om os. Og det gør reaktionerne i høj grad også. Børnene skal have lov at være børn, ja. Men skal forældrene ikke også have lov til at være forældre på den måde, de nu finder rigtigt?

Erhverv

Frygt for skadedyr lukker Netto

Annonce