Annonce
Udland

Saudiarabisk prinsesse fik livvagt til at banke håndværker

Bandar Al-Jaloud/Ritzau Scanpix
Søsteren til Saudi-Arabiens kronprins er i Frankrig blevet idømt ti måneders betinget fængsel i en voldssag.

Den saudiarabiske prinsesse Hassa bint Salman er torsdag kendt skyldig i at have beordret sin livvagt til at overfalde en håndværker, der arbejdede i hendes luksuslejlighed i Paris.

Den 43-årige prinsesse, der er søster til Saudi-Arabiens kronprins, Mohammed bin Salman, er blevet idømt ti måneders betinget fængsel.

Hun er dømt for at gøre sig medskyldig i vold og for at medvirke til at tilbageholde en person mod hans vilje.

Håndværkeren har fortalt politiet, at han fik bundet sine hænder af livvagten. Herefter blev han slået og sparket og tvunget til at kysse prinsessens fødder.

Han fortalte også, at hans mobiltelefon var blevet taget fra ham.

Årsagen var, at prinsessen mente, at han havde filmet hende med sin telefon.

- Nu kan du se, hvordan man taler til en prinsesse, hvordan man taler til den kongelige familie, havde hun sagt til håndværkeren, Ashraf Eid, der selv er af arabisk herkomst.

Hassa bint Salmans advokat er ikke enig i domstolens afgørelse.

- Der blev ikke stjålet noget, og der var heller ikke nogen vold, påpegede han.

Det viste ifølge advokaten bare, at "alt alle beskyldningerne, som Eid er fremkommet med, er ren fantasi".

Det står ikke klart, om domstolens afgørelse vil kølne forholdet mellem Saudi-Arabien og Frankrig.

Det er ikke første gang, at medlemmer af den kongelige saudiske familie er kommet i klammeri med myndighederne i Frankrig.

I 2013 gav en fransk domstol ordre til at beslaglægge de værdier, som prinsesse Maha al-Soudari havde i Frankrig. Hun var gift med den nu afdøde tidligere saudiske indenrigsminister prins Nayef bin Abdul Aziz.

Hun havde ubetalte regninger på luksushoteller i Frankrig for næsten seks millioner euro (45 millioner kroner).

/ritzau/Reuters

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Spritbilist: I får aldrig mine nøgler

Leder For abonnenter

16 år er gammel nok

Det er på mange måder paradoksalt. Er man 16 år, må man købe alkohol, man kan komme i fængsel, få lov til at betale skat og blive tvunget til at spare op til pension. Men stemme, det må man ikke. Nu findes den optimale valgretsalder næppe, men der er bestemt rigtige mange og rigtig gode argumenter for at nedsætte valgretsalderen, som Demokratikommissionen, der er nedsat af Dansk Ungdoms Fællesråd og består af en række eksperter, politikere og meningsdannere, anbefaler. Det første og bedste argument for at nedsætte valgretsalderen ligger naturligvis lige for. En udvidelse af demokratiet, så flere bliver en del af beslutningerne, er naturligvis med til at styrke det. Jo flere der er en del af beslutningsprocessen, jo bredere er beslutningerne forankret. Spørgsmålet er så, om 16-årige er modne nok til at kunne gennemskue komplekse problemstillinger. Det findes der næppe noget entydigt svar på. Nogle vil være, nogle vil ikke. Og den bekymring har man givet haft hver gang, man har sænket valgretsalderen – senest i 1978, hvor den nuværende på 18 år blev vedtaget. Vores demokrati - herunder valgretsalderen - er ikke en statisk størrelse. Så havde valgretsalderen stadig været 25 år eller mere. Demokrati kræver noget af os. Det kræver tro på egne og andres evner til at engagere sig og til at påtage sig et medansvar for det samfund, vi alle er en del af. Vi lever i dag med en af de mest oplyste generationer af unge, der har et højt medieforbrug, og som gennem deres skolegang er blevet proppet med kritisk tænkning og opdragelse i demokrati. Det er også i høj grad de unge, der har drevet klimaet helt op i toppen af den politiske bevidsthed. Der er således intet, der tyder på, at de unge ikke vil leve op til det ansvar, som en sænkning af valgretsalderen vil give dem. Spørgsmålet er nærmere, om det er os på +18 år, der er nervøse for at overlade noget ansvar til de yngre? Hvis man stadig er bekymret, så kan man bare skele ud i Europa, hvor man blandt andet i Østrig har sænket valgretsalderen til 16 år, mens mange andre lande også ventes at følge trop.

Annonce