Annonce
Ulfborg/Vemb

Satser på de firbenede: Vil lave festival for hunde

Holstebro Kommune har igennem flere år forsøgt at markedsføre sig som "hundevenlig destination". Det nyeste skud på stammen er en hundefestival, der skal finde sted til juli. Arkivfoto
Ny hundefestival er på trapperne. Til sommer bliver Thorsminde by omdannet til et mekka for områdets hundeejere.

Thorsminde: Holstebro Kommune vil have fat i de tyske turister. Og med god grund. For i 2018 stod tyske turister for 47 procent af overnatningerne i Holstebro Kommune. Fra 2014 til 2017 er tyskernes døgnforbrug steget fra 400 til 650 kroner om dagen. Det skriver kommunens Erhvervs- og Turismeudvalg i sin markedsføringsplan for 2019.

- Tyskerne er det største marked for os. De er meget værdifulde for os i forhold til den turismeomsætning, de lægger. Og da næsten 85 til 90 procent af feriegæsterne i sommerhusområderne har hunde med, så vil vi selvfølgelig gerne markedsføre os som hundevenlig destination, siger Susanne Toftegaard Hansen, erhvervs- og turismechef i Holstebro Kommune.

Kommunen har tidligere satset på hundene med hunde-gaveæsker til turisterne, hunde-"barer" og foldere om hundevenlige destinationer i det vestjyske. Og nu kommer der så også en festival, der på dagen - den 4. juli - blandt andet byder på en 11 kilometer lang vandretur, opvisning i schweizerhundetræning, besøg fra en hundehvisker og fri brug af den lokale agilitybane. Og så serverer Café St. George og borgerforeningen i Thorsminde hotdogs i løbet af dagen.

- Det er egentlig ikke noget, kommunen har lagt så mange penge i. Det har egentlig bare handlet om at kombinere de aktører, der allerede var, siger turismechefen.

Annonce

Succes eller ej

Hos flere overnatningssteder er der indrettet værelser, så hunden kan overnatte tæt på sine ejere, og hos mange udendørs attraktioner er hunden meget velkommen, hvis bare den er i snor. Det gælder blandt andet hos Hjerl Hede, Flamingo Naturpark, Play-Time og på Handbjerg Marina.

Derudover tilbyder Husby Ferieservice, at man kan leje et transportabelt hundehegn, som gør det nemt og behageligt at lade hunden løbe frit på sommerhusgrunden.

Formand for Turismeudvalget i Holstebro Kommune, Søren Olesen (O), der skal åbne festivalen, har endnu ikke noget bud på, hvor mange deltagende, der vil blive:

- Det tør jeg ikke gætte på. Det er jo første gang, vi prøver det af. Men vi er de første, der bruger det her udtryk med "hunde-festival", siger politikeren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Spilfirma i gang efter konkurs

Lemvig

Søren V. Jensen overtager murer-firma

Annonce