Sport

Satser på 2020: Criterium Holstebro er sat i bero

Folkene bag Criterium Holstebro-projektet anslår, at kombinationen af forskellige løb med danske topryttere og lokale motionister ville kunne tiltrække 800-1500 borgere som tilskuere eller aktive deltagere. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Der var planer om et cykelløb i indre by, hvor der både skulle være plads til topryttere og motionisterne, men projektet er indtil videre sat i bero, blandt andet på grund af økonomiske udfordringer. Folkene bag kigger nu frem imod 2020, hvor man forventer at kunne præsentere Criterium Holstebro for første gang.

Holstebro: Det er ikke mange dage siden, at Jakob Fuglsang kunne lade sig hylde som vinder af Critérium du Dauphiné.

Et af de mest traditionsrige løb i cykling, og selvom det i sagens natur er usammenligneligt, så er et Criterium i Holstebro på trapperne. Et gadeløb på 2,1 kilometer pr. omgang, som skal strække sig i byens indre gader, og som skal kunne lokke både nogle af de danske topryttere samt motionister til.

Det var meningen, at løbet skulle være afholdt allerede i august 2019, men det bliver ikke tilfældet. Løbet har for svært ved at hænge sammen økonomisk. Det skyldes, at folkene bag har været for sent ude, og at kommunen i denne omgang har afvist at støtte projektet med de 50.000 kroner, som der var blevet søgt om. I stedet har Holstebro Kommune stillet en underskudsgaranti på 15.000 kroner, som var det Holstebro Idrætsråd anbefalede i et høringssvar.

- Vi synes selvfølgelig, at det er ærgerligt, da vi havde håbet, at vi kunne gennemføre løbet i år. Vi synes, at vi har har præsenteret et super godt løb og en spændende og attraktiv rute for både ryttere og publikum, siger Michael Jørgensen fra Holstebro Cykelklub, som er en af initiativtagerne til løbet sammen med DGI Vestjylland. Holstebro Handelsstandsforening og Holstebro Kommune er samarbejdspartnere.

Holstebro-agtigt

Selvom Michael Jørgensen og folkene bag Criterium Holstebro er ærgerlige, respekterer de kommunens beslutning om ikke at støtte løbet med 50.000 kroner

Han håber, at løbet kan komme på skinner i 2020, hvor holdet bag vil komme med en ny ansøgning til kommunen og forsøge at skaffe flere sponsorkroner. 2020 er samtidig året, hvor cykelklubben fylder 60 år.

- Det er vigtigt for mig, at vi får kommunen med, så det bliver et Holstebro-løb. Vi kunne også kalde det Criterium og så et firmanavn, men jeg vil gerne, at det bliver mere Holstebro-agtigt, siger Michael Jørgensen, som både håber og tror på, at løbet bliver en tilbagevendende begivenhed i flere år, når det først er blevet afholdt ét år.

Der bliver dog stadig afholdt cykelløb i Holstebro. PostNord Danmark Rundt-feltet gæster byen den 23. august og i september afholder Holstebro Cykelklub jysk-fynske mesterskaber.

Af ansøgningen fremgår det, at det vil koste 181.900 kroner at afholde løbet. Indtægterne skulle hovedsageligt komme fra sponsorer, Holstebro Kommune, Holstebro Handelsstandsforening, deltagergebyr og sponsorer, og i følge dette års budget ville indtjeningen være på 183.500 kroner.

Underskudsgaranti

At der gives underskudsgaranti i stedet for decideret økonomisk tilskud handler om at få pengene til at række længere, når der skal uddeles til de forskellige idrætsprojekter i kommunen.

- Vi er i højere grad begyndt at kigge på, hvilke projekter vi kan give underskudsgaranti til. På den måde rækker pengene længere, hvis der skulle bliver skabt overskud. Det lader til, at de tror på, de kan skabe en sund forretning, hvor overskuddet kan gå til de kommende løb, siger Lene Dybdal (S), som er formand for kultur- og fritidsudvalget, som behandlede ansøgningen.

Formanden er ærgerlig over, at løbet ikke bliver til noget i år, men hun håber, at folkene bag får projektet op at køre på længere sigt.

0/0
Annonce
TTH Damer For abonnenter

Se billederne fra første arbejdsdag: Målvogteren slog assistenten i længe ventet løbeduel

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Kendt værtshusholder overtager Onkel Toms Hytte

112

Kreditkorttyve er fortsat på fri fod: Hærger nu i Nordjylland

Holstebro For abonnenter

50 år siden: Månelandingen ryddede forsiden 9 dage i træk

Holstebro

Få ansøgere til ingeniøruddannelse sender VIA ud i offensiv

Danmark

Ægtepar fanget i bille-befængt lejlighed: - Det kribler og kravler alle vegne

Holstebro

Cyklister raser over dårlige cykelstier: Trærødder og huller ødelægger dem

Struer For abonnenter

Efter et år og ni måneder - nu går vores datter igen i skole

Holstebro For abonnenter

Forurenet jord fra hele landet havner i Holstebro

Vestjylland

Frivillige finder døde havfugle fyldt med plastik

Annonce