Annonce
Sport

Satser på 2020: Criterium Holstebro er sat i bero

Folkene bag Criterium Holstebro-projektet anslår, at kombinationen af forskellige løb med danske topryttere og lokale motionister ville kunne tiltrække 800-1500 borgere som tilskuere eller aktive deltagere. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Der var planer om et cykelløb i indre by, hvor der både skulle være plads til topryttere og motionisterne, men projektet er indtil videre sat i bero, blandt andet på grund af økonomiske udfordringer. Folkene bag kigger nu frem imod 2020, hvor man forventer at kunne præsentere Criterium Holstebro for første gang.

Holstebro: Det er ikke mange dage siden, at Jakob Fuglsang kunne lade sig hylde som vinder af Critérium du Dauphiné.

Et af de mest traditionsrige løb i cykling, og selvom det i sagens natur er usammenligneligt, så er et Criterium i Holstebro på trapperne. Et gadeløb på 2,1 kilometer pr. omgang, som skal strække sig i byens indre gader, og som skal kunne lokke både nogle af de danske topryttere samt motionister til.

Det var meningen, at løbet skulle være afholdt allerede i august 2019, men det bliver ikke tilfældet. Løbet har for svært ved at hænge sammen økonomisk. Det skyldes, at folkene bag har været for sent ude, og at kommunen i denne omgang har afvist at støtte projektet med de 50.000 kroner, som der var blevet søgt om. I stedet har Holstebro Kommune stillet en underskudsgaranti på 15.000 kroner, som var det Holstebro Idrætsråd anbefalede i et høringssvar.

- Vi synes selvfølgelig, at det er ærgerligt, da vi havde håbet, at vi kunne gennemføre løbet i år. Vi synes, at vi har har præsenteret et super godt løb og en spændende og attraktiv rute for både ryttere og publikum, siger Michael Jørgensen fra Holstebro Cykelklub, som er en af initiativtagerne til løbet sammen med DGI Vestjylland. Holstebro Handelsstandsforening og Holstebro Kommune er samarbejdspartnere.

Annonce

Holstebro-agtigt

Selvom Michael Jørgensen og folkene bag Criterium Holstebro er ærgerlige, respekterer de kommunens beslutning om ikke at støtte løbet med 50.000 kroner

Han håber, at løbet kan komme på skinner i 2020, hvor holdet bag vil komme med en ny ansøgning til kommunen og forsøge at skaffe flere sponsorkroner. 2020 er samtidig året, hvor cykelklubben fylder 60 år.

- Det er vigtigt for mig, at vi får kommunen med, så det bliver et Holstebro-løb. Vi kunne også kalde det Criterium og så et firmanavn, men jeg vil gerne, at det bliver mere Holstebro-agtigt, siger Michael Jørgensen, som både håber og tror på, at løbet bliver en tilbagevendende begivenhed i flere år, når det først er blevet afholdt ét år.

Der bliver dog stadig afholdt cykelløb i Holstebro. PostNord Danmark Rundt-feltet gæster byen den 23. august og i september afholder Holstebro Cykelklub jysk-fynske mesterskaber.

Af ansøgningen fremgår det, at det vil koste 181.900 kroner at afholde løbet. Indtægterne skulle hovedsageligt komme fra sponsorer, Holstebro Kommune, Holstebro Handelsstandsforening, deltagergebyr og sponsorer, og i følge dette års budget ville indtjeningen være på 183.500 kroner.

Underskudsgaranti

At der gives underskudsgaranti i stedet for decideret økonomisk tilskud handler om at få pengene til at række længere, når der skal uddeles til de forskellige idrætsprojekter i kommunen.

- Vi er i højere grad begyndt at kigge på, hvilke projekter vi kan give underskudsgaranti til. På den måde rækker pengene længere, hvis der skulle bliver skabt overskud. Det lader til, at de tror på, de kan skabe en sund forretning, hvor overskuddet kan gå til de kommende løb, siger Lene Dybdal (S), som er formand for kultur- og fritidsudvalget, som behandlede ansøgningen.

Formanden er ærgerlig over, at løbet ikke bliver til noget i år, men hun håber, at folkene bag får projektet op at køre på længere sigt.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det er med at komme i gang

I både Holstebro og Lemvig kommuner har sundhedshuse været en vigtig del af dagsordenen de seneste år, ikke mindst fordi sygehuset i Gødstrup ligger langt væk, og der skal være nære sundhedstilbud. Samtidig gør situationen omkring de praktiserende læger det nødvendigt, at der nytænkes. Den tid er forbi, hvor der sidder en enkelt læge i en enkelt praksis. Ja, det går så længe, de nuværende læger fortsætter. Men når de stopper, kan de umuligt skille sig af med deres praksis, fordi ingen nye læger vil sidde alene. Derfor er det en god idé med et godt fagligt klima med flere praktiserende læger og gerne i et miljø, hvor der er mange andre sundhedsfaglige ekspertiser. Det har været naturligt at diskutere disse ting i Holstebro og Lemvig, fordi man enten har et forhenværende eller snart får et forhenværende sygehus, og man derfor i forvejen har en dialog med regionen omkring disse ting. Struer Kommune er vel mest sammenlignelig med Lemvig, når vi taler kommunestørrelse, og som vi har kunnet læse i aviserne i sidste uge, så er der også her akutte udfordringer med at få besat lægepraksis. I søndagsavisen blev regionen spurgt til udfordringen, og her var opfordringen, at man i Struer snarest får sat sig sammen, så man netop kan skabe sådan et sundhedshus med flerlægepraksis, så man får skabt det miljø, der skal til, for at man bevarer de sundhedsfaglige tilbud i byen. OK, der er ikke så langt til Holstebro fra Struer, som der er fra Lemvig. Men alligevel er det vigtigt for købstaden, at man bevarer disse tilbud "hjemme". Derfor må kommunen hurtigst muligt tage initiativ til at følge opfordringen fra regionen. Få de praktiserende læger og regionen engageret i at finde sådan et sted, hvor der kan skabes et sundhedscenter, og få diskuteret, hvad der kan være i det af kommunale, regionale og private initiativer. Og det er med at komme i gang. Erfaringen viser, at det tager rigtig lang tid både at finde samarbejdet, indholdet, men så sandelig også en finansiering, hvor det kræver store investeringer på flere års budgetter, før man har et økonomisk grundlag. Og så skal regionen også overbevises om, at der skal findes penge. Det tager også tid.

Annonce