Annonce
Lemvig

Satser ekstra til jubilæumsfestival

Haze over Haarum har oplevet at flere gæster er gået tælleapparaterne de senere år, og det får festivalen til at skrue op for musikken i jubilæumsåret. Foto: Morten Stricker

Musikken til næste års Haze Over Haarum er stort set klar. Første navne offentliggøres om en uge

Harboøre: Der er to ugers ekstra betænkningstid, hvis man overvejer, om der skal ligge en billet til næste års Haze Over Haarum under juletræet.

Festivalens ledelse har nemlig besluttet at åbne billetsalget ved en event i Musikhuset i Harboøre søndag 18. november. Her vil der være mulighed for at købe de første billetter til næste års festival, der bliver nummer 40 i rækken. Desuden vil de første navne til jubilæumsfestivalen blive offentliggjort.

Det er helt bevidst, at festivalen vælger at sælge billetter et par uger tidligere i år end de tidligere år.

- Vi er stort set færdige med at lægge musikprogrammet for de to store scener, så vi brænder for at kunne fortælle, hvem der skal spille på festivalen. Men det handler også om, hvordan det kunne passe ind i vores eget program for de kommende uger, siger festivalens mangeårige formand og nuværende talsmand, Gunnar Skytte.

Det er planen, at de første navne til 2019-udgaven af festivalen i Harboøre bliver offentliggjort i forbindelse med åbningen af billetsalget.

- Der vil være nogle navne, vi ikke vil kunne melde ud endnu på grund for forskellige forbehold. Men det ser fornuftigt ud med de navne, vi kan melde ud om 18. november, siger Gunnar Skytte.

Han tilføjer, at festivalen har lagt sig i selen for at sætte musikken sammen til jubilæumsudgaven. Blandt andet er der skruet op for budgettet til musik, så der er omkring en halv million kroner ekstra at arbejde med.

Men festivalen kan også mærke, at man i år ligger i en weekend, hvor der er mange festivaler. Blandt andet er Skive Festival flyttet en uge, så den kolliderer med Haze Over Haarum.

- Vi ved, det er en satsning at øge musikbudgettet. Men vi føler at festivalen er inde i en god gænge, hvor vi blandt andet har fået flere gæster. Og når folk har haft gode oplevelser og fornuftigt vejr, kan de forhåbentlig trække flere til. Men det er altid problematisk, når der ligger to festivaler så tæt på hinanden på samme tidspunkt, så skal vi kæmpe for gæsterne i samme område. Jo mere man lægger på samme tidspunkt, jo mere vil priserne stige. Men jeg synes, vi har fået nogle gode priser på vores musik, siger Gunnar Skytte.

Der var lagt op til, at den nyvalgte bestyrelse i torsdags skulle have konstitueret sig oven på generalforsamlingen i slutningen af oktober. Men på grund af sygdom var der frafald blandt bestyrelsesmedlemmerne, og derfor blev konstitueringen udsat til den kommende uge.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det kan ikke blive 100 procent

Flere ældre overlever ikke det uheld, at de taber en cigaret, og så går der ild i tøjet eller sengen, og det får fatale konsekvenser i form af dødsfald. Senest skete det i denne uge i Holstebro i en plejebolig. Det får debatten til at køre på, om man skal forbyde denne rygning, så man undgår disse uheld. Selv en snarrådig indsats fra plejepersonalet var ikke nok til at forhindre dødsulykken i Holstebro. Der er sket mange begrænsninger af rygning de sidste år, og det er sket af hensyntagen til andre, der ikke skal udsættes for passiv rygning. Derfor er rygning forbudt flere og flere steder i det offentlige rum, og den udvikling stopper sandsynligvis ikke. Det vil sikkert ikke vare længe, før eget hjem er eneste sted, man må ryge. Det er dog fortsat op til ens eget ansvar, om man vil ødelægge sit eget helbred med rygningen, og det vil også være noget af en tærskel at overskride, da det så må følges op af, vi heller ikke må spise flødeskumskager og flæskesvær - endsige drikke alkohol. Alt sammen noget, der ikke er godt for helbredet - i hvert tilfælde i større mængder. Derfor er det ikke muligt at skride ind over for den ældres ret til selv at bestemme, at han/hun vil ryge i eget hjem. En plejebolig er eget hjem. På fællesarealerne må der naturligvis ikke ryges af hensyn til ansatte og andre beboere. Der er dog den diskussion i emnet, at en plejebolig også er arbejdsplads for en række ansatte, som nødvendigvis må komme der for at pleje beboeren. Her kan man så sige, at der ikke må ryges, mens de ansatte er der, og der skal luftes ud. Men når beboeren sidder alene, så er det svært med et forbud, da det vil være et opgør med den ældres selvbestemmelsesret. Så det er en vanskelig diskussion, fordi vi jo skal passe på, at beboeren ikke sætter ild til sig selv og kan forårsage, at branden også breder sig til at gå ud over andre. Det er ikke altid, rygeforklæder med mere er nok. Vi kan se, at alarmer heller ikke altid er det. Men man kan ikke gøre andet, end at disse sikkerhedsmæssige ting er 100 procent i orden, så man mindsker risikoen. Men den ældres selvbestemmelsesret gør, at det aldrig kan blive 100 procent sikkert, og det er så den risiko, den ældre har lov til selv at vælge ved at ryge.

Annonce