x
Annonce
Holstebro

Sat op til det helt store show: - De er vanvittig spændte

De allersidste forberedelser var i fuld gang, da avisen kiggede indenfor til weekendens helt store børne- og musikfest i Gråkjær Arena. Foto: Morten Stricker
Avisen fik lov at kigge indenfor til de allersidste, nervepirrende forberedelser frem mod lørdagens stort opsatte Børne Melodi Grand Prix i Gråkjær Arena.

Holstebro: Det, der for det meste er byens arena for folk, der dyster med harpikskugler, er i denne weekend bygget om til den helt store børne- og musikfest.

Gråkjær Arena lægger gulv til årets Børne Melodi Grand Prix i Holstebro Kommune, hvor 12 SFO'er - 339 børn - og 12 sange er hovedingredienserne.

For 31. gang dystes der om "Den Gyldne Node", og det er altså ikke noget, man bare lige gør. Det kræver forberedelse og det lige til sidste - generalprøven på det store show, som fandt sted lørdag formiddag.

Lige omkring klokken 10 var det Halgård SFO's tur til at få de sidste ting på plads i deres sang "Joio", som viste sig at være lidt af en fortælling om en hovedperson, der er karatemester og skal gøre noget ved, at der er kommet zombier ind på en skole.

Det er egentlig en rapsang, forklarede de to 10-årige piger i front Laura Bramm Brøndum og Johanne Dalby Kristensen, som var noget spændte på det store show, der skulle finde sted få timer senere lørdag eftermiddag, hvortil 1150 tilskuere havde købt billet.

Annonce

De 12 sange

1: Mejrup Skole SFO med sangen: "Smuk som du er"

2: Vestbyen Friskole SFO: "Fed musik"

3: Nørre Boulevard Skolens SFO: "YouTube kattevideo Superstar"

4: Tvis SFO: "Det starter lige her"

5: Halgård SFO: "Joio"

6: Vemb SFO: "Pas på vores jord"

7: Sevel Skole og Børnehus: "Jeg vil hellere have slik"

8: Naur-Sir Børnehus: "Er vi stadig venner?"

9: Nr. Felding Skole og Børnehus: "Spas og løjer"

10: Ulfborg SFO: "Kaptajn supersej"

11: Idom-Råsted Skole SFO: "Klogskabsfantasiens land"

12: Holstebro Friskole SFO: "Husk at bruge din skraldespand"

Flødeboller for sejr

Iført hættetrøjer og cowboyjakker skulle de mere end 30 børn fra Halgård SFO ud og kæmpe deres chance på den helt store scene.

De havde fået en lille forsmag fredag, hvor nummeret blev opført for hele skolen derhjemme, men især de to frontfigurer kunne godt mærke sommerfuglene i maven efter generalprøven.

- Vi glæder os rigtig meget, men det er også lidt nervepirrende at skulle synge i Gråkjær Arena, mens ingen andre synger, fortalte Laura og Johanne, som dog bestemt ikke ville have noget imod, hvis de nu gik hen og vandt det hele.

- Så får vi nemlig flødeboller af vores lærer, forklarede de - og så kunne det egentlig også bare være ret fedt i sig selv.

Anders Toft Nygaard, der er pædagog i Halgård SFO, kunne bekræfte, at samtlige børn på holdet var "vanvittig spændte", men også, at der er blevet lagt nogle timer i øvelokalet.

- Vi prøver at finde en god balance i at skulle gøre sig virkelig umage samtidig med, at der er en frihed i det. Det her er for børnenes skyld. De skal have en oplevelse.

Der blev kastet et håndtegn eller to fra Halgård SFO, inden det lørdag eftermiddag gik løs med Børne Melodi Grand Prix i Holstebro Kommune. Foto: Morten Stricker
Årets tema er bæredygtighed, som det måske kan anes på billedet her. Foto: Morten Stricker
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vi må bede om godt vejr

Man må håbe, at det bliver godt vejr efter påske. Det vil i hvert tilfælde gøre opgaven lidt lettere for de kommunalt ansatte samt ledere på skoler og daginstitutioner, når de hen over påsken skal løse en på papiret stort set umulig opgave. De skal skaffe plads til børn i skoler og daginstitutioner, så der dels kan skabes plads nok mellem børnene, og så skal hygiejne-forholdene også være i top. Det vil være en udfordring på rigtig mange skoler og i rigtig mange dagtilbud at skaffe den fornødne plads til det, samtidigt med at det også skal fungere. Skoleklassen kan ikke være i ét klasselokale, og hvis alle forældre vælger at sige ja tak til at få børnene i daginstitution, så er her heller ikke kvadratmeter nok. Opfordringen fra statsministeren lød, at børnene skulle være så meget ude som muligt, og det må man da også håbe, det bliver vejr til i mange dage, da det vil gøre opgaven noget lettere for et presset personale at holde børnene på en rimelig afstand. Ingen ved i skrivende øjeblik hvor mange skoler og dagtilbud, der bliver klar onsdag. Der er meget, der skal på plads. Det vides heller ikke, om forældrene tager imod tilbudet. Ja, børnene skal jo i skole, men hvor mange børn bliver hjemme fra daginstitutionen, fordi forældrene er utrygge ved smittefaren? Mange forældre trænger til, at børnene kommer af sted, og mange børn vil også glæde sig. Men usikkerheden er der jo, om det er en klog beslutning eller ej at sende børnene hjemmefra. Ingen ved det. Det må tiden vise. Vi er på ukendt grund. Regeringen tør ikke længere holde samfundet i et jerngreb på grund af de økonomiske konsekvenser. Eksperterne siger, det her er den klogeste måde at åbne op på. Vi andre må bede til, de har ret. I det her ligger en kalkuleret risiko, da man gerne ser, at en hel del flere faktisk bliver smittet - men i et tempo, hvor sundhedsvæsnet kan følge med. Lukker vi fortsat helt ned, vil det trække epidemien rigtigt langt ud, og mange vil være i fare igen, når bølge to forventes at komme til efteråret. Nej, det er ikke let at træffe en klog beslutning, og en forkert kan give os et nyt Italien eller Spanien. Beslutninger skal tages nu. Næste år ved vi, om det var klogt eller ej.

Annonce