Annonce
Holstebro

Sat op til det helt store show: - De er vanvittig spændte

De allersidste forberedelser var i fuld gang, da avisen kiggede indenfor til weekendens helt store børne- og musikfest i Gråkjær Arena. Foto: Morten Stricker
Avisen fik lov at kigge indenfor til de allersidste, nervepirrende forberedelser frem mod lørdagens stort opsatte Børne Melodi Grand Prix i Gråkjær Arena.
Annonce

Holstebro: Det, der for det meste er byens arena for folk, der dyster med harpikskugler, er i denne weekend bygget om til den helt store børne- og musikfest.

Gråkjær Arena lægger gulv til årets Børne Melodi Grand Prix i Holstebro Kommune, hvor 12 SFO'er - 339 børn - og 12 sange er hovedingredienserne.

For 31. gang dystes der om "Den Gyldne Node", og det er altså ikke noget, man bare lige gør. Det kræver forberedelse og det lige til sidste - generalprøven på det store show, som fandt sted lørdag formiddag.

Lige omkring klokken 10 var det Halgård SFO's tur til at få de sidste ting på plads i deres sang "Joio", som viste sig at være lidt af en fortælling om en hovedperson, der er karatemester og skal gøre noget ved, at der er kommet zombier ind på en skole.

Det er egentlig en rapsang, forklarede de to 10-årige piger i front Laura Bramm Brøndum og Johanne Dalby Kristensen, som var noget spændte på det store show, der skulle finde sted få timer senere lørdag eftermiddag, hvortil 1150 tilskuere havde købt billet.

De 12 sange

1: Mejrup Skole SFO med sangen: "Smuk som du er"

2: Vestbyen Friskole SFO: "Fed musik"

3: Nørre Boulevard Skolens SFO: "YouTube kattevideo Superstar"

4: Tvis SFO: "Det starter lige her"

5: Halgård SFO: "Joio"

6: Vemb SFO: "Pas på vores jord"

7: Sevel Skole og Børnehus: "Jeg vil hellere have slik"

8: Naur-Sir Børnehus: "Er vi stadig venner?"

9: Nr. Felding Skole og Børnehus: "Spas og løjer"

10: Ulfborg SFO: "Kaptajn supersej"

11: Idom-Råsted Skole SFO: "Klogskabsfantasiens land"

12: Holstebro Friskole SFO: "Husk at bruge din skraldespand"

Annonce

Flødeboller for sejr

Iført hættetrøjer og cowboyjakker skulle de mere end 30 børn fra Halgård SFO ud og kæmpe deres chance på den helt store scene.

De havde fået en lille forsmag fredag, hvor nummeret blev opført for hele skolen derhjemme, men især de to frontfigurer kunne godt mærke sommerfuglene i maven efter generalprøven.

- Vi glæder os rigtig meget, men det er også lidt nervepirrende at skulle synge i Gråkjær Arena, mens ingen andre synger, fortalte Laura og Johanne, som dog bestemt ikke ville have noget imod, hvis de nu gik hen og vandt det hele.

- Så får vi nemlig flødeboller af vores lærer, forklarede de - og så kunne det egentlig også bare være ret fedt i sig selv.

Anders Toft Nygaard, der er pædagog i Halgård SFO, kunne bekræfte, at samtlige børn på holdet var "vanvittig spændte", men også, at der er blevet lagt nogle timer i øvelokalet.

- Vi prøver at finde en god balance i at skulle gøre sig virkelig umage samtidig med, at der er en frihed i det. Det her er for børnenes skyld. De skal have en oplevelse.

Der blev kastet et håndtegn eller to fra Halgård SFO, inden det lørdag eftermiddag gik løs med Børne Melodi Grand Prix i Holstebro Kommune. Foto: Morten Stricker
Årets tema er bæredygtighed, som det måske kan anes på billedet her. Foto: Morten Stricker
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Debat: Landbrugets CO2-udledning

Danmark

Regeringen dropper lempelse af forsamlingsforbud

Annonce