Annonce
Sport

Sara og Nickolaj har kurs mod hjemmebaneguld

- Jeg havde et kæmpe formdyk efter min sejr ved Nordisk Mesterskab, men jeg er rigtig godt tilfreds med min indsats indtil videre, og det ser ud til, at formen er på vej tilbage, forklarer Nickolaj Jensby Nørrelykke, der var næsthurtigst i svømning, bedst skydende og næsthurtigst på forhindringsbanen i onsdagens tre discipliner. Foto: Morten Stricker
Hjemmebanefavoritterne Sara Hjalager og Nickolaj Jensby Nørrelykke har lagt sig i spidsen efter tre af fem discipliner ved DM i militær femkamp, der i år afvikles i Holstebro. Rutinerede Peter Emtekjær er allerede sikker på at få en medalje i sin 135. konkurrence.

Holstebro: Familie og venner fik, hvad de kom efter på førstedagen af DM i militær femkamp.

De to hjemmebanefavoritter fra Jydske Dragonregiments Idrætsforening, Sara Hjalager og Nickolaj Jensby Nørrelykke, har nemlig lagt sig i spidsen af konkurrencen. Efter tre af fem discipliner fører Sara Hjalager hos kvinderne foran klubkammeraten Johanne Tolstrup, og det samme gør Nickolaj Jensby Nørrelykke hos herrerne.

Og båret frem af en større fangruppe fra hjembyen Idom, som havde fundet vej til forhindringsbanen på JDR onsdag eftermiddag, lykkedes da også for Sara Hjalager at tage sejren i årets bedste tid i disciplinen.

- Det er helt perfekt, og lige som vi havde planlagt i forhold til, at jeg skal ramme min topform ved VM om en lille måned. Og så er det bare dejligt at gøre det foran både venner og familie, fortæller Sara Hjalager.

- Så kan man alligevel godt mærke, at man er på hjemmebane, siger den regerende verdensmester.

Annonce

DM i militær femkamp

Udvalgte stillinger efter førstedagen af Danmarksmesterskaberne i militær femkamp ved Holstebro. Tre af fem discipliner afviklet.

Mænd, senior:

1. Nickolaj Jensby Nørrelykke, JDRI, 3263,2 points

2. Jonas Lemvig, SLGI, 3175,5 points

3. Nadim Yehia, BVI, 3166,8 points

Mænd, oldboys:

1. Peter Emtekjær, JDRI, 2689,9 points

2. Jes Mose Jensen, AKIF, 2447,6 points

Damer, senior:

1. Sara Hjalager, JDRI, 3346,6 points

2. Johanne Tolstrup, JDRI, 3177,4 points

3. Sofie Dideriksen, IVG, 3149,2 points

Formen er tilbage

En travl periode på privatfronten har betydet, at Nickolaj Jensby Nørrelykke gik ind til DM med en smule usikkerhed om, hvor han stod. Men heldigvis var der ingen grund til bekymring.

- Jeg havde et kæmpe formdyk efter min sejr ved Nordisk Mesterskab, men jeg er rigtig godt tilfreds med min indsats indtil videre, og det ser ud til, at formen er på vej tilbage, forklarer Nickolaj Jensby Nørrelykke, der ligesom Sara Hjalager er kvalificeret til at deltage ved VM i Kina til oktober.

Én, der har været med lidt længere end de to VM-deltagere, også længere end den tidligere verdensmester fra Vinderup Brian Dåsbjerg, som i dag er en del af landstrænerteamet, er rutinerede Peter Emtekjær fra Holstebro.

40 år som militær femkæmper med årets DM som sin 135. konkurrence og ligeledes på førstepladsen i oldboys-klassen, hvor han dog allerede er sikret en medalje - der er kun opstillet to deltagere.

- Man kan jo undre sig, men jeg kan bare ikke lade være. Jeg elsker at være med, også selvom jeg i dag er her som civilperson, siger Peter Emtekjær.

Sara Hjalager er ikke kun i god form, men også enormt teknisk dygtig, hvilket tydeligt kunne ses på svømmebanen onsdag formiddag. Foto: Morten Stricker
På forhindringsbanen måtte Peter Emtekjær (i blåt) jagte den 10 år yngre Jes Mose Jensen, der er konkurrenten i oldboys-klassen. Samlet er det dog Emtekjær, der fører. Foto: Morten Strægaard
JDR-pigerne Sara Hjalager (i midten) og Johanne Tolstrup (til højre) har lagt sig i spidsen efter tre af fem discipliner. Foto: Morten Strægaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce