Annonce
Holstebro

Sansefestivalen satte gang i ganerne

Sansefestival i Struer. Thyborøn Fiskeauktion var i dagens anledning rykket til Struer. Auktionsmester Sten Rønn Steen støvede den 50 år gamle pind af. Foto: Johan Gadegaard
For 10. gang blev der afholdt Sansefestival i Struer. Med 120 stande var det den største festival nogensinde, og den var også velbesøgt.

STRUER: En af de gæster, der har sat sit præg på årets sommer deltog også i årets Sansefestival.

Det er selvfølgelig regnen, som ikke blev væk, selvom arrangørerne havde bedt bønner til vejrguderne.

Men selvom regnen også havde løst billet til årets Sansefestival, så var der god stemning at spore blandt de mange deltagere på årets Sansefestival, som var den største nogensinde med 120 standholdere.

- Vi har været med fem eller seks gange, og selvom vejret ikke er det bedste, og gæsterne derfor ikke er så øltørstige, så må vi tage det med. Hvis man vil deltage, når det er godt vejr, så må man også deltage, når det er dårligt vejr, siger Lehmann Højriis, der tilbage i 2012 stiftede Struer Håndbryg. Lørdag brugte han tiden i mikrobryggeriets bod sammen med Kristian Kristensen.

De havde forskellige øl med, som de selv havde brygget. Der var alt fra ale, over en stout til en hvedeøl og flere forskellige hjemmebryggede ciders.

Men selvom vejret til tider var tvivlsomt, og kom med nogle ordentlige regnbyer, der kunne give børn og barnlige sjæle lyst til at hoppe i vandpytter, så var der god stemning blandt dem, der besøgte Struer Håndbryg.

- Folk vil gerne høre om, hvad vi brygger, og hvordan vi gør det. Nogle gange kommer de også og fortæller om det, de selv har prøvet, når de har stået og brygget derhjemme. Det er rigtigt hyggeligt, siger Lehmann Højriis.

Annonce

- Vi har været med fem eller seks gange, og selvom vejret ikke er det bedste, og gæsterne derfor ikke er så øltørstige, så må vi tage det med.

Lehmann Højriis, stifter Struer Håndbryg

Fra Varde til thaimad

En af de gæster, som deltog i Sansefestivalen var Lone Mathissen, der sammen med sin mand var til Sansefestival for første gang.

- Vi har sommerhus heroppe, og vi havde læst om, at det skulle foregå, og så besluttede vi os for at deltage, siger Lone Mathissen.

Hun var i løbet af lørdagens regnskyl søgt i ly under de store telte på havnen i Struer, og der var der især noget, som hun så frem til.

- Jeg glæder mig rigtig meget til at prøve alle de forskellige smagsprøver, der er på thaimad. Det har jeg set meget frem til, siger hun.

Det var 10. gang, at der blev arrangeret Sansefestival i Struer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Lige nu: Voldsom brand i halmlade

Leder For abonnenter

Det er utroligt...

Vi kunne læse her i bladet i lørdags, at fremtiden for et af de absolut allerstørste sportsarrangementer i hele landsdelen, Holstebro Cup, som afvikles hver påske, er i farezonen for ikke at kunne fortsætte. Ikke fordi der ikke er deltagere, som vil tage til Holstebro i påsken for at spille håndbold. Det vil de gerne, og det bidrager naturligvis til omsætning og markedsføring af byen, at der kommer så mange udøvere, ledere og forældre. Formanden for Holstebro Cup, Karsten Marcussen, har stået i spidsen for arrangementet i årevis, og han har i lige så mange år haft stor opbakning fra en række frivillige, der gør det af lyst og ikke fordi, de selv har børn eller anden personlig interesse i arrangementet. Selvfølgelig får de en personlig oplevelse ud af at være sammen med så mange glade mennesker, men man gør det også, fordi det er vigtigt for en by at have et stort arrangement som Holstebro Cup. Men formanden stopper, når denne udgave er klaret. Og han kan frygte, der er flere af de frivillige, der benytter lejligheden til det samme. Begrundelsen er, at det er blevet et bøvl med samarbejdet med kommunen, og formanden opfatter det som direkte benspænd, når det er særdeles vanskeligt at få praktiske ting til at gå op, og der ingen velvillighed er fra kommunens side. Det er fortrinsvis adgangen til skolerne, hvor der indkvarteres deltagere, der er problemet, og i modsætning til de kommunale skoler, så er der ingen problemer med professionskolerne, gymnasiet med videre. I samme avis beklager udvalgsformanden det, og nu skal tonen have en anden lyd. Det må vi så se, om den får. Men det kan jo ikke være rigtigt, at der skal en formands-afgang og en forsideartikel i det lokale dagblad til, før man opfatter alvoren hos kommunen. En kommune bør forkæle frivilliges initiativer og arbejdslyst, når det drejer sig om sådanne arrangementer, som helt klart er i kommunens store interesse, der bliver arrangeret. Det er ingen naturlov - slet ikke i dag, at der er frivillige, der vil gøre sådan et stort stykke uegennyttigt arbejde, så derfor kan det undre, at der skal så stort et brag til, før man vågner op og aflyser alle benspænd for at erstatte dem med skulderklap og "medvind på alle cykelstier". Hvis det altså sker...

Annonce