Annonce
Holstebro

Samvær og skateboards: Anderledes idræt var i fokus på sommerskole

Til at undervise børnene i hip-hop havde Slagteriet også besøg af 17-årige hip-hopper Kristian Hviid. Her danser han sammen med de mange børn til musiknummeret "Sydpå". Foto: Christian Heegaard Kongsøre

Parkour, skating og hip-hop var alle en del af programmet til den aktive sommerskole på Slagteriet. Formålet var at introducere børn til alternative idrætsformer i håb om at vække deres interesse.

Holstebro: 46 skolebørn i alderen ni til tolv år tog den 2.-4. juli helt frivilligt på skole på Slagteriet i Holstebro - sommerskole. Og her blev der ikke brugt meget tid på skolebænken.

I stedet hoppede, dansede og skatede børnene blandt andet i løbet af de tre dage fra 9-15 til det gratis arrangement, der var åbent for alle, og hvor især de anderledes sportsaktiviteter og det sociale samvær var i fokus.

- Vi rammer bredt ved, at vi har så mange forskellige aktiviteter herude. Det har været rigtig godt, siger Helena Gouliaev, projektleder for visionen 'Bevæg dig for livet' i Holstebro Kommune, på sommerskolens sidste dag. Hun er godt tilfreds med fremmødet, der stemmer overens med hendes forventninger, inden dørene til slagteriet blev åbnet for børn.

Og det er ikke kun sommerskolens arrangører, der er godt tilfredse. Også børnene har været glade - af forskellige grunde. 9-årige Mohammed Hassan fra Holstebro har været på sommerskolen alle tre dage, og han er i hvert fald ikke i tvivl om, hvilke af aktiviteterne, der har været højdepunkterne.

- Alt har været sjovt. Men især hip-hop og akrobatik, siger Muhammed Hassan, der i forvejen går til basketball, men nu overvejer at starte til hip-hop.

Det handler om at få åbnet deres øjne op for, hvad der er af aktiviteter i deres kommune, og som det her kun er et udpluk af. Det kræver lidt tid, mod og overvindelse, men alle har været med på den

Niklas Morgenstern, fritidskonsulent, Holstebro Kommune
Mange af børnene fik smag for at stå på skateboard, fortæller projektleder for Holstebro Kommune, Helena Gouliaev. Foto: Christian Heegaard Kongsøre
Annonce

Nye venner

Også 10-årige Signe Jensen fra Hjerm har været på slagterigrunden i alle tre dage og har fundet sin nye niche.

- Jeg har lært at skate og danse, det har været rigtig sjovt, siger hun.

Og en del af formålet med arrangementet er da netop også at vække opmærksomhed om de alternative sportsgrene.

- Det handler om at få åbnet deres øjne op for, hvad der er af aktiviteter i deres kommune, og som det her kun er et udpluk af. Det kræver lidt tid, mod og overvindelse, men alle har været med på den, siger Niklas Morgenstern, fritidskonsulent i Holstebro Kommune.

Flere af børnene har også fået andet end nye sportsinteresser med sig fra slagterigrunden.

- Det sjoveste har været at lære nogle nye at kende, siger 9-årige Frederik Frølund Svalgaard, der til at starte med kun kendte sin nabo til arrangementet, men nu har fået nye venner.

Imens der i salen lige ved siden af blev skateboardet, prøvede andre kræfter med parkour. Foto: Christian Heegaard Kongsøre
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Engang var jeg stolt af at bo i Holstebro, men så fik jeg børn

Annonce