Annonce
Debat

Sammen om de ældre i kommune og region

Leif Hornshøj. Arkivfoto: Morten Stricker

Læserbrev: Ældresagen har i en undersøgelse af ældres oplevelse med sundhedsvæsenet sat fingeren direkte på de ømme punkter, som vi SKAL gøre bedre.

·Manglende helhedssyn, så ældre mennesker kastes rundt imellem specialer og ikke ses som hele mennesker.

·Manglende kontinuitet og sammenhæng med alt for mange mennesker ind over.

Annonce

·Systemets arbejdsgange trumfer den enkeltes behov og ønsker. Hvornår skal man op og hvornår skal der spises. Hvornår skal der gøres rent?

·Manglende inddragelse og anerkendelse af den enkelte ældres ønsker og behov.

Det er tankevækkende og sørgeligt, men desværre ikke overraskende.

For os som kristendemokrater er udgangspunktet værdighed for alle, uanset hvor vi er i livet. Menneskeværdet ligger i at være menneske - ikke i hvad vi kan yde og hvilke udgifter, der er forbundet ved at være til. Vi har forskellige behov blandt andet som følge af de forskellige livsfaser, som vi går igennem. Værdighed hele livet. Det er den røde tråd i KD’s ældrepolitik.

Vi skal tilføre flere ressourcer til hjemmeplejen i kommunerne og satse på bedre arbejdsvilkår og uddannelse, så vi får flere dygtige medarbejdere. Vi skal sikre en værdibaseret indsats, hvor udgangspunktet altid er, at et ethvert menneske har værdi og har ret til at blive hørt og anerkendt.

Sæt hjemmehjælperne fri, så der er plads til en sang eller andet, hvis det er vigtigt for den ældres livskvalitet en dag. Lyt til den enkeltes ønske til bolig. Hav fokus på både fysiske og psykiske behov – ensomhed er en stor fjende mod ældres livskvalitet. Her kan inddragelse af børn og unge i aktiviteter sammen med ældre give stor gensidig glæde.

KD var imod nedlæggelse af Holstebro Sygehus, og nu hvor det sker, vil vi være vagthunde i både byråd og regionsråd for at sikre, at borgerne sikres kvalitet og nærhed i behandlingen trods nedlæggelsen af sygehuset.


Vi skal tilføre sundhedsvæsenet flere ressourcer og have flere sundhedstilbud tæt på. Sundhedsvæsenet er i knæ på mange måder, fordi midlerne slet ikke er fulgt med de stigende behov de seneste år, og derfor løbes der alt for stærkt. Sygeplejerskernes nødråb skal tages meget alvorligt. Menneskelig omsorg kan ikke effektiviseres og centraliseres. Der skal være tid til omsorg og tid til refleksion og sparring med kollegaer, så vi undgår den forråelse, der i rystende grad er nogle steder.

Også når du rammes af livstruende sygdom, skal værdigheden i centrum, så vi sikrer god palliativ/lindrende behandling, uanset om du er hjemme eller på hospice. Også her skal den enkeltes ønsker tilgodeses langt mere end i dag. Det er vigtigt, at vi bliver bedre til at tale om døden. Det er ikke nogen hjælp at lægge låg på, hvis det alligevel rumsterer hos den enkelte ældre.

KD var imod nedlæggelse af Holstebro Sygehus, og nu hvor det sker, vil vi være vagthunde i både byråd og regionsråd for at sikre, at borgerne sikres kvalitet og nærhed i behandlingen trods nedlæggelsen af sygehuset. Vi skal have trygge overgange fra sygehus til hjem.

Der er nok at gøre. Stem på Kristendemokraterne den 16. november til både regions- og kommunalvalg, så vi kan kæmpe for den enkelte ældres værdighed - ikke bare i ord men i handling.

Annonce
Sport

Cheftræner sygemeldt på ubestemt tid med stress - Uhrenholt tager over

Danmark

Torsdagens coronatal: Yderligere 4680 er smittet med corona - antallet af indlagte falder med 12

Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro

De er de mest vaccinerede men også de mest smittede

forside For abonnenter

Sådan ser tallene ud: Her er ugens regnskaber fra Nordvestjylland

Vestjylland

Se hvem der bliver formand for hvad: Region Midtjyllands nyvalgte regionsråd har konstitueret sig

Struer

Georg kom på tidlig pension: - Jeg er sgu slidt

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

Struer For abonnenter

Panik i venteværelset: Lægen lukker, hvad gør vi nu?

Debat

Der må hjælp til når familien er i livskrise

Struer

Mistanke om Omikron-smitte på landsbyskole: Klasse sendt hjem sammen med halvdelen af lærerstaben

Skal man absolut fyre krudt af, bør det begrænses til mellem klokken 24 og 01 nytårsaften. Bum!

Vestjylland

De praktiserende læger må nu vaccinere mod covid-19 - fra fredag kan du se, om din egen læge tilbyder vaccine

Erhverv For abonnenter

Tre brud på tre år: - Jeg tror, det er vigtigt, at man nyder at leve livet, når man er her. Det lyder så fint, men jeg mener det faktisk alvorligt

Erhverv

Bagermester i kovending: Åbner igen med det samme

Annonce