Annonce
Debat

Sammen om de ældre i kommune og region

Leif Hornshøj. Arkivfoto: Morten Stricker

Læserbrev: Ældresagen har i en undersøgelse af ældres oplevelse med sundhedsvæsenet sat fingeren direkte på de ømme punkter, som vi SKAL gøre bedre.

·Manglende helhedssyn, så ældre mennesker kastes rundt imellem specialer og ikke ses som hele mennesker.

·Manglende kontinuitet og sammenhæng med alt for mange mennesker ind over.

Annonce

·Systemets arbejdsgange trumfer den enkeltes behov og ønsker. Hvornår skal man op og hvornår skal der spises. Hvornår skal der gøres rent?

·Manglende inddragelse og anerkendelse af den enkelte ældres ønsker og behov.

Det er tankevækkende og sørgeligt, men desværre ikke overraskende.

For os som kristendemokrater er udgangspunktet værdighed for alle, uanset hvor vi er i livet. Menneskeværdet ligger i at være menneske - ikke i hvad vi kan yde og hvilke udgifter, der er forbundet ved at være til. Vi har forskellige behov blandt andet som følge af de forskellige livsfaser, som vi går igennem. Værdighed hele livet. Det er den røde tråd i KD’s ældrepolitik.

Vi skal tilføre flere ressourcer til hjemmeplejen i kommunerne og satse på bedre arbejdsvilkår og uddannelse, så vi får flere dygtige medarbejdere. Vi skal sikre en værdibaseret indsats, hvor udgangspunktet altid er, at et ethvert menneske har værdi og har ret til at blive hørt og anerkendt.

Sæt hjemmehjælperne fri, så der er plads til en sang eller andet, hvis det er vigtigt for den ældres livskvalitet en dag. Lyt til den enkeltes ønske til bolig. Hav fokus på både fysiske og psykiske behov – ensomhed er en stor fjende mod ældres livskvalitet. Her kan inddragelse af børn og unge i aktiviteter sammen med ældre give stor gensidig glæde.

KD var imod nedlæggelse af Holstebro Sygehus, og nu hvor det sker, vil vi være vagthunde i både byråd og regionsråd for at sikre, at borgerne sikres kvalitet og nærhed i behandlingen trods nedlæggelsen af sygehuset.


Vi skal tilføre sundhedsvæsenet flere ressourcer og have flere sundhedstilbud tæt på. Sundhedsvæsenet er i knæ på mange måder, fordi midlerne slet ikke er fulgt med de stigende behov de seneste år, og derfor løbes der alt for stærkt. Sygeplejerskernes nødråb skal tages meget alvorligt. Menneskelig omsorg kan ikke effektiviseres og centraliseres. Der skal være tid til omsorg og tid til refleksion og sparring med kollegaer, så vi undgår den forråelse, der i rystende grad er nogle steder.

Også når du rammes af livstruende sygdom, skal værdigheden i centrum, så vi sikrer god palliativ/lindrende behandling, uanset om du er hjemme eller på hospice. Også her skal den enkeltes ønsker tilgodeses langt mere end i dag. Det er vigtigt, at vi bliver bedre til at tale om døden. Det er ikke nogen hjælp at lægge låg på, hvis det alligevel rumsterer hos den enkelte ældre.

KD var imod nedlæggelse af Holstebro Sygehus, og nu hvor det sker, vil vi være vagthunde i både byråd og regionsråd for at sikre, at borgerne sikres kvalitet og nærhed i behandlingen trods nedlæggelsen af sygehuset. Vi skal have trygge overgange fra sygehus til hjem.

Der er nok at gøre. Stem på Kristendemokraterne den 16. november til både regions- og kommunalvalg, så vi kan kæmpe for den enkelte ældres værdighed - ikke bare i ord men i handling.

Annonce
Holstebro For abonnenter

Trods løfter om forbedringer fortsætter lægebils-kaos: Lægebilerne i Holstebro og Lemvig har stået stille i mere end 1500 timer

Danmark

Lørdagens coronatal: 402 indlagte med corona - og 427 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Struer For abonnenter

Advokatfuldmægtig går videre med langvarig vindmøllesag: - Det gør jeg, fordi et par menneskeskæbner er blevet fanget i det her og påført nogle enorme udgifter

Navne For abonnenter

Liv Marit så et foto i en dansk avis, og så var både hun og fiskerhytten solgt - 25 år senere er hun også præst på Jegindø

Holstebro

28-årig taget i at stjæle Pokémon-kort for godt 9000 kroner: Nu skal han i fængsel

Holstebro For abonnenter

Gamle dages mesterlære er tilbage - Lucas bliver en af de første: - Det er fedt, at jeg kan komme ud og lave noget, så jeg ikke skal sidde stille hele tiden

Nordsøen skal plastres til med energiøer og vindmøller for hundredvis af milliarder: - Det er en rigtig, rigtig god forretning, lover klimaministeren

Navne For abonnenter

'Medbring gerne egen madkurv,' lyder det i dødsannoncen - og det siger alt om den højtelskede Kent Wamberg Hansen

Sport For abonnenter

Sara takker af for nu og giver stolt faklen videre til Johanne

Carlos kunne knap kende forskel på røde og grønne æbler, da han kom til Danmark: Men nu har sporskiftet båret frugt

Holstebro

Tidligere skovrider er kritisk: Vestjyske skove bliver ødelagt af at blive naturnationalparker

Det halter med udredning af astmapatienter: I fire år troede Janne, at hun havde astma, men medicinen hjalp aldrig

Sport

Juliane blev Danmarks bedste i militærets fineste sportsgren og slog samtidig to danmarksrekorder

Holstebro For abonnenter

Fra Sørvad til Andromeda-galaksen: Når natten falder på, ruller Jan og Kristines tag til side

Lemvig

Dialogkaffe om forurening trak folk af huse: - Jeg er her simpelthen, fordi jeg er bange

Annonce