Annonce
Struer

Samler pant til ny købmand: - Det er vores måde at bidrage til lokalsamfundet på

Mads og Anne Sofie Skovgaard har boet i Bjerregårdsparken i Hjerm siden 2014 - og det vil de gerne blive ved med. Foto: Stine Kjærside
Mads og Anne Sofie Skovgaard fra Hjerm opfordrer i denne uge alle deres medborgere i byen til at aflevere deres pant i deres garage. På søndag vil de pante alle flaskerne, og beløbet går til den nye købmand som donation

Struer: En familie på to forældre og to børn samt en hund kommer gående ned ad stien bag Bjerregårdsparken i Hjerm. Et af de mindste børn, en dreng, er tydeligvis vant til at fortsætte ned ad stien, men denne gang guider mor og far ham op til husene ved siden af, helt specifikt til nummer 110, hvor Mads og Anne sofie skovgaard bor med deres egne to drenge. De skal ikke ind og have kaffe, og der er ikke planlagt en legeaftale. Mor og far stiller derimod en stor, gennemsigtig plasticsæk fyldt med plasticflasker, og går videre på deres færd.

Anne Sofie Skovgaard når lige at stikke hovedet ud og råbe "Tak!" inden familien er væk igen.

Det bliver til noget. Det er jeg slet ikke i tvivl om. Støtten og opbakningen i byen er så stor.

Anne Sofie Skovgaard om købmandsprojektet i Hjerm

Træls med lukning

Normalt bliver folk sjældent glade for, at andre stiller skrald i form af tomme flasker foran deres carport. Men i lige præcis denne uge opfordrer Anne Sofie Skovgaard og hendes mand, Mads Skovgaard, ligefrem til det. De håber, at der kan komme nok ind til, at de kan indlevere en god pose penge til det nye købmandsprojekt, hvor en styregruppe bag lige nu arbejder på at få indsamlet penge til projektet i form af anparter.

Hjerm mistede sin købmand i december måned, da ejeren bag den og flere andre købmænd i Holstebro/Struer-området gik konkurs, og siden da har byen måtte undvære. Det er ikke kun besværligt for især de ældre borgere, men kan også ende med at have stor indflydelse på lokalsamfundet i form af færre nye tilflyttere og nedadgående huspriser. Mads og Anne Sofie Skovgaard har allerede købt to anparter á 2500 kroner hver til deres to sønner, Konrad på to og Sylvester på tre.

- De kommer jo også til at bruge købmanden, når de bliver lidt ældre, og vi vil gerne vise dem, at man skal støtte op om gode initiativer og på den måde inkludere dem, siger Anne Sofie Skovgaard.

Familien ville gerne købe flere anparter, for selvom de ikke lagde alle deres indkøb hos den nu forgangne købmand, så kom de der ofte, og de ser vigtigheden i at et lille lokalsamfund har indkøbsmuligheder.

- Det var træls, da den lukkede, det var det, siger Mads Skovgaard.

Men som børnefamilie med småbørn, et hus, et sommerhus og to biler er der nok af andre udgifter, og der må prioriteres rimelig stramt. Derfor forsøger parret nu at samle lidt ekstra ind til projektet som en donation ved at indsamle tommer flasker. Dem vil de pante hos Rema 1000 i Ellebæk i Holstebro, der er blevet gjort opmærksom på, at der den førstkommende søndag nok bliver lidt travlt ved flaskeautomaten.

Annonce

Vigtigt med tillid

Det startede egentlig som en joke. Anne Sofie Skovgaard arbejder på Cheminova, hvilket gør at hun sidder en del i sin bil hver dag, og det har medført at hun, med egne ord, har "en del" pant liggende i bilen.

- En dag sagde Mads, at jeg kunne finansiere købmanden selv med al den pant, griner Anne Sofie Skovgaard.

Helt så meget var der dog ikke, men startskuddet til idéen var gjort. Så 1. marts lagde de et opslag ud på Hjerm-gruppens Facebookside om, at folk gerne måtte aflevere deres pant hos dem, og at de søndag ville samle det hele og pante det. Pengene skal ikke gå til flere anparter, men som et direkte bidrag til den nye købmandsbutik. Og der er allerede kommet en del.

- Og på fredag er der jo tarteletfestival, så mon ikke der kommer et par sække også lørdag, når der er blevet ryddet op efter fredagens forfester, siger Mads Skovgaard.

Anne Sofie Skovgaard stammer fra Hjerm, faktisk bor parret i hendes barndomshjem, mens Mads Skovgaard også er vant til at bo i et mindre lokalsamfund - han kommer fra Hodsager. De kunne ikke drømme om at bo i en større by som Holstebro eller Struer, slet ikke sådan noget som Aarhus eller København. De vil blive i Hjerm, også selvom projektet med en ny købmand skulle fejle. Selvom de er overbeviste om, at det ikke vil gøre netop det.

- Det bliver til noget. Det er jeg slet ikke i tvivl om. Støtten og opbakningen i byen er så stor, siger Anne Sofie Skovgaard.

- Det er vigtigt for os, at der er tillid, hvor vi bor, og at vores børn kan færdes på vejene og lege frit. At man kender hinanden. Og sådan er er det i Hjerm, siger Mads Skovgaard.

Parret håber, at der kan blive samlet pant for et par tusind, måske 2500 kroner.

- Det er vores måde at bidrage til lokalsamfundet på, siger Anne Sofie Skovgaard.

Der er allerede kommet en del pant ind i parrets garage, og de håber på meget mere inden søndag, hvor det hele bliver pantet. Foto: Stine Kjærside
Annonce
Vestjylland

Spurgt på gaden: Er du klar til at droppe kontanterne?

Danmark

Søndagens coronatal: 893 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Livsstil For abonnenter

Birthe blev på den gamle skole efter sin mands pludselige død: - Jeg flytter aldrig, for jeg elsker at bo her

Livsstil For abonnenter

Spørg advokaten: Har jeg pligt til at oplyse, hvem der er far til mit barn?

Erhverv

Bank undrer sig: Flere kontanter er i omløb selv om færre hæver penge

Danmark

Boligjagten er gået ind: Det skal du huske, når du skal flytte nærmere dit studie

Søndag ifølge chefredaktøren For abonnenter

Lad os hurtigst muligt få afskaffet kontanterne

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Navne For abonnenter

Kanonskytte fra Nordatlanten valgte københavnerlivet fra og slog rødder i Struer

Danmark

Ud med de gamle, ind med de nye: Søndag træder nye regler om brændeovne i kraft

Sport

Se triumfen i billeder og video: Rindoms vilde rutsjebanetur endte med guld

Erhverv

Jagten på en ny karriere: B.S. Christiansen skal inspirere minkavlere

Struer For abonnenter

Et halvt år efter Luksusfælden: Det kostede det parret at være på tv

Holstebro

Nyt bilhus sælger de billigste og leaser de dyreste

Annonce