Annonce
Læserbrev

Samfund. Fremtidens ældrepleje

Annonce

Debat: Der er blevet talt om udfordringen omkring fremtidens ældrepleje igennem de sidste mange år.

Vi er nu i fremtiden, og hvad er der sket? Vi har alle vidst, at demografien kun gik en vej, nemlig op, og at store årgange ville gå på pension.

Hvis vi skal rekruttere ind til vores skønne fag, må vi i samlet flok tale vores fag op, og gøre det attraktivt at arbejde inden for ældreområdet igen.

Jeg har selv arbejdet over 20 år på ældreområdet og har aldrig været ked af at gå på arbejde. Men i dag er arbejdspresset blevet så stort, at flere og flere bukker under enten med stress eller skader på bevægeapparatet. Når jeg hører vores TR fortælle om, hvordan vilkårene er blevet på ældreområdet med de evige besparelser, der finder sted, er vi alle i fællesskab nødt til at sige STOP.

STOP til flere besparelse, STOP til for mange ufaglærte på området. STOP til ansættelser på små brøker.

Vi skal tilbyde stillinger. man kan leve af og sørge for et arbejdsmiljø, hvor alle kan holde til at arbejde 37 timer. Udfordre medarbejderne fagligt, så man udnytter, at rette opgaver gives til rette hænder. Giv medarbejderne mulighed for at gøre deres arbejde. Giv dem arbejdsglæden tilbage. Det personale, der arbejder på ældreområdet, har hjertet på rette sted - lad dem bruge det også. Vedrørende uddannelse: Kommunerne kunne lave et forsøg, hvor de ansætter alle elever fra GF 2 start, det vil sige at de får løn allerede fra GF 2 og ikke først fra hovedforløbsstart. Dette kunne måske både rekruttere flere ind i faget og fastholde dem i uddannelsen.

Tanja Nielsen. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Se billederne: Mette Frederiksen og Bo Tengberg er blevet gift på Møn

Annonce