Annonce
Kultur

Samarbejder om mytisk udstilling med verdens største museum: - Deres toiletfaciliteter er større end Holstebro Museum

Museumsinspektør Sara Hai Abildtrup vil snart være med til at lave en særudstilling i det 625 kvadratmeter store lokale på Holstebro Museum. Hun mangler dog hjælp for at fuldende udstillingen om mytiske væsner. Foto: Morten Stricker
Holstebro Museum vil give ny udstilling, der laves i samarbejde med American Museum of Natural History i New York, et lokalt præg, og derfor efterlyser man folk med en relation til et mytisk væsen.

Holstebro: Hånden på hjertet; museumsinspektør hos Holstebro Museum Ann Bodilsen havde nok ikke regnet med, at hun vil høre noget tilbage fra American Museum of Natural History, endsige at svaret vil lyde på et ja til et samarbejde.

Det amerikanske museum har trods alt alene toiletfaciliteter på størrelse med museet fra Holstebro, som direktør for De kulturhistoriske museer i Holstebro, Ingeborg Svennevig, formulerer det.

Realiteten blev alligevel, at Holstebro Museum i slutning af marts kan præsentere en særudstilling om mytiske væsner, som tidligere har været vist på verdens største naturhistoriske museum i den amerikanske metropol.

- Udstillingen har aldrig været i Europa før, og her bliver det første sted, den bliver vist - og det eneste sted i Danmark, siger Ann Bodilsen.

Men selv med et museum, som mange sikkert vil huske fra Nat på museet-filmene, i ryggen, så mangler man stadig noget, forklarer museumsinspektør Sara Hai Abildtrup.

- Vi vil gerne have det moderne aspekt men også det lokale, siger hun.

For mens udstillingen handler om, hvordan vi bruger og tænker på mytiske væsner, så efterlyses lokale personer med en eller anden relation til et mytisk væsen.

Annonce

American Museum of Natural History

Den udstilling, som Holstebro Museum åbner i slutningen af marts om mytiske væsner, er et samarbejde med American Museum of Natural History i New York. Forud for udstillingen søger Holstebro Museum borgere, der har et forhold til et mytisk væsen. I så fald ser museet gerne, at man tager kontakt til det.

American Museum of Natural History er verdens største naturhistoriske museum. Det ligger ved Central Park.

De tre "Nat på museet"-film (Night at the museum) med Ben Stiller i hovedrollen som nattevagt på museet, der vækkes til live om natten, foregår på American Museum of Natural History.

Museet er fra 1869 og råder over 190,000 kvadratmeter.

Efterlyser syv

- Vi mangler nogle, som vil fortælle om deres forhold til en dragetand, en tilknytning til historien om havfruer - eller hvis man ligefrem har set én, siger Sara Hai Abildtrup med et skævt smil.

- Det kan også være gamle dragoner, som har et forhold til dragen, tilføjer hun med tanke på byvåbnet og sagnet om Sct. Jørgen og Dragen, der er Holstebros kendetegn.

- Mange har for eksempel taget dragen til sig og gjort den til maskot, og dermed er den ændret fra en ond til en sød skabning, tilføjer Ann Bodilsen.

Museet efterlyser omkring syv personer, som har lyst til at stille sig op til et foto og et lille interview på tekst, som bliver en del af særudstillingen.

Sara Hai Abildtrup forklarer, at man allerede har haft snøren ud, eksempelvis i Pokemon-miljøet, der trækker tråde til mytiske figurer fra Asien. Men man er interesseret i et bredt udsnit af historier - hvad enten man har en særlig tatovering, en galionsfigur fra et skib eller favoritfabeldyr fra eksempelvis Harry Potters-universet.

Man skal blot henvende sig til museet for at deltage.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Lyden af image-tab

Mens Struer Kommune forsøger at markedsføre sig som Lydens By, er det lige nu lyden af den ene dårlige historie efter den anden, som rammer byen og ikke mindst dens borgere. I januar var det den tidligere kommunaldirektør Mads Gammelmark, der kom i søgelyset, da det kom frem, at han havde brugt det kommunalt udleverede kreditkort til utal af privathævninger. Op til sidste weekend blev havnechefen så fritaget for tjeneste, da kommunen havde ”mistanke om uretmæssigheder i ansættelsen", som formuleringen lød. Og tirsdag var den gal igen, igen. Nu kom det frem, at flere chefer i kommunen havde brugt deres kommunale kreditkortet til formål, det er mere end vanskeligt at se det kommunale formål med. Hvorfor skal skatteyderne eksempelvis betale for et barbesøg i Vejle? Ret skal være ret, det er ude i småtingsafdelingen, at der er fundet uregelmæssigheder for i den seneste sag, der er kommet i kølvandet på Gammelmark-sagen. Men den er sammen med de andre sager med til at tegne et billede af, at der ikke har været ret meget styr på bilagene i kommunens top. Tidligere borgmester Mads Jakobsen (V) ærgrer sig forståeligt nok over sagerne:"Der sker rigtig mange gode ting i Struer, og det her kommer bare til at skygge for det, og det, synes jeg ikke, Struer fortjener”, siger han gårsdagens avis. Det har Mads Jakobsen ret i. Borgerne fortjener det hvert fald ikke. De har ikke kommunale kreditkort, og de har intet ansvar for den svigtende kontrol. Borgerne kan bare se til, mens deres kommune bliver sat i forbindelse med den ene dårlige sag efter den anden, som involverer personer, der har siddet i betroede offentlige stillinger. Retfærdigt eller ej, så koster sagerne i form af et stort overtræk på kommunens image-konto. Man må for borgerne håbe, at der ikke ligger flere skeletter og venter på at falde ud af de kommunale arkivskabe, og at en ny kommunaldirektør kan være med til at få sat en stopper for problemerne. Der er trods alt en grænse for, hvad man kan holde til at høre på og om - også i Lydens by.

Danmark

Sådan undgår du at få coronavirus: Tag bare til Norditalien, men kram ikke en italiener

Annonce