Annonce
Erhverv

Samarbejde på tværs af Jylland: Går sammen om udvikling og investering i vedvarende energi

Der er planen at etablere et fælles selskab, der skal udvikle den vedvarende energi. Arkivfoto: Mads Dalegaard/scanpix
Energiselskaberne Jysk Energi og AURA Energi planlægger at etablere et fælles selskab, der skal fremme udviklingen af vedvarende energi.

Holstebro: Jysk Energi med hovedsæde i Holstebro er på vej ind i et større samarbejde med kollegerne i det østjyske energiselskab, AURA Energi, der har hjemme i Aarhus-forstaden Viby.

De to selskaber undersøger muligheden for at gå sammen om udviklingen og investering i vedvarende energi. Aktiviteterne samles i et selskab, der får et kapitalgrundlag på en milliard kroner. Der har igennem længere tid været sonderinger om det fremtidige samarbejde.

Jysk Energis administrerende direktør, Lars Naur, ser interessante perspektiver i det nye samarbejde.

- Vores fokus er langsigtet, og vi er tålmodige i forhold til at få opbygget en attraktiv vedvarende energiportefølje. Det vil være en tids- og ressourcekrævende proces, ligesom nogle projekter vil nå en størrelse, hvor vi står stærkere med det dobbelte kapitalgrundlag, siger Lars Naur i en pressemeddelelse.

-Vi tror på, at vi står stærkere sammen end hver for sig, og kemien med AURA har vist sig at være god, hvilket er en god forudsætning for succes, siger Lars Naur.

I det østjyske er der også forventninger til det nye samarbejde.

- Vi har fra starten ønsket at løfte vores aktiviteter for vedvarende energi ind i et stærkt partnerskab i stedet for at gå alene, og vi har haft en rigtig god dialog med Jysk Energi. Vi ser temmelig ens på tingene, vores værdisæt ligner hinanden, og samtidig har begge selskaber et stærkt mandat fra baglandet, så jeg er sikker på, at vi kan indgå et reelt og ligeværdigt partnerskab med Jysk Energi, siger Carsten Höegh Christiansen, der er administrerende direktør i AURA Energi.

Den endelige beslutning vil blive truffet af bestyrelserne i de to selskaber i løbet af de kommende uger. Efterfølgende vil selskabets konstruktion og placering blive besluttet.

Vedvarende energi skal i udviklingssammenhæng forstås meget bredt. I 2018 tog Jysk Energi vindmøllerne i Nissum Bredning i brug, og de leverede i det første år over forventning.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tak for havefesten

18 år blev det til. 18 år med guitarsoloer, fadøl og festglade mennesker. År med solskin og overskud, men til sidst også for mange år med regnvejr og underskud, og nu er det slut med Rock i Holstebro. Det kan man begræde herfra og til al evighed. I sidste ende var det dog publikum som svigtede, og kombinationen af flere år med dårligere regnskaber var mere end en-dags-festivalen kunne klare. Det er altid trist, når noget, der engang var stort, må lukke og slukke. Mange har erindringer og oplevelser bundet op i arrangementet – ja nogle har måske endda mødt deres udkårne på festivalpladsen, til tonerne af nogle landets mest populære kunstnere. For andre har det været en årlig tilbagevendende begivenhed, hvor man mødte alle de mennesker, man ikke lige fik set nok til i en travl hverdag. Det var ikke uden grund, at det blev kaldt Nordvestjyllands største havefest, der dog de sidste år blev mindre og mindre, mens arrangørerne kæmpede en hård kamp for at skabe et økonomisk bæredygtigt projekt, hvor der var en sammenhæng mellem det musikalske ambitionsniveau og publikums interesse. De kommende dage vil det sikkert være mismodet, der fylder mest - og skuffelse over, at det i sidste ende ikke lykkedes at finde en aftale med kreditorerne, så festivalen fik lige en chance mere til for at bevise sin levedygtighed. Men det ændrer ikke på, at Rock i Holstebro i mange år lavede Nordvestjyllands største fest. Der var år, hvor tilskuertallet nåede op over 10.000, og hvor ikke bare gæsterne fik en fed fest; der var også penge at tjene for de frivillige foreninger, der bidrog til, at festivalen kunne afholdes. Det ville naturligvis være lettere, hvis der ikke var konkurrence, og Rock i Holstebro kunne have koncertmarkedet næsten for sig selv. Men der er i dag kommet et langt større udbud af koncerter og arrangementer året rundt, hvilket kun er positivt for det musikelskende publikum. Tilbage er bare at sige tak for festen og kampen. Og hvem ved, måske der af asken fra Rock i Holstebro vokser nye initiativer frem.

Annonce