Erhverv

Samarbejde på tværs af Jylland: Går sammen om udvikling og investering i vedvarende energi

Der er planen at etablere et fælles selskab, der skal udvikle den vedvarende energi. Arkivfoto: Mads Dalegaard/scanpix
Energiselskaberne Jysk Energi og AURA Energi planlægger at etablere et fælles selskab, der skal fremme udviklingen af vedvarende energi.

Holstebro: Jysk Energi med hovedsæde i Holstebro er på vej ind i et større samarbejde med kollegerne i det østjyske energiselskab, AURA Energi, der har hjemme i Aarhus-forstaden Viby.

De to selskaber undersøger muligheden for at gå sammen om udviklingen og investering i vedvarende energi. Aktiviteterne samles i et selskab, der får et kapitalgrundlag på en milliard kroner. Der har igennem længere tid været sonderinger om det fremtidige samarbejde.

Jysk Energis administrerende direktør, Lars Naur, ser interessante perspektiver i det nye samarbejde.

- Vores fokus er langsigtet, og vi er tålmodige i forhold til at få opbygget en attraktiv vedvarende energiportefølje. Det vil være en tids- og ressourcekrævende proces, ligesom nogle projekter vil nå en størrelse, hvor vi står stærkere med det dobbelte kapitalgrundlag, siger Lars Naur i en pressemeddelelse.

-Vi tror på, at vi står stærkere sammen end hver for sig, og kemien med AURA har vist sig at være god, hvilket er en god forudsætning for succes, siger Lars Naur.

I det østjyske er der også forventninger til det nye samarbejde.

- Vi har fra starten ønsket at løfte vores aktiviteter for vedvarende energi ind i et stærkt partnerskab i stedet for at gå alene, og vi har haft en rigtig god dialog med Jysk Energi. Vi ser temmelig ens på tingene, vores værdisæt ligner hinanden, og samtidig har begge selskaber et stærkt mandat fra baglandet, så jeg er sikker på, at vi kan indgå et reelt og ligeværdigt partnerskab med Jysk Energi, siger Carsten Höegh Christiansen, der er administrerende direktør i AURA Energi.

Den endelige beslutning vil blive truffet af bestyrelserne i de to selskaber i løbet af de kommende uger. Efterfølgende vil selskabets konstruktion og placering blive besluttet.

Vedvarende energi skal i udviklingssammenhæng forstås meget bredt. I 2018 tog Jysk Energi vindmøllerne i Nissum Bredning i brug, og de leverede i det første år over forventning.

0/0
Annonce
Erhverv For abonnenter

Ausumgaard omlægger til økologisk planteavl

Erhverv

Åbner kontor i Struer: Dorte vil hjælpe små og mellemstore virksomheder

Erhverv

Købmanden holdt rejsegilde: Sammen er de stærke i Asp

Erhverv

Lokal bank leverer historisk kvartalsregnskab

Erhverv For abonnenter

4 gode tips, hvis man ønsker at tabe sig

Erhverv For abonnenter

Godt for svinebønder - skidt for forbrugerne: Syge grise i Kina udløser eksplosive prishop

Prisen på svinefars til frikadeller og nakkekoteletter til grillen har taget et ordentligt spring opad i de seneste uger, og forklaringen skal findes i Kina. Sådan lyder det samstemmende fra de to største dagligvarekæder Coop og Salling Group. Hos Coop melder informationsdirektør Jens Juul Nielsen om prisstigninger på svinekød på 10 procent. I Salling Group, der står bag Bilka, Føtex og Netto, melder pressechef Kasper Reggelsen ligeledes om højere priser på produkter, der indeholder svinekød. Kina, som er verdens største producent og forbruger af svinekød, er lammet af den alvorlige afrikanske svinepest, der vurderes at have ramt næsten en tredjedel af den kinesiske produktion. - Det er på en trist baggrund, men det er en stor fordel for de danske svineproducenter, der har set en meget kraftig stigning i noteringen på svinekød, siger Klaus Kaiser, erhvervsøkonomisk chef i Seges, landbrugets videnshus i Aarhus. Efter katastrofalt lave priser i 2018, der kastede mange svineproducenter ud i konkurs, er prisen steget voldsomt siden nytår. Ved indgangen til 2019 fik en landmand 8,30 kroner pr. kilo gris, der blev leveret til slagterikoncernen Danish Crown. I denne uge lå prisen på 10,80 kroner, og mandag stiger den yderligere til 11,10 kroner pr. kilo. Det er en stigning på 34 procent siden nytår. - Vi skal tilbage til 2001 for at se en tilsvarende kraftig stigning, så det er helt ekstraordinært. Vi forventer også, at priserne vil forblive på et højt niveau og måske endda stige yderligere, inden man får styr på det i Kina, siger Klaus Kaiser.

Erhverv

Torvehallen er solgt - nu skal bygningen gøres klar til nyt liv

Erhverv

Forpagteren forlod stedet: Biograf-restaurant midlertidigt lukket

Annonce