Erhverv

Samarbejde på tværs af Jylland: Går sammen om udvikling og investering i vedvarende energi

Der er planen at etablere et fælles selskab, der skal udvikle den vedvarende energi. Arkivfoto: Mads Dalegaard/scanpix
Energiselskaberne Jysk Energi og AURA Energi planlægger at etablere et fælles selskab, der skal fremme udviklingen af vedvarende energi.

Holstebro: Jysk Energi med hovedsæde i Holstebro er på vej ind i et større samarbejde med kollegerne i det østjyske energiselskab, AURA Energi, der har hjemme i Aarhus-forstaden Viby.

De to selskaber undersøger muligheden for at gå sammen om udviklingen og investering i vedvarende energi. Aktiviteterne samles i et selskab, der får et kapitalgrundlag på en milliard kroner. Der har igennem længere tid været sonderinger om det fremtidige samarbejde.

Jysk Energis administrerende direktør, Lars Naur, ser interessante perspektiver i det nye samarbejde.

- Vores fokus er langsigtet, og vi er tålmodige i forhold til at få opbygget en attraktiv vedvarende energiportefølje. Det vil være en tids- og ressourcekrævende proces, ligesom nogle projekter vil nå en størrelse, hvor vi står stærkere med det dobbelte kapitalgrundlag, siger Lars Naur i en pressemeddelelse.

-Vi tror på, at vi står stærkere sammen end hver for sig, og kemien med AURA har vist sig at være god, hvilket er en god forudsætning for succes, siger Lars Naur.

I det østjyske er der også forventninger til det nye samarbejde.

- Vi har fra starten ønsket at løfte vores aktiviteter for vedvarende energi ind i et stærkt partnerskab i stedet for at gå alene, og vi har haft en rigtig god dialog med Jysk Energi. Vi ser temmelig ens på tingene, vores værdisæt ligner hinanden, og samtidig har begge selskaber et stærkt mandat fra baglandet, så jeg er sikker på, at vi kan indgå et reelt og ligeværdigt partnerskab med Jysk Energi, siger Carsten Höegh Christiansen, der er administrerende direktør i AURA Energi.

Den endelige beslutning vil blive truffet af bestyrelserne i de to selskaber i løbet af de kommende uger. Efterfølgende vil selskabets konstruktion og placering blive besluttet.

Vedvarende energi skal i udviklingssammenhæng forstås meget bredt. I 2018 tog Jysk Energi vindmøllerne i Nissum Bredning i brug, og de leverede i det første år over forventning.

0/0
Annonce
112 For abonnenter

Formand for dyreværnsforening: Det største svineri mine frivillige har set

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Maria Gjerding (DN): Vi er slet ikke i mål, men vi er godt på vej

Sport For abonnenter

TTH-direktør i den varme stol: Jeg håber HB rykker op, men de behøver ikke blive til en superligaklub...

112

En højst uheldig dag: 11 sigtelser mod ung mand

Sport

Måbjergs målkonge skød jysk mesterskab i hus

Holstebro

Nykredit taber otte millioner på årets landsby - Plexus reddet ud af gældskniben

Fodbold For abonnenter

Nedrykkede Herrup sprudlede da presset forsvandt

Holstebro

Får en million kroner til nyt naturområde: Håber at starte byggeriet i 2020

Struer

Efter han genåbnede for anvisningerne til plejehjemmet i Asp: Venstre lægger borgmester på grillen

Annonce