Annonce
Biler

Salget i april: Tesla holder skansen på salgsfronten

Tesla Model 3 er fortsat i front som den mest solgte elbil i april. Foto: Christian Schacht
Salget af elbiler i april lå jævnt, hvor der blev afsat 373 styk, og Tesla Model 3 er fortsat den mest solgte af slagsen.
Annonce

Alting handler om proportioner. Det gælder også, når vi taler om bilsalget. Mens det samlede salg af nye biler droppede dramatisk med næste 40 procent i april til 10.200 biler, var der et mere jævnt flow på elbilsfronten. Her blev der sammenlagt afsat 373 biler i den ellers traditionelt travle forårsmåned, som blev ramt af coronavirussen for fuld kraft.

Da der generelt er tale om små tal for salget af elbiler, som kan være meget påvirkelige af for eksempel leveringssituationen, skal de tages med et ekstra gran salt.

Når det er sagt, kan vi konstatere, at klassikere som Tesla Model 3, VW e-Golf og Kia e-Niro besætter de tre første pladser med henholdsvis 86 biler, 46 biler og 45 biler. Her er noget af et spring til marts, hvor Tesla Model 3 med hele 728 biler ikke alene blev den mest solgte elbil, men den mest solgte bil i Danmark overhovedet i den måned.

Her var der dog også usædvanligt store leverancer, og Tesla fortsætter altså leveringerne ind i april.

Top 10 elbiler i april

1. Tesla Model 3: 86

2. VW e-Golf: 46

3. Kia e-Niro: 45

4. Mini SE: 45

5. Renault Zoe: 34

6. Hyundai Kona Electric: 28

7. VW e-Up: 18

8. Audi e-tron: 13

9. Nissan Leaf: 12

10 .Seat Mii Electric: 9

Kilde: De Danske Bilimportører

Annonce

Blandede bolsjer

I april blev der også afsat hele 45 eksemplarer af den nye Mini SE, mens en anden nyhed som den kraftigt faceliftede Hyundai Ioniq blev solgt i otte eksemplarer. På nyhedsfronten kunne også tælles ni Seat Mii Electric, to DS3 Crossback E-Tense og to Skoda Citigo e iV.

Den eksklusive Porsche Taycan rullede ud på vejene i fire eksemplarer.

I den mere tyndt besatte afdeling kunne gamle kendinge som Jaguar I-Pace og Mercedes EQC hver notere sig én afsat bil. De kommende måneder kan dog blive spændende. Det første kinesiske elbilmærke, nemlig MG, lancerer den høje ZS EV, som vil være et alternativ til for eksempel Hyundai Kona Electric og den kommende Peugeot e-2008.

Den nye elektriske Mini SE er kommet godt fra land, og den ligger lunt på salgslisten i april. Foto: Christian Schacht
Seat Mii Electric, som er søstermodel til VW e-Up, kniber sig nu også ind på toplisten. Foto: Seat
Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce