x
Annonce
Holstebro

Salg til private: Lampeolie-firma vil nu producere håndsprit

Henrik Kobberup, der ejer firmaet Waxilight syd for Holstebro, vil fra i næste uge hælde håndsprit på flasker - han har nemlig en maskine til påfyldning af lampeolie, som kan stilles om. Men faktisk har han allerede fået 8000 færdige flasker håndsprit hjem, som han er klar til at sælge - også til private. Privatfoto: Kobberup
Waxilight i Nr. Felding, der normalt producerer lampeolie, har nu stillet maskinerne om til at producere håndsprit, som sælges direkte til kunderne.

Nr. Felding: Normalt er det lampeolie, der hældes på flasker på maskinerne ved Skjernvej 142 nord for Nr. Felding. Men nu vil Henrik Kobberup i stedet hælde håndsprit på flasker og sælge det til især private.

- Der er intet salg i lampeolie for tiden, og der er et stort behov for håndsprit. Så vi stiller totalt om, så folk i området kan få noget håndsprit, siger Henrik Kobberup, som ejer Waxilight.

Der er opstået et enormt behov for håndsprit, efter netop afspritning af hænder er blevet et vigtigt råd fra myndighederne for at undgå coronasmitte.

- Vi har maskiner til påfyldning, som vi let kan stille om, og vi har fået tilladelserne fra myndigheder på plads, så vi må tappe sprit, siger Henrik Kobberup.

Produktionen er et samarbejde med firmaet Rodalon, som i forvejen producerer håndsprit, og den vil blive solgt i halvliters flasker.

- Vi har fået de første knap 8000 flasker håndsprit hjem, som vi allerede er klar til at sælge. Men fra næste uge er vores egen maskine klar, og så går vi i gang med selv at fylde flasker med håndsprit, som vi får hjem i tankvogne fra vores leverandør, siger Henrik Kobberup.

I første omgang skal maskinerne sikres ekstra, inden produktionen går i gang.

- Når de skal arbejde med en flygtig og brandbar væske som sprit, så skal maskinerne sikres mod statisk elektricitet. Det er en elektriker i gang med lige nu, siger han.

Virksomheden har et fuldautomatisk anlæg, som fylder selv op, og sætter prop og label på flaskerne.

Annonce

Salg fra døren

Håndsprit kan allerede købes nu på firmaets webshop for 298 kroner for fire flasker.

- Her på adressen laver vi en drive-in-shop, hvor man blive siddende i bilen og betaler med mobilepay for fire, otte eller 12 flasker. Og så kører man to meter længere frem og får varerne lagt i bagerummet, så man slipper helt for at skulle ud af bilen, siger Henrik Kobberup.

Han har planer om foreløbig at holde åben hver dag til klokken 17 – også i weekenden.

- Så har vi nok dækket det første behov, og så vil vi vurdere åbningstiden i næste uge ud fra efterspørgslen, siger han.

De arbejder fire mand på stedet, og han ejer i øvrigt også Holstebro Go-Kart Cener/Wild’n’fun på samme adresser mellem Holstebro og Nørre Felding. Iøvrigt i bygninger der tidligere husede fabrikken Danheat.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Lad os nu høre om vejen ud

En af corona-krisens store frustrationer for mange er usikkerheden om, hvor lang tid denne alternative virkelighed kommer til at herske. Prisen for at begrænse belastningen på sundhedsområdet er enorm. Erhvervslivet er lammet, mange virksomheder risikerer at lukke - også selv om skatteborgernes store pengekasse er åbnet på vid gab med diverse støtteordninger. Uanset hvor mange skattekroner, Folketinget besluttet at sende ud til de ramte brancher, kommer nedlukningen til at koste arbejdspladser. Den kommer til at ødelægge grundlaget for et utal af virksomheder. Økonomien bliver påvirket langt frem i tiden. For at kunne håndtere de barske realiteter, har vi behov for at kende planerne for, hvordan landet igen kan åbnes. Vi har behov for at vide, hvad myndighederne forestiller sig muligt - og hvornår. Ingen forlanger, at Mette Frederiksen, Nikolai Wammen eller Søren Brostrøm skal kunne svare på, hvornår smittefaren er drevet over, men vi må kunne få svar på, hvilke planer der er for rækkefølgen af genetableringen af samfundet. De fleste kan nok forestille sig, at rejsebranchen og teater- og koncertarrangører vil være ramt af begrænsninger længere ind i fremtiden end frisørerne. Eller genbrugspladserne. Eller skolerne. Indtil nu har Danmark ageret trofast og fulgt retningslinjerne. Men hvis vi skal blive ved med at have tillid til myndighederne, må vi sammen kunne se en vej ud af det hele. Ingen tror på en snarlig vaccine eller kur, hvorfor vi må forvente begrænsninger eller risici i en periode, der strækker sig noget længere end til den 13. april, som lige nu er den eneste kendte dato i planerne. Det gik fint med at vise os forskellige scenarier for, hvad der ville ske, hvis vi ikke lukkede landet. Med pædagogiske plancher og grafer, blev vi alle overbevist om nødvendigheden. Vis os nu de forskellige scenarier for, hvordan vi igen får landet på fode. Også selv om de er skræmmende. Vi kan tåle det meste, men hemmeligheder og uvished hører ingen steder hjemme.

Annonce