Annonce
Lemvig

Sag om ulovlige våben på vej mod afgørelse

Mandag og torsdag er en kvinde og en mand tiltalt for at have opbevaret ulovlige våben på en ejendom ved Gudum. Arkivfoto: Morten Stricker
Retssag kommer til at løbe over to dage
Annonce

Gudum/Holstebro: Mandag og torsdag er dommens dage for en 50-årig kvinde og en 57-årig mand.

De står begge tiltalt ved Retten i Holstebro for ulovlig våbenbesiddelse under skærpende omstændigheder efter at have siddet varetægtsfængslet siden midten af oktober.

Ifølge anklagerens opfattelse har de begge været i besiddelse af en Luger-pistol med tilhørende ammunition og magasin. Desuden er de tiltalt for at have været i besiddelse af en salonriffel af mærket Anschütz med tilhørende ammunition, et haglgevær samt en AK47 maskinpistol og en kasse med forskellig ammunition.

Våbnene blev fundet på kvindens ejendom ved Gudum i midten af oktober sidste år.

Bliver de dømt vil mindstestraffen være to års fængsel, mens strafferammen går op til otte år.

Ud over den ulovlige våbenbesiddelse er den 57-årige også tiltalt for at overtræde våbenbekendtgørelsen for at have været i besiddelse af en morgenstjerne.

Søster undrede sig

Den 50-årige kvindes søster har tidligere givet udtryk for, at hun undrer sig over sagens forløb. I begyndelsen af december fortalte hun til avisen, at den tiltalte kvinde selv havde fortalt politiet om våbnene, som hun havde fundet på sin ejendom. Her boede den 57-årige mand, som hun tidligere havde haft et forhold til, også.

Ifølge søsteren havde kvinden fundet våbnene i forbindelse med mandens flytning. Men efter råd fra en skilsmisseadvokat havde hun gemt dem, da hun var bange for den 57-årige mand. Det var også på advokatens råd, at politiet kontaktede politiet for at gøre opmærksom på fundet, fortalte den tiltalte kvindes søster til avisen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro

Højst 20 kilometer til en test og særlige planer for skolerne: Her er den omfattende testplan for genåbning

Danmark

Politikere er ikke i særlig kategori: Middelfarts 46-årige borgmester lod sig covid-19-vaccinere på samme tid som plejehjemsbeboere

Annonce