Annonce
Holstebro

Nu ruller de første hoveder i sagen om Forsvaret: Revisor fyret og topembedsmand fritaget for tjeneste

Revisionsfirmaet BDO har nu fyret en af sine revisorer. Arkivfoto
Revisionsfirma har nu fyret en af sine revisorer efter sag om mulig svindel i Forsvaret. Ligeledes er en topembedsmand i Forvarsministeriet blevet fritaget for tjeneste.

Holstebro: Revisionsfirmaet BDO i Brønderslev har mandag fyret en revisor, der har været involveret i sagen om mulig svindel i Forsvaret. Det har BDO oplyst til TV2 Nyhederne.

BDO's administrerende direktør, Stig Holst Hartwig, skriver i et skriftligt svar til mediet:

"En intern undersøgelse har vist, at en af vores revisorer, primo 2019, modtog en henvendelse fra en whistleblower omhandlende indicier på formodede uregelmæssigheder i den pågældende sag. Revisoren forholdt sig ikke til denne information. På den baggrund har vi opsagt samarbejdet med den pågældende medarbejder med øjeblikkelig virkning."

Tidligere på dagen har firmaet Søndergaard El, der har leveret varer til Forsvaret, afvist at have andel i en mulig svindelsag.

Dagbladet var i fredags i kontakt med BDO, men dengang havde man ingen kommentarer til sagen om svindel - med henvisning til "interne kundeforhold."

Kort før avisens deadline er det kommet frem, at også en topembedsmand i Forsvarsministeriet nu bliver fritaget for tjeneste. Det oplyser forsvarsminister Trine Bramsen (S) i en pressemeddelelse.

Der er tale om direktøren i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse, Hans Høyer.

På baggrund af den alvorlige kritik igangsætter forsvarsminister Trine Bramsen nu en række konkrete initiativer. Blandt andet dybdegående interne og eksterne undersøgelser af den konkrete svindelsag, en kulegravning af indkøb på hele Forsvarets område og så "igangsættes en overvejelse om reorganisering af ledelsesstruktur", som det fremgår af pressemeddelesen. - Som minister skal man kunne stole på sit embedsværk. Det er dybt kritisabelt, at jeg ikke er blevet informeret om sagen tidligere, og jeg mener, at det udgør et demokratisk problem. Derfor kommer sagen også til at få konsekvenser i departementet, udtaler forsvarsministeren i pressemeddelelsen.

Indtil videre ser det dog ud til at departementchef, Thomas Ahrenkiel, overlever på sin post for nuværende.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Åbenhed er eneste middel mod svindel

Struer Kommunes tidligere kommunaldirektør er sigtet for mandatsvig - altså tyveri. Det kunne vi endelig fortælle i fredagsavisen efter længere tids ihærdige forsøg på at få sandheden om hans pludselige afgang fra jobbet i august 2019 frem i lyset. Hvor informationer holdes skjult, tager rygter og halve sandheder som regel over, og lige siden direktørens fratrædelse er vi på avisen stødt på begge dele. Ikke noget konkret nok til, at vi kunne fortælle det til de borgere i kommunen, som ifølge anklageskriftet er blevet snydt for deres skattekroner. Men nok til, at vi har gravet i sagen. Struer Kommune har holdt det hele hemmeligt for offentligheden, og først nu hvor anklageskriftet er tilgængeligt, har borgerne udsigt til at få svar på nogle af de mange spørgsmål, der melder sig i kølvandet på sådan en sag. Hvis anklageren har ret i, at direktøren gennem godt to år har stoppet mere end 120.000 kroner i egen lomme, efterlader det en række spørgsmål til kommunen. Hvordan kunne det finde sted så længe, uden at blive bemærket i den interne revision? Ethvert træk på kreditkortet skal følges af et bilag for udgiften, så lavpraktisk tyveri på denne måde burde være umuligt at gennemføre over længere tid. Er der styr på revisionen nu? Og hvorfor gik der mere end en måned fra direktørens afgang til en politianmeldelse? Sagen er endnu en alvorlig ridse i lakken på den engang så flotte danske tillid til håndteringen af vores fælles pengekasse. Engang var tyveri og underslæb i det offentlige nærmest utænkeligt, men sagen her er blot en af flere - og langt mere omfattende - sager om embedsmænd, der har stoppet offentlige penge i egne lommer. Svindel med vores fælles midler er gift for samfundet, men det må og skal frem i lyset. Fuld offentlighed er yderst vigtigt, hvis vi skal have tilliden tilbage. Her på avisen stiller vi spørgsmål og kræver svar, fordi ingen kan være tjent med, at kontrollen med vores skattekroner sejler. Der vil altid være uærlige personer, og de mange sager har vist, at kontrolapparatet er nødvendigt. Og hemmelighedskræmmeri når kontrollen svigter hører ingen steder hjemme.

Struer

Kommunaldirektør sagde op på grund af sygdom: Nu er han sigtet for kreditkortsvindel

Annonce