Annonce
Holstebro

Nu ruller de første hoveder i sagen om Forsvaret: Revisor fyret og topembedsmand fritaget for tjeneste

Revisionsfirmaet BDO har nu fyret en af sine revisorer. Arkivfoto
Revisionsfirma har nu fyret en af sine revisorer efter sag om mulig svindel i Forsvaret. Ligeledes er en topembedsmand i Forvarsministeriet blevet fritaget for tjeneste.
Annonce

Holstebro: Revisionsfirmaet BDO i Brønderslev har mandag fyret en revisor, der har været involveret i sagen om mulig svindel i Forsvaret. Det har BDO oplyst til TV2 Nyhederne.

BDO's administrerende direktør, Stig Holst Hartwig, skriver i et skriftligt svar til mediet:

"En intern undersøgelse har vist, at en af vores revisorer, primo 2019, modtog en henvendelse fra en whistleblower omhandlende indicier på formodede uregelmæssigheder i den pågældende sag. Revisoren forholdt sig ikke til denne information. På den baggrund har vi opsagt samarbejdet med den pågældende medarbejder med øjeblikkelig virkning."

Tidligere på dagen har firmaet Søndergaard El, der har leveret varer til Forsvaret, afvist at have andel i en mulig svindelsag.

Dagbladet var i fredags i kontakt med BDO, men dengang havde man ingen kommentarer til sagen om svindel - med henvisning til "interne kundeforhold."

Kort før avisens deadline er det kommet frem, at også en topembedsmand i Forsvarsministeriet nu bliver fritaget for tjeneste. Det oplyser forsvarsminister Trine Bramsen (S) i en pressemeddelelse.

Der er tale om direktøren i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse, Hans Høyer.

På baggrund af den alvorlige kritik igangsætter forsvarsminister Trine Bramsen nu en række konkrete initiativer. Blandt andet dybdegående interne og eksterne undersøgelser af den konkrete svindelsag, en kulegravning af indkøb på hele Forsvarets område og så "igangsættes en overvejelse om reorganisering af ledelsesstruktur", som det fremgår af pressemeddelesen. - Som minister skal man kunne stole på sit embedsværk. Det er dybt kritisabelt, at jeg ikke er blevet informeret om sagen tidligere, og jeg mener, at det udgør et demokratisk problem. Derfor kommer sagen også til at få konsekvenser i departementet, udtaler forsvarsministeren i pressemeddelelsen.

Indtil videre ser det dog ud til at departementchef, Thomas Ahrenkiel, overlever på sin post for nuværende.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce