Annonce
112

Sag om børnemishandling smuldrede i retten: 43-årig frikendt

Arkivfoto: Morten Stricker
Han var tiltalt for at have slået og sparket sin ældste søn. Men retten fandt ikke beviserne gode nok.

Holstebro: Med tårerne trillende ned ad kinderne og begge hænder op foran ansigtet sad han bare tavst tilbage.

Dommerne havde forladt lokalet. Tilhørerne det samme.

De to betjente, der var sat til at passe på ham, var også gået, og tilbage var kun en 43-årig mand og hans forsvarer.

Den 43-årige var netop blevet frikendt, og nu kunne han endelig lade følelserne få frit løb.

- Jeg har aldrig slået mine børn, forklarede manden gentagne gange under sagen, hvor han var tiltalt for gennem fire år at have udsat sin ældste søn for vold.

Drengen, der på det tidspunkt var mellem to år og syv år, skulle ifølge anklageskriftet, være blevet slået flere gange i numsen og ansigtet med flad hånd - ligesom den 43-årige var tiltalt for at have sparket sønnen flere steder og i et enkelt tilfælde med knyttet hånd at have slået drengen i ansigtet, så denne mistede en tand.

Men da retssagen mandag eftermiddag var slut, var alle anklager blevet afvist.

- Det er en enig ret, der frikender dig, forklarede dommeren efter et fem timer langt retsmøde.

Annonce

90 - 95 procent sikre

Det var Holstebro Kommune, der havde meldt sagen til politiet, efter den havde modtaget en indberetning om, at sønnen havde fortalt, at han var blevet udsat for vold.

I retten forklarede moren til børnene - der ikke længere bor sammen med den 43-årige - at hun aldrig havde været vidne til vold mod drengene.

Et familiemedlem til den 43-årige kunne i retten forklare, at den mistede fortand var faldet ud i forbindelse med tandbørstning hjemme hos hende:

- Den var løs i forvejen og faldt ud i forbindelse med tandbørstning, forklarede hun.

Og i en time lang video-afhøring af den syv-årige dreng, skiftede han flere gange forklaring om, hvad der var sket, og hvor ofte det var sket.

- 10 gange. Nej 100 gange. 110 gange, forklarede drengen.

Forsvarer for den 43-årige, Bjarne Vium, gjorde det klart, at man ikke kunne tillægge video-afhøringen afgørende betydning.

- Spørgsmålene i sådanne afhøringer er ofte meget ledende. Og der er ikke andre beviser end video-afhøringen. Ingen objektive spor. Ingen vidneforklaringer, lød det fra Vium.

- Enhver tvivl skal i den danske retspleje komme den tiltalte til gode. Er man ikke 90 eller 95 procent sikker i sin sag, skal man frikende. Og beviserne i denne sag er her ikke, lød det fra Bjarne Vium.

Polit-fobi

Den udlægning valgte retten at følge og afviste dermed også anklagemyndighedens krav om, at den tiltalte skulle idømmes mellem tre og fire måneders fængsel for volden.

Retten frikendte også den 43-årige for at have truet en betjent på livet ved i en sms at have skrevet:

”Jeg havde taget dit liv, hvis jeg var hjemme. No hard feelings.”

Retten mente, at sms-beskeden var en del af en længere korrespondance mellem betjenten og den 43-årige, der senere havde undskyldt og forklaret sin opførsel over for betjenten.

- Jeg lider nok af en politi-fobi. Jeg bryder mig ikke om, at politiet bare kommer forbi, forklarede den 43-årige, der tidligere er dømt for vold mod sin tidligere kone.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Lyden af image-tab

Mens Struer Kommune forsøger at markedsføre sig som Lydens By, er det lige nu lyden af den ene dårlige historie efter den anden, som rammer byen og ikke mindst dens borgere. I januar var det den tidligere kommunaldirektør Mads Gammelmark, der kom i søgelyset, da det kom frem, at han havde brugt det kommunalt udleverede kreditkort til utal af privathævninger. Op til sidste weekend blev havnechefen så fritaget for tjeneste, da kommunen havde ”mistanke om uretmæssigheder i ansættelsen", som formuleringen lød. Og tirsdag var den gal igen, igen. Nu kom det frem, at flere chefer i kommunen havde brugt deres kommunale kreditkortet til formål, det er mere end vanskeligt at se det kommunale formål med. Hvorfor skal skatteyderne eksempelvis betale for et barbesøg i Vejle? Ret skal være ret, det er ude i småtingsafdelingen, at der er fundet uregelmæssigheder for i den seneste sag, der er kommet i kølvandet på Gammelmark-sagen. Men den er sammen med de andre sager med til at tegne et billede af, at der ikke har været ret meget styr på bilagene i kommunens top. Tidligere borgmester Mads Jakobsen (V) ærgrer sig forståeligt nok over sagerne:"Der sker rigtig mange gode ting i Struer, og det her kommer bare til at skygge for det, og det, synes jeg ikke, Struer fortjener”, siger han gårsdagens avis. Det har Mads Jakobsen ret i. Borgerne fortjener det hvert fald ikke. De har ikke kommunale kreditkort, og de har intet ansvar for den svigtende kontrol. Borgerne kan bare se til, mens deres kommune bliver sat i forbindelse med den ene dårlige sag efter den anden, som involverer personer, der har siddet i betroede offentlige stillinger. Retfærdigt eller ej, så koster sagerne i form af et stort overtræk på kommunens image-konto. Man må for borgerne håbe, at der ikke ligger flere skeletter og venter på at falde ud af de kommunale arkivskabe, og at en ny kommunaldirektør kan være med til at få sat en stopper for problemerne. Der er trods alt en grænse for, hvad man kan holde til at høre på og om - også i Lydens by.

Danmark

Sådan undgår du at få coronavirus: Tag bare til Norditalien, men kram ikke en italiener

Annonce