Annonce
Navne

Safari-Jens fra Tanzania: Alle vores bookinger er aflyst

- Altså, jeg har tabt 15 kilo, siden det billede blev taget, men jeg har ikke lige et andet, så brug du bare fede Safari Jens, siger Jens Sylvestersen spøgefuldt. Arkivfoto
Jens Sylvestersen lever af safarikunder fra Danmark - og de har meldt afbud på grund af coronavirussen. I Tanzania, hvor Jens bor, er det første tilfælde af smitten netop fundet.
Annonce

Tanzania: - Jeg har fået aflyst alle bookninger indtil juli, så det betyder, at der ikke kommer gæster de næste tre en halv måneder. Det bliver en hård tid for os, siger Jens Sylvestersen fra Tanzania i Afrika.

Han oplyser, at de første coronatilfælde ifølge medierne blev registreret i landet i mandags.

Den 47-årige Jens Sylvestersen, der er født og opvokset i Ørnhøj, og som boede, læste og arbejdede i Holstebro i flere år, har siden 2014 boet i Arusha i Tanzania, hvor han har grundlagt firmaet Safari-Jens. Og jo, det er netop safarirejser, som Jens med succes arrangerer.

- Konen og jeg lever jo af turisme, og vi ved, at det kan være en sensitiv branche. Vi har derfor en reserve til at leve for de næste måneder. Mad er heldigvis billig i Tanzania - og vi har avokado-træer, bananpalmer og en god køkkenhave, fortæller Jens, der er gift med 27-årige Jacqueline.

Hun er revisor/bogholder og styrer firmaets økonomi.

Men rent økonomisk er Jens Sylvesterne ikke i tvivl om, at krisen får konsekvenser.

- Vi forventer jo allerede en halvering af gæster/kunder i år i forhold til sidste år, og før vi er oppe på de samme antal gæster/kunder som i 2019, skriver vi nok 2022. Desuden er indkøb af nye safari-biler indstillet, og vi må også indse at vores planlægning af etablering af vores eget hotel på Zanzibar skal udskydes nogle år. Det kommer an på så meget. Hvis coronaen er ovre om nogle måneder, og folk igen begynder at bestille rejser, så skal det nok gå for os.

Er folk i Tanzania nervøse for corona? - Ja, det må man nok siger, at de er. Mest fordi vi desværre ikke har det antal hospitaler hernede i Tanzania som i Europa. For eksempel er der kun én læge per 30.000 tanzanianere.

Oplyser tv og aviser om corona?- Ja, specielt efter det første tilfælde af corona blev offentliggjort forleden. Siden er der blevet skrevet om det i aviserne og talt om det i radioen og tv.

Er du tryg ved den måde, regeringen i Tanzania tackler situationen på?- I går lukkede myndighederne skoler og universiteter, og der er kommet forbud mod at forsamle sig i store flokke. Den reaktion kom 24 timer efter det første coronatilfælde, som vi fik i mandags. Så indtil videre har de handlet hurtigt og fornuftigt.

Er der varer nok at købe (mad)?- Lige i øjeblikket er der nok i supermarkederne. Jeg har lige været i Danmark, og som sædvanlig havde jeg en kuffert med med danske madvarer (spegepølser, røde pølser, rugbrød, diverse konservesmad med mere) med, og så har vi købt lidt ind hernede, så vi kan klare os den næste tid. Mange tanzanianere lever på en dag til dag økonomi, så der bliver ikke hamstret hernede, som vi har set det i Europa. I regionen, hvor vi bor, er der en stor produktion af mad, så jeg tror ikke, der vil komme en mangel på mad.

Vindue til verden

I den kommende tid forsøger Dagbladets Navne-redaktion at få kontakt til mennesker, der er bosat i udlandet, og som enten stammer fra Holstebro, Struer eller Lemvig kommuner eller har en stærk tilknytning til området.

Med dette ”Vindue til verden” vil vi fortælle om, hvordan hverdagen er, og livet leves i andre lande, der også i større eller mindre grad er ramt af coronavirus.

Hvis du kender nogen i udlandet, som stammer fra en af de tre ovenstående kommuner, og som du synes, vi skal interviewe, så skriv til meja@dagbladetholstebro.dk – eller få vedkommende til selv at skrive.

Tanzania

Ifølge de seneste tal tal fra den 18. marts, har Tanzania et (1) tilfælde af coronavirus i landet.

At tallet er så lavt kan dog skyldes, at man indtil ikke har testet i stor stil.

Kilde: European Centre for Disease Prevention and Control (ECDC)

Her står Jens ved Ngrongoro Krateret, som er et yndet turistmål, når man vil på safari i Tanzania. - Jeg vil tro, stedet vil være totalt tom for biler i slutningen af denne uge, siger han. Privatfoto.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Naturen har det langt bedre end sit rygte

TTH Holstebro Herrer

TTH besejrede Mors-Thy i tredje test

Annonce